اذعان استاندار به شکست در اجرای برنامههای تحولآفرین در کردستان؛ نرخ بیکاری باز هم از میانگین کشوری بالاتر است
گروه استانها- استاندار کردستان خواستار تغییر در رویکرد فعالیتها و برنامهها برای دستیابی به تحول امیدآفرین شد و گفت: با تداوم رویکرد کنونی امیدی به تحول در استان وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نشست کارگروه تخصصی اشتغال و سرمایهگذاری و سیزدهمین جشنواره تجلیل از کارآفرینان برتر استان بعدازظهر امروز با حضور معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری کردستان برگزار شد.
بهمن مرادنیا استاندار کردستان در این نشست خواستار تغییر در رویکرد فعالیتها و برنامهها برای دستیابی به تحول امیدآفرین شد و اظهار داشت: با تداوم رویکرد کنونی امیدی به تحول در استان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ادامه روند فعلی تلاشها منجر به دستاوردهای امیدبخش در حوزه اشتغال و کارآفرینی نمیشود، افزود: مدیران دستگاههای اجرایی، بانکها و فرمانداران باید رویکرد جدید خدمترسانی به مردم را انتخاب کنند.
استاندار کردستان تصریح کرد: دولت با تمام توان آماده خدمترسانی به کارآفرینان کردستانی و ایجاد اشتغال برای جوانان در استان است و مسئولان هم باید به این مهم جامهعمل بپوشانند.
وی با یادآوری اینکه ظرفیتهای زیادی برای ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری در حوزههای صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری در استان وجود دارد، گفت: بخش کشاورزی کردستان میتواند تامینکننده امنیت غذایی کشور باشد، بنابراین باید سرمایهگذاریهای بیشتری در این حوزه انجام شود.
مرادنیا با ذکر اینکه جوانان خوش فکر و توانمند زیادی در حوزه معادن، کشاورزی، فرهنگ، هنر، IT کردستان وجود دارد که نیازمند حمایت هستند، عنوان کرد: با حمایت از بخش خصوصی، سرمایهگذازان و کارآفرینان میتوان مشکلات حوزه اشتغال و بیکاری را برطرف کرد.
استاندار کردستان با بیان اینکه کردستان زیر یک درصد منابع بانکی کشور را داراست، اذعان کرد: با این میزان منابع نمیتوان انتظار رفع بیکاری را داشت.
نرخ بیکاری استان کردستان از میانگین کشوری بالاتر است
خالد جعفری، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان نیز در این نشست از کاهش نرخ بیکاری در استان خبر داد و اظهار کرد: در تابستان امسال نرخ بیکاری استان 11.4 درصد برآورد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 12.2 درصد بود، هشت دهم درصد کاهش داشته است.
وی از افزایش 2 دهم درصدی نرخ بیکاری در فصل بهار امسال به علت شیوع ویروس کرونا در استان خبر داد و افزود: نرخ بیکاری در این فصل از 12.7 درصد مدت مشابه سال گذشته به 12.9 درصد رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با اذعان به اینکه نرخ بیکاری استان حدود 3 درصد از میانگین کشوری بالاتر است، گفت: براساس آخرین اطلاعات سازمان آمار ایران در حال حاضر نرخ بیکاری در کردستان 11.4 درصد است بنابراین انتظار میرود دستگاههای اجرایی و بانکها توجه ویژهای به پرداخت تسهیلات تکلیفی و حمایتی به جوانان داشته باشند.
وی فصلی بودن اشتغال را از جمله دلایل آمار بالای بیکاری در استان دانست و تصریح کرد: باید از ظرفیتهای ایجاد شده از جمله تسهیلات پایدار روستایی و صندوق توسعه ملی برای رفع مشکلات این حوزه نهایت استفاده را برد.
جعفری از ایجاد دو هزار و 91 شغل جدید از ابتدای امسال تا کنون از طریق پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در استان خبر داد و اعلام کرد: هنوز 50 درصد از افرادی که متقاضی تسهیلات کرونایی هستند، تسهیلات خود را دریافت نکردهاند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان ابراز داشت: امسال کردستان سهم خوبی از اعتبارات صندوق توسعه ملی دارد اما به علت کاربریهای خاص این اعتبارات تاکنون در جذب آن ناموفق بودهایم که انتظار میرود در این خصوص چارهای اندیشیده شود.
