بحران در فروش محصولات کشاورزان ایران ـ ۲| دلاّلها در کمین بُزخری کشمش تاکداران قزوینی/ وعده خرید تضمینی در حد حرف باقی ماند + فیلم
گروه استانها_ هنوز عرق جبین تاکداران قزوینی خشک نشده، دلالها بُزخَری کشمش را آغاز کرده و گویا مسئولان حس و حال شنیدن فریاد دردآور این باغداران زحمتکش را ندارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، باغهای انگور شهرستان تاکستان به مساحت 27 هزار هکتار یکی از ظرفیتهای اقتصادی بینظیر استان قزوین است که اگر این ظرفیت عظیم به سمت صنایع تبدیلی سوق داده شود و مسئولان ذیربط همچون سازمان جهاد کشاورزی با یک سازوکار علمی و عقلانی از باغداران "نه در حد حرف" بلکه به صورت عملی حمایت کنند، قطع به یقین، خستگی یک سال تلاش بیوقفه بر تن تاکداران قزوینی باقی نخواهد ماند.
باغداران میگویند نتیجه شب و روز کار بر روی زمین، بدن دردهای ناشی از خستگی و کار زیاد، صرف هزینههای گزاف برای تهیه آب، کود و سم و دستمزد بالای کارگران روزمزد که جمع شود همهاش مفت به جیب دلالهایی میرود که سود را به هر چیزی از جمله انسانیت ترجیح میدهند.
تاکداران اذعان دارند حسرت اینکه حتی یک بار مسئولی از جهاد کشاورزی پای درد و دل و قصه پرغصه آنان بنشیند بر دلشان مانده و از وعدههای خرید تضمینی کشمش میگویند، وعدههایی که وقتی باغداران به عنوان ارباب رجوع از مسئولان ادارات مربوطه مطالبه میکنند، به جای دریافت پاسخ قانع کننده، فریاد همیشگی "وقت اداری تمام است، لطفا بعداً مزاحم شوید" نه یک بار بلکه طی روزها تحویل آنها میشود.
و اما صندوق حمایت از باغداران که خودش جای کلی اما و اگر دارد؛ نحوه کار این صندوق به این صورت است که به ازای هر هکتار باغ انگور، یک سهم به باغدار تعلق میگیرد یعنی یک برگ کاغذ سهامداری با مزایایی اندک، سهم فرد میشود این در حالی است که هنگامی که پای خرید تضمینی کشمش به میان میآید دیگر خبری از مسئولان این صندوق نیست، اگر هم خبری باشد گونیهای کشمش به صورت گزینشی، با سختگیریهای بسیار بالا و به مقدار اندک خریداری میشود.
نرخ خرید تضمینی کشمش باید از سوی دولت اصلاح شود
از طرفی رجب رحمانی، نماینده مردم تاکستان در مجلس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با تاکید بر اینکه در حال حاضر خرید توافقی و حمایتی کشمش توسط وزارت جهاد و کشاورزی مهمترین مطالبه باغداران و کشاورزان تاکستانی در استان قزوین است اظهار داشت: این کار باید با مجوز سازمان برنامه و بودجه انجام شود که در حال حاضر مشغول پیگیری اجرای این کار از معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه هستیم.
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی کشمش را مهمترین محصول صادراتی استان قزوین در حوزه کشاورزی و باغداری دانست و افزود: یکی از اقدامهای خوبی که چندی پیش با موافقت وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت، اختصاص 200 میلیارد تومان تسهیلات بانکی حمایتی به تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشمش استان قزوین برای خرید کشمش باغدارانی است که به خاطر نبود تقاضا کشمشهای خود را انبار کردهاند.
رحمانی ادامه داد: مقرر شده در چارچوب این تسهیلات هر کدام از صادرکنندههای کشمش استان 500 تن کشمش را از باغداران و تاکداران ما خریداری کنند تا اینکه بتوانیم مجوز خرید حمایتی و توافقی کشمش از سوی دولت را از سازمان برنامه و بودجه اخذ کنیم و کشاورزان تاکستانی را از انبار کردن کشمش و تخریب محصول نجات دهیم.
وی عنوان کرد: نرخ خرید تضمینی کشمش باید از سوی دولت اصلاح شود، تا کشاورزان برای فروش کشمش خود به دولت در قالب خرید تضمینی راغب شوند چرا که در حال حاضر نرخ فروش تضمینی کشمش در دولت کیلویی 5500 تومان است که با نرخ مورد نظر کشاورزان یعنی 20 هزار تومان حدود 15 هزار تومان اختلاف قیمت دارد.
گونیهای کشمش تاکداران قزوینی گوشه انبار خاک میخورد، دلالان سودجو هر کیلو کشمش را از باغدار به قیمت ناچیز 15 هزار تومان خریداری میکنند و طبق گفته اهالی تاکستان، سازمانهای مسئول هم در پیچ و تاب کارهایی که دردی از تاکداران دوا نمیکند، خود را اسیر و باغدار را بیچاره کردهاند؛ البته مسئولان نیز از اجرای طرحهایی برای حمایت از باغداران میگویند که باغداران هیچ خبری از آن طرحها ندارند!
گزارش از حسین عسگری فرد و سحر علیخانی
انتهای پیام/ی