کم‌آبی در سال زراعی چهارمحال و بختیاری؛ بارش‌های اخیر جبران خشکسالی‌ها را نمی‌کند

کم‌آبی در سال زراعی چهارمحال و بختیاری؛ بارش‌های اخیر جبران خشکسالی‌ها را نمی‌کند

گروه استان‌ها - سرپرست اداره‌کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه با دو بارش متوالی روزهای اخیر یا افزایش ۶ درصدی بارش در استان نباید گمان کنیم که خشکسالی برطرف می‌شود، گفت: این بارش‌ها جبران خشکسالی‌ها را نمی‌کند.

مهران چراغ‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: بارش‌های سال زراعی از ابتدای مهرماه تا پنجم دی‌ماه نسبت به میانگین بلندمدت مشابه سال گذشته 6 درصد افزایش داشته و تا اکنون حدود 35 درصد از بارش یک‌سال زراعی کامل را دریافت کرده‌ایم و باید 65 درصد دیگر بارش داشته باشیم.

وی افزود: از اول امسال تا مهرماه میزان بارش 201 میلیمتر بوده در صورتی‌که در بلندمدت آن 189 میلیمتر بوده که 6 درصد افزایش را نشان می‌دهد. این رشد به دلیل مقداری افزایش بارش در مناطق جنوبی استان از جمله لردگان و مالخلیفه بوده وگرنه میانگین بارش در کل چهارمحال و بختیاری کاهش داشته است.

سرپرست اداره‌کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به عقب بودن بسیاری از مناطق در بارش، ادامه داد: میزان بارش در کوهرنگ از ابتدای سال زراعی تا الان نسبت به میانگین بلندمدت 5 درصد، شهرکرد 2 درصد، سامان 12 درصد، فارسان 19 درصد و بن 3 درصد رشد منفی داشته‌اند.

چراغپور بیان داشت: پیش‌بینی بارش که برای پاییز داشتیم در حد نرمال بود و پیش‌بینی برای زمستان با 5 درصد افزایش شروع شد که پیامد خوبی نداشت و نقشه‌های هواشناسی در سطوح فوقانی، صفحه زمین و دورپیوندها نشان می‌دهند که بارش‌ها برای زمستان نیز در حد نرمال یا کمتر از نرمال خواهد بود.

وی تصریح کرد: با دو بارش متوالی روزهای اخیر یا افزایش 6 درصدی در استان نباید گمان کنیم که خشکسالی برطرف می‌شود چراکه این بارش‌ها جبران خشکسالی‌ها را نمی‌کند.

سرپرست اداره‌کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به تغییر اقلیم عنوان داشت: بارش‌ها از برف به باران تغییر پیدا کرده و به صورت نقطه‌ای و ناگهانی است که آثار مطلوبی ندارد. آب حاصل از این بارش‌ها جزو آب‌های سطحی و جاری است که از استان خارج می‌شود و به سفره‌های زیرزمینی افزوده نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: پایان سال زراعی گذشته (سی‌ویکم شهریورماه) استان‌ چهارمحال و بختیاری جزو استان‌های اول در میزان خشکسالی و کاهش بارش بود و بارش‌های حدی(بیش از حد) که اتفاق افتاد و احتمال دارد اتفاق بیفتد به‌ راحتی قابل پش‌بینی نیستند و نمی‌توان گفت با این بارش‌ها خشکسالی برطرف می‌شود.

چراغپور با اشاره به اینکه سیستم هوایی بهاره از اسفندماه فعال می‌شود و از الان قابل پیش‌بینی نیست، اضافه کرد: مسئله اصلی این است که در مجموع هوا گرمتر از سال‌ها و دهه‌های قبل شده و سیستم‌های بارشی نیز جوابگوی خشکسالی نیستند، در سال زراعی پیش‌رو با کم آبی و مسائل و مشکلات آبی زراعی روبرو خواهیم بود.

سرپرست اداره‌کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به وضعیت هوا تا پایان هفته گفت:در هفته جاری اغلب نقاط استان کاهش دما داشتند، امروز کوهرنگ با حداقل 22 درصد کاهش دما سردترین نقطه استان است و حداقل دما در شهرکرد 13 درجه زیرصفر بود، فردا حدود دو درجه به گرمای هوای استان اضافه می‌شود. روز دوشنبه افزایش ابر، بارش‌های پراکنده و مقداری کاهش دما را خواهیم داشت.

انتهای پیام/7540/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon