رغبت بیشتر دانشجویان برای حضور در دانشگاه آزاد در صورت تبدیل به یک "دانشگاه کارآفرین و فناور"

رغبت بیشتر دانشجویان برای حضور در دانشگاه آزاد در صورت تبدیل به یک "دانشگاه کارآفرین و فناور"

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد گفت: اگر دانشگاه آزاد به یک دانشگاه کارآفرین و فناور تبدیل شود، مردم برای حضور فرزندانشان در این دانشگاه با میل و انگیزه بیشتری اقدام خواهند کرد؛ باید بسترهای کارآفرینی و اشتغال‌زایی در دانشگاه ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛  روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در یک گفت‌‌وگوی آنلاین اظهار کرد: یکی از نکات اساسی در حوزه فناوری و نوآوری عبور از قالب‌های دست و پاگیر است؛ از قالب‌ها و تشریفاتی که قبلاً در کشور داشتیم باید پا را فراتر گذاشت.

وی ادامه داد: فناوری و بازار ارتباط تنگاتنگی باهم دارند، زمانی‌که از فناوری صحبت می‌شود حتماً منظور یک محصول فناورانه نیست بلکه می‌تواند یک سرویس اینترنتی، یک ماده، یک کلینیک و ... باشد. هرچیزی که با دانش به عمل آمده و مشتری داشته باشد، مرتبط با فناوری است؛ ابزار شمارش فناوری و نوآوری، عدد و رقم است؛ اینکه چقدر مشتری، بازار، اشتغال، مشتری، فروش و ... به همراه دارد، دیگر تعداد مقالات ملاک نیست. 

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ما به دنبال آن نیستیم تا دانشگاه را به کارخانه، دامداری، مزرعه کشاورزی و یا خط تولید محصول خاصی تبدیل کنیم بلکه همانگونه که رهبر کبیر انقلاب اسلامی فرمودند، دانشگاه، کارخانه انسان‌سازی است، وقتی از دانشگاه حرف می زنیم بایستی فناور و کارآفرین تربیت کنیم و هدف نهایی پرورش انسان است. 

 دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: شهریه گرفتن باید همچنان باشد و کسی نمی‌خواهد خللی در آن ایجاد کند بلکه درآمد غیرشهریه‌ای برای دانشگاه آزاد را یک راه میانبر می‌دانم؛ اگر دانشگاه آزاد به یک دانشگاه کارآفرین و فناور تبدیل شود، مردم برای حضور فرزندانشان در این دانشگاه با میل و انگیزه بیشتری اقدام خواهند کرد؛ باید بسترهای کارآفرینی و اشتغال‌زایی و تبدیل دانشجو به یک کارآفرین و شرکت موفق در دانشگاه ایجاد شود؛ اگر مزرعه، مرکز رشد یا سرای نوآوری ایجاد می‌شود، هدف آشنایی دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارمندان با چنین مقوله‌هایی آشنا شوند و آن را به کار گیرند.

وی با بیان اینکه اساس بازار و فناوری، منفعت و مالکیت افراد است، بیان کرد: شکست حوزه بازار در کشور به خاطر دولتی کردن آن است، مالیکت و حاکمیت می‌بایست مجزا در نظر گرفته شوند و حاکمیت نباید با مالکیت توسعه پیدا کند؛ وقتی دانشگاهی هم می‌خواهد حاکمیت کند و هم می‌خواهد مالکیت داشته باشد و ارزش و شانی برای مالکیت بخش خصوصی و افراد قائل نیست، هرگز به جایی نخواهد رسید؛ باید فضای جذاب و همراه با منفعت  ایجاد کنیم  تا اعضای هیات علمی، کارمندان و دانشجویان انگیزه برای حضور در چنین فضایی و کار داشته باشند. 

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد تصریح کرد: منافع برای اکثر انسان‌ها در اولویت است و باید کانال‌هایی ایجاد کنیم که دانشگاه تنها نقش نظارتی و کنترلی داشته باشد و مالکیت برای افراد و بخش خصوصی باشد؛ بدون شک در این مسیر دانشگاه هم خیر و برکت نصیبش خواهد شد؛ ما در معاونت فناوری و نوآوری سعی کردیم سه اصل را رعایت کنیم، اولین اصل ایجاد سیستمی چابک بود، این معاونت تنها با 20 نیرو فعالیت می‌کند و موضوع بعدی پرهیز از تصدی‌گری است در واقع  ما چارت سازمانی بسیار کوچکی داریم. 

وی در ادامه عنوان کرد: از آیین‌نامه‌های پیچیده و عجیب و غریب دوری کردیم و در حوزه پژوهشی و فناوری تنها چهار آیین‌نامه وجود دارد؛ آیین‌نامه بازار فناوری و سرای نوآوری اولین آیین‌نامه‌ای است که زیرساخت شرکت‌داری را مدنظر قرار داده است؛ آیین‌نامه قرارداد با صنعت، دومین آیین‌نامه است؛  آیین‌نامه آزمایشگاه مرکزی و کارگاه‌های دانشگاه آزاد که اجازه می‌دهد مدیریت این بخش‌ها را به بخش خصوصی بسپاریم؛ آیین‌نامه حمایت از فعالیت‌های فناورانه اعضای هیات علمی، چهارمین آیین‌نامه است؛ کل سازوکار و اساس حوزه فناوری در دانشگاه آزاد بر پایه چهار آیین‌نامه تنظیم شده است که این آیین‌نامه‌ها کامل و جامع هستند و آزادی عملی که در آنها مدنظر قرار گرفته در هیچ جای دانشگاه وجود ندارد. براساس این آیین‌نامه‌ها و برای توسعه فناورانه و عملیاتی کردن دانشگاه کارآفرین، اختیارات بسیاری به رئیس استان و واحدها داده‌ایم. 

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اهمیت اصل ترویج برای آشنایی و آگاهی کادرهای مختلف دانشگاهی و دانشجویی با بازار، فناوری، صنعت، اشتغال زایی، شرکت‌داری و ... تاکید کرد: موفق‌ترین معاون پژوهشی و فناوری کسی است که کار چندانی انجام ندهد و کار را به دیگران بسپارد؛ اگر موتور پیشران برای کارها باشیم، به خاطر منابع محدود با چالش روبه رو خواهیم شد؛ نقش نظارت، کنترل و راهبری باید در حوزه فناوری و پژوهشی تعریف شود و مابقی کارها به مردم سپرده شود؛ تمامی موفقیت‌های انقلاب اسلامی به خاطر مدیریت مردمی بود و حتی در جنگ تحمیلی این حضور مردم و نقش‌آفرینی آنها در کارها بود که باعث پیروزی شد؛ در این موارد حاکمیت تنها نقش کنترل‌کننده را برعهده داشت؛ سازوکارها و آیین‌نامه‌های مرتبط با پژوهش و فناوری نباید در یک حلقه بسته تعریف شود و اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان باید از آنها و منفعتی که اجرایی شدن‌شان به دنبال دارد، آگاه شوند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon