مقام نظامی روسیه: اقدامات نظامی ناتو تحریک آمیز است/ حق پاسخگویی را برای خود محفوظ می‌دانیم

مقام نظامی روسیه: اقدامات نظامی ناتو تحریک آمیز است/ حق پاسخگویی را برای خود محفوظ می‌دانیم

معاون وزیر دفاع روسیه با اشاره به خطرناک بودن افزایش فعالیت ناتو نزدیک مرزهای این کشور، امکان تغییر مواضع آمریکا درباره تمدید پیمان استارت به دلایل سیاسی را بعید ندانسته و گفت: در هر صورت ما حق پاسخگویی به تهدیدات را برای خود محفوظ می‌دانیم.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سرهنگ ژنرال "الکساندر فومین" معاون وزیر دفاع فدراسیون روسیه در مصاحبه با روزنامه «راسیسکایا گازیتا»، اعلام کرد که من به کسی توصیه نمیکنم که از موضع قدرت با روسیه گفت‌وگو کنید، آنطور که ​​وزیر دفاع آلمان هنگام سخنرانی در پارلمان خواستار آن شده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

فومین تأکید کرد: «علاوه بر این واقعیت که تهدید به زور نقض مستقیم منشور سازمان ملل است، چنین اقداماتی بدون پاسخ مناسب از طرف ما باقی نخواهد ماند. ما همیشه تصور می‌کردیم که دشوارترین مشکلات باید بر سر میز مذاکره حل و فصل شود. ما برای یک گفتگوی سازنده حرفه‌ای با رعایت اصول احترام متقابل و توجه به منافع یکدیگر آماده هستیم.»

این مقام نظامی همچنین با اشاره به اینکه افزایش فعالیت ناوگان هوایی و نیروی دریایی ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه می تواند منجر به حوادث جدی شود، گفت: «در سال 2020، فعالیت هوایی و دریایی پیمان آتلانتیک در نزدیکی مرزهای غربی ما، از جمله در دریای سیاه، به طور قابل توجهی افزایش یافته است، اقدامات نظامی ناتو آشکارا تحریک آمیز است و تنها به دلیل سطح بالای آموزش حرفه‌ای خلبانان و ملوانان روسی است که از بروز حوادث جلوگیری شده است.»

معاون وزیر دفاع روسیه همچنین اعلام کرد که مواضع ایالات متحده در خصوص تمدید پیمان اقدامات برای ادامه کاهش و محدود کردن سلاح‌های راهبردی تهاجمی (پیمان استارت-3) که قرارداد فعلی آن در تاریخ 5 فوریه 2021 (بهمن ماه امسال) به پایان می‌رسد، ممکن است به دلایل سیاسی تغییر کند.

وی توضیح داد: «فدراسیون روسیه به ایالات متحده پیشنهاد کرده است که پیمان را تمدید کند و بطور همزمان کار مشترکی برای تهیه توافقنامه جدید آغاز شود که تمام عوامل موثر بر ثبات راهبردی را در نظر بگیرد. ولی ظاهراً طرف آمریکایی اولویتهای دیگری داشته و هیچ تمایلی به تمدید پیمان استارت ندارد. البته با توجه به اوضاع سیاسی فعلی در ایالات متحده، ما احتمال تغییر موضع گیری آمریکایی‌ها در این رابطه را منتفی نمی‌دانیم.»  

سرهنگ فومین یادآور شد: «ایالات متحده برای مدتی طولانی دوره‌ای را با هدف افزایش قدرت نظامی خود دنبال کرده و به بهانه‌های دور از ذهن، از اجرای تعهدات خود در زمینه کنترل تسلیحات که مانع دستیابی به سلطه جهانی می شود، دست برداشته است. این کشور پس از خروج از پیمان دفاع ضد مشکی در سال 2002 ، در گام بعدی باعث از بین رفتن پیمان نابودی موشک‌های دارای برد متوسط و کوتاه‌تر شد.»

به گفته وی، طرف روسی برای به حداقل رساندن پیامدهای منفی فروپاشی این توافقنامه مهم، به کشورهای ناتو پیشنهاد داد تا به مهلت قانونی روسیه برای عدم استقرار موشک‌های میان برد بپیوندند، ولی این ابتکارعمل مورد استقبال غربی‌ها قرار نگرفت.  

وی تأکید کرد: «اگر درخواست تجدید نظر ما همچنان حمایتی پیدا نکند و استقرار موشک‌های آمریکایی در اروپا آغاز شود، ما حق پاسخ گویی کافی را برای خود محفوظ می داریم.»

معاون وزیر دفاع فدراسیون روسیه همچنین تأکید کرد که روسیه نگران خروج ایالات متحده از پیمان "آسمان باز"است. وی گفت: «ما معتقدیم که با این وجود، این پیمان پتانسیل مثبت خود را حفظ کرده است. ما سیاست آینده خود در قبال آن را با در نظر گرفتن آمادگی سایر کشورهای شرکت کننده برای تضمین این مسئله که اطلاعات به دست آمده در هنگام پروازهای نظارتی بر فراز خاک روسیه به طرف آمریکایی انتقال نیابد، تعیین خواهیم کرد و با توجه به شرایط بوجود آمده و براساس منافع امنیت ملی تصمیم گیری خواهیم کرد.»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
گوشتیران
رایتل
triboon
طبیعت