طرح‌های انتقال آب شهرکرد باید مجوزهای زیست محیطی داشته باشند

طرح‌های انتقال آب شهرکرد باید مجوزهای زیست محیطی داشته باشند

گروه استان‌ها - رئیس شورای اسلامی شهرکرد با بیان اینکه "لازم است در طرح‌های انتقال آب قانون رعایت شود" گفت: طرح‌های انتقال آب باید مجوزهای زیست محیطی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، فرهاد رئیسی در سخنان پیش از دستور خود در صحن علنی شورای اسلامی شهرکرد اظهار داشت: همه ما یک رسالت داریم و آن هدایت و تثبیت مدیریت شهری و روستایی مردم بر مردم است و به هیچ وجه نباید پایه‌های این خانواده برخاسته از بطن مردم تضعیف شود، که در این صورت به آرمان‌های انقلاب اسلامی‌ لطمه وارد می‌شود.

وی با اشاره به طرح‌های انتقال آب، ادامه داد: دغدغه تامین آب شرب شهروندان استان مجاور قابل درک است چرا که در راستای رسالت نهاد شورایی همگی ما می‌باشد و این تنها معضل اصفهان نیست بلکه سراسر کشور از جمله استان چهارمحال و بختیاری نیز با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

رئیس شورای اسلامی شهرکرد گفت: در فضای موجود اقتصادی - اجتماعی کشور که مردم غرق در مصائب حاصل از بیماری کرونا و فشار معیشتی ناشی از محدودیت‌های اجباری از این بیماری هستند که همچنان معضلات اقتصادی، تحریم و تورم افسار گسیخته در همه زمینه‌ها وجود دارد، مردم نیاز به آرامش دارند.

رئیسی خاطرنشان کرد: سالیانه بیش از یک میلیارد متر مکعب آب از استان چهارمحال و بختیاری به  استان‌های همجوار سرازیر می‌شود، آیا اطلاع دارید که 15000 حلقه چاه و یک‌هزار ایستگاه پمپاژ غیرمجاز در استان اصفهان فعال است و برداشتی معادل 800 میلیون مترمکعب آب یعنی آب انتقالی از 4 تونل از تونل‌هایی که دنبال اجرای آن هستید مصرف آب دارند؟

رئیس شورای اسلامی شهرکرد افزود: آیا می‌توانید بیان کنید 180 هزار هکتار کشاورزی غرقابی و 15 هزار هکتار برنج کاری در استان مجاور و توسعه صنایع آب بر در استانی که با مضیقه آب شرب مواجه است چه معنایی دارد؟

وی تصریح کرد: بهتر است به جای دنبال کردن طرح‌های انتقال آبی که باعث نابودی استان‌های سر منشاء می‌شود، مصرف آب را مدیریت و یک سیستم مدیریت قوی، تخصصی و توانمند در رأس امور آب مستقر کنید تا این همه ضرر و زیان زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی که در اثر اجرای طرح‌های انتقال آب در مسیر حادث می‌شود به بار نیاید.

وی تصریح کرد: اگر مشکل آب به صورت تخصصی، ریشه‌ای و تحت لوای قانون حل شود، در ابتدا باید به حق و حقوق استان‌های سرمنشأ آب مثل چهارمحال و بختیاری، خوزستان و لرستان توجه کرد.

رئیس شورای اسلامی شهرکرد افزود: آیا تاکنون تشکیل یک جلسه مشترک تخصصی و کارشناسی با نمایندگان تمام حوزه‌های مرتبط با این موضوع جهت بررسی طرح‌های انتقال آب تشکیل شده است؟

وی گفت: استان ما که یک منبع ذخیره آبی ملی است، با رویکرد غلط برخی از مسئولین آبی کشور دستخوش اجرای طرح‌های انتقال آب غیرکارشناسیِ زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی و ... واقع شده است و درآینده‌ای نه چندان دور به بیابان تبدیل می‌شود که منشاء 10 تا 11 درصد آب کشور به نابودی می‌رود.

وی عنوان داشت: شعار ما و خواسته مردم ما "رعایت قانون " است، اخیراً  در سفر رئیس قوه قضائیه به استان چهارمحال وبختیاری، آنچه از ایشان مطالبه بوده اجرای قانون و جلوگیری از طرح‌هایی است که بدون برخورداری از کلیه مجوزهای لازم قانونی، در دست اجرا قرارگرفته‌اند.

رئیس شورای اسلامی شهرکرد افزود: طرح‌های انتقال آب باید مجوزهای زیست محیطی داشته باشند، متقابلاً به مسئولین محترم مجلس، دولت، قوه قضائیه، وزارت نیرو، سازمان بازرسی، سازمان محیط زیست و شورای عالی آب و مسئولین و برخی اشخاص صاحب نفوذ عرض نموده و تکرار می‌کنیم هرگونه کوتاهی در رسیدگی به تخلفات آشکار طرح‌های انتقال آب استان چهارمحال و بختیاری ظلمی بزرگ به مردم محروم استان است که هیچگاه این ظلم را برنخواهند تافت.

وی گفت: استان‌های سر منشاء و مصرف کننده آب باید در سطوح نمایندگان مجلس و شوراهای اسلامی استان و مرکز استان‌های ذی نفع، جلسات مشترکی برگزار کنند تا به یک وحدت رویه در حفظ منافع مشترک دست یابند و فقط در سایه همدلی و نیک اندیشی می‌توان به این مهم دست یافت و قطعاً با زیاده‌خواهی‌ها و مطرح مباحث پوپولیستی نه تنها مشکلات حل نمی‌شوند بلکه روز به روز به عمق آن‌ها افزوده خواهد شد.

رئیسی عنوان داشت: سهم سرانه ملی مردم این استان قابل مقایسه با استان مجاور نیست که دلیلش در نظر نگرفتن حق آبه‌ای است که تاکنون برای استان لحاظ نشده است، تاکنون بخش عظیمی از مردم اهالی استان چهارمحال و بختیاری به‌دلیل همین محرومیت‌ها از استان مهاجرت کردند و یا رنج ناشی از آن را متحمل شده‌اند.

رئیس شورای اسلامی شهرکرد ادامه داد: بدون شک رشد و توسعه استان ما به نفع استان‌های همجوار است، عواقب اجرای طرح‌های غیرقانونی و غیرکارشناسی زیست محیطی اگر نه در کوتاه مدت ولی در آینده‌ای نه چندان دور نه تنها آسیب جدی به حیات استان چهارمحال و بختیاری وارد می‌کند بلکه دودش به چشم استان‌های همجوار ما نیز خواهد رفت،‌ با تخریب محیط‌زیست استان چهارمحال و بختیاری دیگر نه کارون باقی می‌ماند و نه زاینده رود تا بر سر منابع آن دو، مجادله کنیم!

وی خاطرنشان کرد: شورای اسلامی مرکز استان چهارمحال و بختیاری آمادگی و استقبال خود را جهت برگزاری جلسات مشترک توأم با همدلی و احترام به منافع مشترک و استدلال کارشناسی و تخصصی اعلام می‌کند.

انتهای پیام/7540/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon