"واکسن فایزر" ساخته شرکتی با انبوهی از تخلفات و اتهامات دارویی
شرکت فایزر یکی از شرکتهای داروسازی جهان و مرکز اصلی آن در نیویورک آمریکا است؛ این شرکت تخلفات متعددی در مورد داروهای جئودن، زایواکس و لایریکا و ... مرتکب شده و متهم به پرداخت رشوه به شرکتهای بزرگ بیمهای برای حمایت از کاربرد داروهایش بوده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ خرید واکسن فایزر به عنوان یکی از 18 شرکتی که واکسنهای آنها مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته، مطرح بوده و با انتشار خبر واردات حدود 200 هزار دوز واکسن کرونای فایزر در قالب کمکهای موسسات خیریه(؟!)، بررسی جزئیات این واکسن در رسانهها به بحثی داغ تبدیل شده است.
شرکت فایزر یکی از شرکتهای داروسازی جهان است و مرکز اصلی آن در شهر نیویورک آمریکا است؛ فایزر به عنوان یک غول داروسازی جهانی تاکنون شرکتهای بسیاری را خریداری و در خود ادغام کرده است؛ شرکتهایی مانند وارنر-لمبرت در سال 2000، فارمسیا در 2003 و وایت در سال 2009.
جالب است بدانیم فایزر پیش از انقلاب و در سال 1964 یک شعبه هم در ایران تأسیس میکند که بعد از انقلاب به فعالیتش خاتمه داده میشود و شرکت دیگری به جای آن فعالیت میکند که البته سهامش در بازار بورس ایران عرضه شده است.
شرکت فایزر به عنوان یک شرکت داروسازی که اغلب باید اهداف انسانی را پیگیری کند، مشهور به یک شرکت با تمرکز بر مفاهیم "تجاری و اقتصادی" است؛ به عنوان مثال پروسه ساخت داروی جنسی ویاگرا توسط این شرکت داروسازی آغاز شد و هر ساله جان تعداد زیادی از انسانها را به دلیل فشار بالای خون میگیرد! تحلیلگران بازار دارو در جهان، ساخت ویاگرا را برای این شرکت به رودخانه طلا تعبیر کرده بودند که صرفا اهداف اقتصادی را برای آن دنبال میکرد. شرکت فایزر برای تبلیغ و گسترش استفاده از این دارو، فرآیند تبلیغاتی گستردهای را اعم از ساخت فیلمهای هالیوودی و پخش تراکتهای جهانی انجام داد.
البته عملکرد این شرکت داروسازی در طول تاریخِ فعالیت خود حاشیههای متعددی داشته است؛ به عنوان مثال حدود 15 سال قبل دولت آمریکا، شرکت فایزر را به انجام تبلیغات گمراه کننده متهم کرده بود؛ در جریان این اتهام فایزر یک دارو با عنوان «بکسترا» را برای درمان آرتروز تولید کرده بود و بعد از فرآیند تجاریسازی و عرضه آن در بازار، اعلام کرد که این دارو کاربرد مسکنگونه هم دارد، در نهایت این دارو در سال 2005 غیرمجاز شناخته شد و عرضه آن در بازار به دلیل عوارض آن، ممنوع شد.
در همان سالها، دادستانهای فدرال آمریکا اعلام کردند فایزر تخلفات مشابهی در مورد داروهای جئودن، زایواکس و لایریکا نیز مرتکب شده است که میتوانست مجازات سنگینی برای مدیران این شرکت به همراه داشته باشد که در نهایت به جریمه 2 میلیارد و 300 میلیونی منجر شد که در نوع خود کمنظیر بود.
این رویداد به عنوان یک اقدام بزرگ برای مقابله با تخلفات داروسازی و خدمات درمانی عنوان شد البته یکی از دیگر از اتهامات فایزر، پرداخت رشوه به شرکتهای بزرگ بیمهای برای حمایت از کاربرد داروهایش بوده است.
ناگفته نماند که شرکت فایزر برای تولید واکسن کرونا با شرکتهایی مانند بیوان تک آلمان همکاری داشته است؛ بیوان تک توسط یک زن و شوهر ترکتبار در آلمان تأسیس شده و اوگور شاهین بنیانگذار و مدیر عامل بیوانتک است.
با این وجود از ابتدای تزریق واکسن "فایزر" در جهان، گزارشات متعددی مبنی بر واکنشهای آلرژیک و ناهنجاریهای خاصی بعد از تزریق ارائه شده است؛ طبق گزارش مقامات آمریکایی در مرحله اول تزریق واکسن فایزر از بین 215 هزار داوطلب، یک و نیم درصد از آنها نشانههایی از عوارض تزریق در خود دیدند که این عوارض، مانع از فرآیند معمول زندگی آنها شد؛ این عوارض شامل التهاب، درد، تورم یا علائمی مانند سرماخوردگی است البته محققان هشدار دادند ممکن است شخص دچار تب، لرز، خستگی و سردرد نیز شود که بهنسبت واکسن آنفلوآنزا بیشتر است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/