نصب کنتورهای حجمی بر روی چاه‌های کشاورزی استان مرکزی تسریع شود

نصب کنتورهای حجمی بر روی چاه‌های کشاورزی استان مرکزی تسریع شود

گروه استان‌ها ــ استاندار مرکزی گفت: تلاش برای نصب هر چه بیشتر کنتورهای حجمی در استان مرکزی است که در این راستا پیشرفت خوبی داشتیم اما علی‌رغم این پیشرفت‌ها حدود ۲۰ درصد در این زمینه موفق بودیم.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سیدعلی آقازاده ظهر امروز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان مرکزی با اشاره به اهمیت آب اظهار داشت: برنامه سازگاری با منابع آب استان مرکزی در کارگروه ملی به تصویب رسیده و تمام افراد در این راستا تلاش کردند که قدردان تمام زحمت‌های آنها هستیم و این امر باید ملاک کار تمام دستگاه‌های مرتبط اعم از سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و غیره قرار بگیرد و برنامه نظارت دقیق هم بر عهده شرکت سهامی آب منطقه‌ای است.

وی افزود: در این راستا فرمانداران نیز باید همکاری خوبی داشته باشند و جلسات شورای حفاظت از منابع آب خود را تشکیل بدهند و با توجه به شرایط موجود موضوعی مهم‌تر از کنترل منابع آب نیست، هیچ علتی نباید مانع برگزاری جلسات شورای حفاظت از منابع آب شهرستان‌ها شود و تمام دستگاه‌ها باید بر برنامه اجرای سند آب استان و برنامه جامع استفاده از منابع آبی استان دقت کنند.

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه در راستای انسداد چاه‌های غیرمجاز شهرستان شازند کمترین عملکرد را داشته خاطرنشان کرد: شهرستان‌های اراک و خمین انسداد  حداقل 5 حلقه چاه غیرمجاز تا پایان سال و شهرستان‌ خنداب انسداد حداقل 12 حلقه چاه غیرمجاز، شهرستان ساوه حداقل 13 حلقه و شازند 16 حلقه چاه غیرمجاز را باید تا پایان سال در دستور کار خود قرار دهند.

آقازاده افزود: تلاش برای نصب هر چه بیشتر کنتورها در استان مرکزی است که در این راستا پیشرفت خوبی داشتیم اما علی‌رغم این پیشرفت‌ها حدود 20 درصد در این زمینه موفق بودیم و امیدواریم در سال آینده با نصب حدود 4 هزار و 500 تا 5 هزار کنتور حجمی بر روی چاه‌های مجاز، بتوانیم منابع آبی را کنترل کنیم.

وی بیان کرد: قصد نداریم بهره‌برداران کشاورزی را به حاشیه ببریم، سیاست این است که تا حد ممکن به آنها مصونیت و اختیار بدهیم تا بتوانند به دولت کمک کنند و این تصمیمات برای حفظ کشاورزی در جایگاه کنونی خود است تا با استفاده بهینه از منابع آب، تغییر شیوه کشت و تغییر شیوه بهره‌برداری از منابع آب میزان سطح زیر کشت را افزایش بدهیم بنابراین باید به گونه‌ای عمل کنیم که کشاورزان در سرنوشت خود مشارکت داشته باشند.

استاندار مرکزی ادامه داد: بازار فروش ماهی به خاطر شیوع ویروس کرونا کساد شده و متاسفانه بعضی از پرورش‌دهندگان ماهی هنوز موفق به توزیع ماهی خود در بازار نشده‌اند، بنابراین در این راستا باید فرصتی درنظر گرفته شود و انسداد چاه‌ها برای مزارع را به تاخیر بیندازیم.

آقازاده با اشاره به دشت زرندیه و مشکلات تامین آب شهرستان زرندیه گفت: وزارت نیرو در راستای تامین آب صنایع نگاه مثبتی دارد و خود را مکلف به تامین آب صنایع می‌داند، سهم آب صنعت از کل مصرف کشور حدود 2 درصد است اما میزان اشتغال‌زایی صنایع بیشتر از کشاورزی است،  کشاورزی یک نیاز حیاتی است و نمی‌توانیم آن را نادیده بگیریم، علاوه بر حفظ سطح زیر کشت باید با استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری سطح را افزایش بدهیم.

وی خاطرنشان کرد: در راستای دشت زرندیه باید ممنوعیت استقرار صنایع در 120 کیلومتری تهران برداشته شود تا بتوان مانور مناسب‌تری در راستای استقرار صنایع در دشت زرندیه داشته باشیم و همچنین قرارداد انتقال کانال آب جنوب تهران در فاصله 60 کیلومتری توسط شرکتی درحال انجام است که با این قرارداد حدود 300 لیتر در ثانیه آب انتقال داده می‌شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: هم‌اکنون شهر پرند حدود 180 تا 200 لیتر آب را به رودخانه شور می‌ریزد که می‌توان با یک برنامه‌ریزی صحیح از این مهم برای صنایع و شهرستان زرندیه استفاده کرد و همچنین می‌توانیم از ظرفیت سرمایه‌گذاران با قصد ایجاد صنایع آب‌بر در راستای ایجاد شبکه تصفیه فاضلاب شهر مامونیه استفاده کرد.

انتهای پیام/712/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران