یک میلیون و ۵۶۰ هزار لرستانی مشمول سهام عدالت هستند
گروه استانها- سرپرست سازمان امور اقتصادی و دارایی لرستان با بیان اینکه یک میلیون و ۵۶۰ هزار نفر در این استان مشمول سهام عدالت هستند، گفت: باید مجمعی برای شرکتهای سرمایهگذاری لرستان برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد ، الهام شادابفر امشب در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه طرح سهام عدالت از سال 85 با هدف توانمندسازی 6 دهک پایین جامعه داده شدهاست، اظهار داشت: 49میلیون نفر از سراسر کشور دارای سهام عدالت هستند که از این تعداد یک میلیون و 560 هزار نفر مربوط به استان لرستان است.
وی با بیان اینکه در سال 95 چون مالک اصلی سهام عدالت مردم بودند از سال 96 تا 98 بهمدت سه سال سود سهام به حساب مردم پرداخت میشد افزود: امسال در اردیبهشت با موافقت مقام معظم رهبری طرح آزادسازی سهام عدالت انجام گرفت، این طرح بهمعنای این است که مدیریت سهام عدالت که در گذشته توسط دولت انجام میشد به دو روش مستقیم و غیرمستقیم به مردم واگذار شد و از اردیبهشت سال جاری دولت در مدیریت و مالکیت سهام عدالت نقشی ندارد.
سرپرست سازمان امور اقتصادی و دارایی استان لرستان با بیان اینکه اکنون امکان تغییر روش سهامداری امکانپذیر نیست، عنوان کرد: در روش مستقیم افراد مدیریت سهام خود را بهعهده میگیرند و افرادی که جهت تعیین تکلیف سهام در موعد مقرر مراجعه نکردند سامانه روش غیرمستقیم را برای آنها انتخاب کرده است که در استان لرستان 717 هزار نفر روش غیرمستقیم و 843هزارنفر روش مستقیم را انتخاب کردهاند.
وی بیان کرد: افرادی که روش مستقیم را برای تعیین تکلیف سهامشان انتخاب کردهاند چنانچه قصد فروش سهام را داشته باشند به بانکی که شماره حساب آن را قبلاً معرفی کرده و سود دریافت کردند مراجعه و فرم درخواست فروش سهام خود را اعلام میکنند و بانکها فروشها را تجمیع و به کارگزاریها جهت فروش میدهند، سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب کردهاند اکنون 60 درصد سهام آنها قابل فروش است و 22 بهمن ماه امسال به صددرصد تبدیل میشود.
مجمع برای شرکتهای سرمایهگذاری لرستان تشکیل شود
شادابفر گفت: افرادی که روش غیرمستقیم را برای تعیین تکلیف سهام انتخاب کردهاند دولت مدیریت و مالکیتی برا آن ندارد بلکه شرکتی را برای این افراد به نام شرکت سرمایهگذاری استانی تشکیل میدهد، این شرکتها به نمایندگی از مردمی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند مدیریت سهامشان را بهعهده میگیرند.
وی تصریح کرد: باید مجمعی برای شرکتهای سرمایهگذاری استان لرستان که از نوع سهامی عام هستند برگزار شود و این مجمع از طرف سهامداران انتخاب میشود که با توجه به شیوع کرونا این مجمع بهصورت الکترو نیک برگزار میشود.
سرپرست سازمان امور اقتصادی و دارایی استان لرستان با بیان اینکه سهامداران خودشان باید در انتخابات مجمع شرکتهای سرمایهگذاری شرکت کنند خاطرنشان کرد: پساز ثبتنام سجام افراد مجمع را تشکیل میدهند و انتخابات الکترونیک هیئت مدیره زمانی که حداقل 50 درصد افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند در سامانه سجام ثبتنام کنند برگزار میشود که تاکنون در استان 36 درصد مردم در سامانه سجام ثبتنام کردهاند.
شادابفر اظهار داشت: افرادی که به سامانه الکترونیک جهت ثبتنام سجام دسترسی ندارند از طریق کافینت و دفاتر پیشخوان میتوانند ثبتنام کنند.
وی افزود: شرکتهای تعاونی سهام عدالت هیچ نقشی در فرآیند جدید سهام عدالت ندارند و 717 هزار نفری که سهامداری بهروش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند صرفاً شرکت سرمایهگذاری استان لرستان خواهد بود.
ثبتنام از کاندیداها برای هیئت مدیره شرکتهای سرمایهگذاری
سرپرست سازمان امور اقتصادی و دارایی استان لرستان عنوان کرد: افراد دارای مدرک لیسانس با اولویت رشتههای اقتصاد، حسابداری و مدیریت و همچنین هیئت مدیره بودن می توانند با مراجعه به سامانه این استان جهت انتخاب هیئت مدیره شرکتهای سرمایهگذاری کاندیدا شوند و البته کارمندان دولت نمیتوانند در این سامانه ثبتنام کنند.
وی بیان کرد: صلاحیت عمومی کاندیدای هیئتمدیره شرکتهای سرمایهگذاری در استان لرستان و تأیید صلاحیت تخصصی کاندیدا تنها توسط سازمان بورس کشور انجام میشود.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا سازمان امور اقتصادی و دارایی هر استان دارای دبیرخانه سهام عدالت است، تصریح کرد: سازمان امور اقتصادی و دارایی دبیرخانه سهام عدالت نیست و بیش از چهار سال است نقش مستقیمی در زمینه سهام عدالت نداریم.
شرکت هلدینگ عدالت ایرانیان در حال تشکیل است
سرپرست سازمان امور اقتصادی و دارایی استان لرستان در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار تسنیم که با توجه به ابلاغیه مقام معظم رهبری در تاریخ 9/2/99وبند یک و پنج فرمان 8 مادهای ایشان در 12 /4/85 مبنی بر اینکه شرکتهای سرمایه گذاری استانی متشکل از تعاونیهای شهرستانی سهام عدالت هستند، آیا نادیدهگرفتن این شرکتهای سرمایهگذاری و تشکیل شرکتهای سرمایهگذاری جدید توسط امور اقتصادی و دارایی مغایر با صحبتهای مقام معظم رهبری نیست خاطرنشان کرد: در گذشته شرکتهای تعاونی سهامداران با هدف رساندن برگهای سهام عدالت به مردم و جمعآوری اطلاعات افراد جامانده از سهام تشکیل شدند و اکنون چون ثبتنام و اصلاح اطلاعاتی وجود ندارد این شرکتها دیگر نقشی در سهام ندارند.
وی افزود: سازمان بورس به شرکتهای سرمایهگذاری گذشته اعلام کردهاست که صورتهای مالی حسابرسیشده را برای سازمان بورس کشور ارسال کنند و پساز تأیید صورتهای مالی هزینههای آنان پرداخت میشود، در سال جدید براساس آئیننامه سهام عدالت این شرکتهای تعاونی تنها میتوانند از کارگزاریها نمایندگی بگیرند و سهام عدالت خریدوفروش کنند.
شادابفر در پاسخ سؤال دیگرخبرنگار تسنیم که مقام معظم رهبری در ابلاغیه 9/2/99 فرمودند هر چه سریعتر مقدمات لازم برای آزادسازی سهام عدالت و واگذاری تعیین قیمت آن به بورس فراهم شود چرا الان سهام 13 شرکت غیربورسی که قابل قیمت گذاری نیستند به مردم واگذار شده است افزود: الان پشتوانه 36 شرکت بورسی 13 شرکت غیربورسی نیز هستند، 13 شرکت غیربورسی در بورس نمادی ندارند برای این 13 شرکت در کشور یک هلدینگ بهنام هلدینگ عدالت ایرانیان در حال تشکیل است که سرمایه دولت در این 13 شرکت غیربورسی که به مردم واگذار شده در اختیار این هلدینگ قرار میگیرد و این هلدینگ خودش وارد بورس میشود.
سرپرست سازمان امور اقتصادی و دارایی استان لرستان عنوان کرد: واگذاری سهام به 13 شرکت غیربورسی تخلف و مغایر با ابلاغیههای مقام معظم رهبری است یا نه سال 85 انجام شده و اطلاعی در این زمینه ندارم.
انتهای پیام/ 645/ی