روایت اهالی فرهنگ و هنر از دیدار "غیررسمی" با امام خامنهای ـ ۳|چاووش: به حضرت آقا گفتم تلویزیون سالهاست از مردم عقبتر است
وحید چاووش، کارگردان و مستندساز دیدار اهالی فرهنگ و هنر با رهبر انقلاب را جلسهای تخصصی توصیف کرد که در آن مستندسازان درد و دلهای خود را بیان کردند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مستند «غیررسمی» همراه با تصاویری از دیدار صمیمانه رهبر معظم انقلاب با اهالی فرهنگ و هنر شب گذشته روی آنتن شبکه سه سیما رفت. در این دیدارها گروههای مختلفی از اهالی فرهنگ و هنر با حضرت آیتالله خامنهای دیدار و موضوعات مختلفی را مطرح کردند. 21 دیماه 1396 گروهی از مستندسازان به دیدار مقام معظم رهبری رفتند که تکههایی از این جلسه در مستند غیررسمی پخش شد.
وحید چاووش، مستندساز باسابقه کشور یکی از کسانی است که در این جلسه شرکت داشته است، او درباره فضای آن دیدار و گفتوگوی مستندسازان با مقام معظم رهبری گفت: فضای جلسه بسیار صمیمی و گرم بود؛ حتی عدهای از دوستان با آقا شوخی میکردند. خاطرم هست یکی از همکاران خاطرهای را تعریف کرد که سبب شد لبخندی بر لبان ایشان بیایند. یکی از موضوعاتی که برایم بسیار قابل توجه بود این بود که مستندسازانی که در جلسه شرکت کرده بودند با رعایت تمام جوانب ادب و احترام، حرفهای خود را به صراحت به ایشان بیان کردند. به نظرم هیچ کسی خودش را سانسور نکرد و من هم خودم را سانسور نکردم. از نظر من، جلسهای تخصصی نیز بود و در مورد موضوعات مختلفی درباره سینمای مستند در آن صحبت شد. خود من درباره ضعفهایی که در حوزه مستندسازی اربعین وجود دارد صحبت کردم و نکاتی را به صورت صریح به مقام معظم رهبری که از نظر بنده بالاترین مقام فرهنگی کشور را دارند، عرض کردم.
وی درباره صحبتهای خود در آن جلسه گفت: خدمت حضرت آقا گفتم که به نظرم تلویزیون سالهاست از مردم عقبتر است و با مطرح کردن مثالی در حوزه مستندسازی اربعین گفتم که فلان موضوع را سالها پیش با مدیران تلویزیون مطرح کردم اما آنان هیچ اهتمامی نسبت به این موضوع از خود نشان ندادند. البته اکنون آن اولویتها درک شده و در موردش کار میکنند اما اولویتهای جدیدتری ایجاد شده است که باید بدانها پرداخته شود اما مدیران تلویزیون باز هم غفلت میکنند.
چاووش بیان داشت: بنده معتقدم که اگر هر کسی کارش را به درستی انجام دهد، نیازی نیست که ایشان ورود کرده و شخصاً دستور بدهند که مثلا فیلم سینمایی محمد رسول الله (ص) ساخته شود. خیلی زشت است که مدیران ما آن قدر غفلت کنند تا رهبر انقلاب بیایند و تذکر بدهند که درباره فلان موضوع کار کنید. اگر ما فهم فرهنگی دقیقی داشته باشیم، باید خیلی سریع وارد میدان شویم و کارمان را به درستی انجام بدهیم. برای مثال، رهبر معظم انقلاب به شهید آوینی نگفت که برود و از جبههها فیلم بسازد، حتی امام خمینی هم چنین درخواستی از او نکرد اما او با فهم دقیق فرهنگی که داشت کار را انجام داد و دل رهبری را شاد کرد. دیدید که حضرت آقا برای شهادت او پیام دادند و برای بدرقهاش تشریف آوردند.
حتی رهبر انقلاب به شهید سردار سلیمانی نگفت که فلان کار را انجام بدهید، اما خودش با درک دقیق وارد میدان شد، کار را انجام داد و سپس به ایشان گزارش داد و دلشان را شاد کرد. من زمانی خوشحال میشوم که بتوانم کاری بکنم که اگر رهبر انقلاب که نایب برحق امام زمان (عج) است، آن را دید، خوشحال شود. اینکه ایشان بر موضوعی تاکید فراوان میکند و حتی باز هم سراغش نمیرویم و اگر میرویم نصفه نیمه است، خیلی زشت است. مستندساز و مدیر فرهنگی باید به گونهای عمل کند که وقتی حضرت آقا کارش را دید خوشحال شود و بگوید چه کسی این فیلم را ساخته است؟ مدیر فرهنگی ما به عنوان عنصر فرهنگی که باید در این زمینه کار کند، غفلت کرده است.
این کارگردان و مستندساز تاکید کرد: شخصاً دوست داشتم با حضور در آن جلسه، درد و دلهای خود را با ایشان مطرح کنم و موضوعات مختلفی را بیان کردم. همچنین روحیه و انرژی مضاعفی گرفتم تا بتوانم با روحیه بیشتری کارم را ادامه بدهم؛ بدون شک، مواجه شدن از نزدیک با ایشان انرژی بسیار خوبی به شما میدهد که حالتان را خوب میکند و بهتان انرژی میدهد. من یک هدیه هم از ایشان دریافت کردم؛ در کنار چفیهای که دوستان میگرفتند، انگشتری را از ایشان طلب کردم و به عنوان یادگاری ازشان دریافت کردم. افتخار میکنم که این یادگاری را از روی تبرک از ایشان دریافت کردم.
انتهای پیام/