360 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در کردستان پرداخت شد
برهان صلواتی؛ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز در این نشست از پرداخت بیش از 360 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در قالب 5 هزار و 9 طرح در استان خبر داد و گفت: با پرداخت این تسهیلات برای بیش از 8 هزار جوان جویای کار، فرصت شغلی ایجاد شده است.
وی پرداخت این میزان تسهیلات را نتیجه عزم جدی مدیران دستگاههای اجرایی، بانکها و فرمانداران دانست و گفت: مزیت نسبی استان کردستان در بخشهای کشاورزی، گردشگری،معادن و... امکان جذب اعتبارات بیشتر را میسر کرده است.
صلواتی در ادامه به موفقیت استان در پیشبرد طرح تکاپو اشاره کرد و افزود: کردستان در این طرح با ایجاد 19 نهاد و اشتغالزایی پایدار برای 1000 نفر، جز استانهای پیشرو کشور است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان یادآور شد: دولت در بحث سیاستهای تشویق بازار کار از جمله یارانه دستمزد و طرح کارورزی از جوانان فارغالتحصیل حمایت میکند.
آموزشهای مهارتی در روستاهای کردستان توسعه مییابد
سیدجمیل احمدی؛ مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان نیز در این نشست با اشاره به انعقاد تفاهمنامه همکاری بین سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و استانداری کردستان اظهار داشت: خوشبختانه با مطالعات کامل و جامعی که صورت گرفته شاهد توسعه آموزشهای مهارتی در سطح روستاهای استان کردستان خواهیم بود.
وی با بیان اینکه تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی یکی از ارکان اصلی ایجاد اشتغال مولد و پایداراست، گفت: آموزشهای مهارتی میتواند به عنوان یکی از ارکان مهم در راستای ایجاد اشتغال پایدار در سطح روستاهای استان عمل کند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان تنوع بخشی به اشتغال روستایی و تمرکززدایی از مشاغل بخش کشاورزی در روستاها را از دیگر راهکارهای اجرایی در جهت ایجاد اشتغال در روستاها برشمرد و تصریح کرد: با توسعه آموزشهای مهارتی در روستاها می توانیم نسبت به ایجاد مشاغل جدید با نگاه به پتانسیل و ظرفیتهای هر روستا چشم امید داشته باشیم.
وی توانمندسازی زنان روستایی و هدایت این قشر از جامعه به چرخه تولید را از دیگر راهکارهای اجرایی در راستای ایجاد اشتغال روستایی خواند و افزود: ارائه آموزشهای مهارتی به زنان روستایی و توانمند سازی این افراد میتواند علاوه بر کمک به معیشت خانوارهای روستایی زمینهسازی افزایش تولید در سطح روستاهای استان باشد.
احمدی یادآور شد: در تفاهمنامه همکاری بین سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و استانداری کردستان توجه ویژهای به توسعه آموزشهای مهارتی در روستاهای استان شده و در هرشهرستان 20 روستا به عنوان مرکز ارائه آموزشهای مهارتی متناسب با پتانسیلها و ظرفیتهای منطقهای و منطبق با نیاز بازار کار در نظر گرفته میشود.
اعتبارات توسعه کشاورزی استان کردستان افزایش یابد
فرید سپری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه 3 هزار و 44 طرح با 333 میلیارد تومان اعتبار برای دریافت تسهیلات بخش اشتغال پایدار روستایی به بانکهای استان معرفی شدهاند، اظهار داشت: تا کنون 2 هزار و 982 طرح موفق به دریافت 239 میلیارد تومان تسهیلات بانکی شده و در مجموع برای 4 هزار و 500 نفر اشتغالزایی ایجاد شده است.
وی افزود: تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان ایجاد طرحهای باغات، شیلات، گاوداری، تولید گوشت قرمز و شیر و افزایش ظرفیت سردخانهها و گلخانهها در استان پرداخت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به اینکه براساس آمارهای رسمی، حوزه کشاورزی سهم 30 درصدی از اشتغال کردستانیها را به خود اختصاص داده است، افزود: این حوزه ظرفیت بیشتری برای توسعه اشتغال در استان دارد، بنابراین باید مسئولان کشوری و استانی از این حوزه حمایت کنند.
سپری با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به حوزه کشاورزی یادآور شد: استان کردستان به عنوان قطب کشاورزی کشور شناخته میشود بنابراین باید اعتبارات توسعه کشاورزی استان افزایش یابد.
انتهای پیام/484/ ز