کمبود تجهیزات "راهداری زنجان" را آزار می‌دهد/ وزارت راه‌ همچنان بی‌توجه به امکانات

کمبود تجهیزات "راهداری زنجان" را آزار می‌دهد/ وزارت راه‌ همچنان بی‌توجه به امکانات

گروه استان‌ها- مشکل فرسودگی و کمبود ناوگان راهداری در استان زنجان سبب شده تا امسال نیز همچون سال‌های گذشته تعدادی از روستا‌ها با گذشت چند روز از بارندگی محصور در برف شده و وزرات راه همچنان به کمبود تجهیزات در استان‌ها بی‌توجه است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، استان زنجان به دلیل قرارگیری در ناحیه شمالغرب کشور جزء مناطق سردسیر کشور محسوب می‌شود که با آغاز فصل پاییز و زمستان، بارش‌های برف و باران در این منطقه نسبت به دیگر نقاط کشور زودتر آغاز می‌شود. بارش برف و کولاک‌های شدید جزء جدایی‌ناپذیر فصول سرد سال زنجان است به طوریکه از اواسط پاییز تا اسفند و حتی فروردین ماه بارش‌های سنگین برف در سطح استان رخ می‌دهد. بر همین اساس هرساله هر زمان که آسمان سخاوتش را نشان می‌دهد و بارش برف در استان آغاز می‌شود بسیاری از مسیر‌های روستا‌یی که در مناطق کوهستانی و صعب‌العبور قرار دارند مسدود می‌شود و روستائیان تا چندین روز داخل روستا محصور می‌شوند و نیروهای راهداری با تلاش مضاعف موظف به بازگشایی این راه‌ها می‌شوند. 

اما باید این نکته نیز ذکر شود که مسئله دیر بازگشایی مسیر‌های روستایی تنها مختص امسال نبوده و از سال‌های گذشته مطرح است و این امر حکایت از این دارد که راهداری زنجان در مقابله با برف‌های شدید روستایی با مشکل مواجه است. با این وجود یکی از عمده‌ترین دلایلی که سبب می‌شود تا بازگشایی مسیر‌های روستایی با تاخیر مواجه شود کمبود نیرو، کمبود تجهیزات و فرسوده بودن ناوگان راهداری استان است و هر زمان که این مسئله از مسئولان امر پیگیری می‌شود "نبود اعتبار" سد پیش‌روی اداره راهداری اعلام می‌شود.

با این حال استان زنجان از روز‌های گذشته میزبان بارش برف در اغلب نقاط بوده و همین مسئله سبب مسدودی بیش از 110 روستا شده بود که خوشبختانه مسیر اکثر روستاها بازگشایی شده ولی هنوز راه سه روستا با گذشت چهار روز از بارش برف همچنان مسدود است و راهداران با تلاش بی‌وقفه در حال بازگشایی این راه‌ها هستند.

اما سوال این است، چرا در طول سالیان گذشته برنامه‌ریزی مناسبی برای خرید تجهیزات و افزایش ناوگان راهداری استان زنجان انجام نگرفته است؟ آیا نباید مسئولان کشوری بازنگری جدیدی در اختصاص اعتبار بیش‌تر به راهداری استان‌های سردسیر و برف‌خیز از جمله استان زنجان داشته باشند؟ تا چند سال دیگر با هر بارش روستا‌نشینان زنجانی باید تاوان کم‌کاری اداره راهداری و مسئولان امر کشوری را بدهند؟ 

جواد یوسفی، معاون راهداری اداره‌کل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: از روز‌های گذشته بارش برف در استان آغاز شده بود که صبح امروز سامانه بارشی از استان خارج شد.

وی افزود: به دلیل قرارگیری برخی روستا‌ها در مناطق کوهستانی و صعب‌العبور، مسیر بیش از 110 روستا مسدود شد که راه برخی از آن‌ها به دلیل وجود کولاک و ادامه‌دار بودن بارش‌ها حتی تا چندین بار مورد بازگشایی گرفت اما با این وجود بازگشایی مسیر‌ها همچنان ادامه‌دار است و امروز مسیر 16 روستا بازگشایی شده اما راه سه روستا همچنان مسدود است.

معاون راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان گفت: جهت تسریع در خدمات رسانی هر ساله حدود 100 نفر پرسنل در فصل سرما به مجموعه راهداری اضافه می‌شود تا در جهت نمک‌پاشی و برف‌روبی کمک رسان حال ما باشند.

وی با بیان این‌که مشکل فرسودگی ناوگان راهداری یک مشکل کشوری است و تنها مختص استان زنجان نیست، تصریح کرد: یکی از مشکلات وزارت راه این است که عمر ناوگان راهداری در کشور افزایش یافته و نیازمند نوسازی است اما متاسفانه بنا به شرایط خاص کشور که تحریم و گرانی ارز وجود دارد خرید این ماشین‌آلات نیازمند بودجه کلانی دارد.

یوسفی عنوان کرد: در حال حاضر راهداری استان زنجان 248 دستگاه ماشین آلات راهداری زمستانه دارد اما امسال 35 دستگاه ماشین‌آلات دیگر برای تسریع در امر عملیات زمستانه اجاره خواهد شد. با این وجود قریب به 50 میلیارد ریال در راستای تعمیر و نگه‌داری ماشین‌آلات راهداری استان نیز هزینه شده است.

با این تفاسیر کاملا معلوم است که ناوگان راهداری استان زنجان با چالش‌های جدی فرسودگی و کمبود ماشین‌آلات مواجه است و این موضوع نشان دهنده آن است که در سال‌های گذشته مسئولان استانی نتوانسته‌اند بودجه و منابع مناسبی را برای این استان در راستای رفع این مشکل جذب کنند چراکه مشکل چندین ساله دیر بازگشایی مسیر‌های روستایی امسال هم تکرار شد و اگر برنامه‌ریزی‌های مناسب انجام نگیرد این معضل همچنان در سال‌های آتی نیز ادامه‌دار خواهد بود.

با این حال امید می‌رود مسئولان امر کشوری توجه ویژه‌ای در اختصاص اعتبار به راهداری استان زنجان داشته باشند چرا‌که چالش پیش روی راهداری استان بی‌شمار بوده و فقط به ناوگان فرسوده و تاخیر بازگشایی مسیر‌های روستایی محدود نمی‌شود و این کمبود اعتبار به مواردی همانند اجرا نشدن درست نصب نیوجرسی در آزادراه زنجان - قزوین، عدم روشنایی کامل جاده‌های استان، آسفالت ضعیف جاده‌های استان به ویژه جاده دندی، عدم آسفالت راه‌های روستایی و عدم احداث زیر گذر دانشگاه زنجان ضربه می‌زند.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon