گزارش تسنیم از دلایل تعطیلی کارخانه سیمان قیر و کارزین؛ محدودیت مصرف گاز در ۷۳ کارخانه‌ سیمان کشور اعمال شد

گزارش تسنیم از دلایل تعطیلی کارخانه سیمان قیر و کارزین؛ محدودیت مصرف گاز در 73 کارخانه‌ سیمان کشور اعمال شد

گروه استان‌ها- کارخانه سیمان قیر و کارزین ۱۲ روز است که به دلیل قطع گاز تعطیل است، قطعی و محدودیت مصرفی که به گفته مسئولان شرکت گاز برای جلوگیری از افت فشار گاز مصارف خانگی در کارخانه‌های سیمان کل کشور اعمال شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در شرایطی که ما در جنگ اقتصادی هستیم و چند سالی است که مقام معظم رهبری در ابتدای سال نو، عناوین متعددی برای رونق تولید و حمایت از کارگر و کارفرمای ایرانی بیان می‌کنند شنیدن خبر تعطیلی کارخانه‌ها به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

این بار خبر از تعطیلی کارخانه سیمان شهرستان قیر و کارزین و بیکار شدن کارگران این کارخانه به گوش می‌رسد. قادر افشاری رئیس هیئت مدیره این کارخانه در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه کل پرسنل تحت پوشش کارخانه 600 نفر هستند و روزانه 3500 تن کرینکر و سیمان در این کارخانه تولید می‌شود می‌گوید: کارخانه ما گازسوز است و ما هیچ سوخت جایگزینی نداریم و پروانه ما نیز همین گازسوز بوده است.

وی می‌افزاید: 12 روز است که گاز کارخانه قطع شده با استانداری، معاونت اقتصادی استانداری، فرمانداری قیر و کارزین و اداره گاز مکاتبه و تماس گرفتیم اما در جواب می‌گویند دستور کشوری است و باید گاز کارخانه‌های سیمان قطع شود.

افشاری می‌گوید: کارخانه‌هایی که قدمت زیادی دارند دوگانه‌سوز هستند ولی کارخانه ما سال 95 افتتاح شده و براساس استانداردهای زیست محیطی مجوز سوخت دوم که مازوت است و آلودگی شدید دارد به ما نداند و فقط  سوخت گاز به ما دادند.

وی با بیان اینکه همین الان ما به دلیل آلایندگی محیط زیست 350 میلیون تومان جریمه شده‌ایم اگر سوخت مازوت استفاده کنیم آلایندگی ما دوبرابر می‌شود و بیشتر از این رقم جریمه می‌شویم می‌افزاید: استفاده از سوخت مازوت اصلا اقتصادی نیست و هزینه تولید ما انقدر بالا می‌رود که اگه ما تعطیل کنیم بهتر است از طرفی تعبیه سوخت دوم برای کارخانه حدود 55 تا 60 میلیارد تومان هزینه دارد که هزینه بالایی است.

کارخانه سیمان قیر و کارزین به تعهد خود برای راه‌اندازی سوخت دوم عمل نکرده است

علی‌محمد کریمی فرماندار قیر و کارزین در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه مصرف سوخت کارخانه‌های بزرگ مثل کارخانه‌های سیمان بالا است و به دلیل احتمال افت فشار گاز در زمستان با محدودیت مصرف روبه‌رو می‌شوند می‌گوید: قرار بوده که کارخانه‌های سیمان در کنار سوخت گاز، سوخت مازوت هم راه‌اندازی کنند تا در شرایطی بحرانی که شرکت گاز محدودیت مصرف اعمال می‌کند با مشکلی روبه‌رو نشوند و کارخانه سیمان قیروکارزین هم تعهد داده که این کار را انجام دهد اما چند سال است که به تعهد خود عمل نکرده و سوخت دوم را راه‌اندازی نکرده است.

وی می‌افزاید: در نامه‌‌ای که این کارخانه به فرمانداری ارسال کرده است آمده "به درخواست اداره گاز شهرستان قیرو کارزین از تاریخ 26 آذرماه فشار گاز کارخانه سیمان از حدود 13 هزار مترمکعب به حدود 8 هزار مترمکعب کاهش یافت و با این مصرف و کاهش توناژ کوره هیچ توجیه اقتصادی برای تولید نداشت لذا به منظور همکاری با شرکت گاز استان از تاریخ 28 آذرماه کوره را استپ و مصرف گاز را به صفر رساندیم و تعمیرات را با توجه به این موقعیت جلو انداختیم اکنون جهت استارت مجدد مشعل و تولید متاسفانه اداره گاز قیر و کارزین، گاز این کارخانه را قطع نموده است و با توجه به اینکه مشعل این کارخانه تک‌سوز است و فقط با گاز کار می‌کند منجر به تعطیلی کارخانه و خسارت میلیاردی می‌شود و 250 نفر در این زمینه بیکار می‌شوند".

فرماندار قیر و کارزین می‌گوید: اداره بهره‌برداری شرکت گاز استان در نامه‌ای که در تاریخ 3 دی‌ماه به این شرکت ارسال کرده خطاب به مدیرعامل این شرکت گفته است " براساس بند 10 دفترچه فروش گاز طبیعی، تامین سوخت دوم و ایجاد مخازن لازم نگهداری برعهده مشترک می‌باشد که به دلایل مختلف از جمله احتمال افت فشار گاز خط انتقال، قطع گاز خط تغدیه، کمبود منابع گازی و غیره ممکن است به وجود آید. اولویت شرکت ملی گاز تامین گاز منازل مسکونی بوده خواهشا برای چندمین بار دستور فرمایید نسبت به تامین و راه‌اندازی خط سوخت دوم اقدام گردد. بدیهی است این شرکت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص قطع ناگهانی گاز کارخانه و محدودیت مصرف اعمال شده که منتج به خسارت و تباه احتمالی خواهد بود را نمی‌پذیرد و مسئولیت تبعات ناشی از آن به عهد ه مدیریت آن کارخانه خواهد بود".

وی با بیان اینکه اعمال محدودیت مصرف گاز کارخانه سیمان مختص قیر و کارزین نیست و در کل کشور اعمال شده است می‌افزاید: سال گذشته هم این شرکت این مشکل را داشته اما در جهت رفع آن کاری انجام نداده ولی با این وجود فرمانداری با مکاتبه به استان در حال پیگیری رفع مشکل این کارخانه است.

اولویت شرکت گاز تامین گاز خانگی است

محمود قهرمانی مسئول روابط عمومی شرکت ملی گاز استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: در طول سال مقاطعی است که میزان مصرف گاز و تولید گاز با هم هم‌خوانی ندارند یعنی مصرف از تولید جلو می‌زند بنابراین در انتهای خطوط گازرسانی کشور در استان‌های شمالی، شمال‌غربی و شرقی ممکن است که با افت فشار گاز مواجه شویم.

وی می‌افزاید: از آنجا که اولویت تامین گاز خانگی و مصارف عمومی مهم‌تر از صنایع است یعنی گاز منازل نباید قطع شود شرکت ملی گاز از سال‌ها پیش این پیش‌ینی را کرده و اشتراک صنایع عمده را به صورت 8 ماهه تنظیم می‌کند یعنی زمانی که کارخانه سیمان با ما قرارداد اشتراک‌‌پذیری را بسته ما تعهد 8 ماه تحویل گاز را امضا کردیم.

قهرمانی با بیان اینکه این کارخانه‌ها 4 ماه آخر سال یعنی از ابتدای آذرماه تا آخر سال را باید سوخت جایگزین استفاده کنند و همه کشور دارند این موضوع را رعایت می‌کنند می‌گوید: وزارت نفت  برای تامین سوخت جایگزین این کارخانه‌ها تعهد دارد و هیچ مشکلی از بابت سوخت جایگزین ندارند.

مسئول روابط عمومی شرکت ملی گاز استان فارس بیان می‌کند: شرکت گاز در 4 ماه پایانی سال هم به این کارخانه‌ها گاز می‌دهد اما ممکن است در شرایط این چنینی که به دلیل کاهش محسوس دما مصرف گاز خانگی افزایش یافته است و یک شوک مصرفی به شبکه گاز کشور وارد شده برای این که گاز منازل مردم، نانوایی‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز مهم قطع نشود محدودیت مصرف اعمال کند.

قهرمانی می‌گوید: ما نمی‌گوییم قطع گاز، می‌گوییم محدودیت مصرف و بسته به میزان مصرف خانگی به جای 100 درصد گازرسانی به این کارخانه‌ها 50 تا 70 درصد گازرسانی می‌شود.

اعمال محدودیت مصرف از چند ماه پیش به کارخانه‌های سیمان ابلاغ شده

وی با بیان اینکه اعمال محدودیت مصرف از چند ماه پیش به کارخانه‌های سیمان ابلاغ شده و اعلام کردیم که برای استفاده از سوخت جایگزین آمادگی داشته باشند، می‌افزاید: به دلیل کاهش محسوس دما و بالارفتن مصرف خانگی محدودیت مصرف اعمال شده و سوخت جایگزین نیز به کارخانه‌ها تحویل داده اما کارخانه سیمان قیر و کارزین می‌گوید ما تجهیزات سوخت دوم نداریم، شرکت گاز که مقصر این موضوع نیست از دو سال پیش که این شرکت برای راه‌اندازی سوخت دوم تعهد داده باید تجهیزات را راه‌اندازی می‌کرده است.

مسئول روابط عمومی شرکت ملی گاز استان فارس می‌‌گوید: در حال حاضر محدودیت مصرف برای 73 کارخانه سیمان در کل کشور که شامل 10 کارخانه فارس هم می‌شود اعمال شده و موضوع نیز اولویت‌بندی است زیرا اولویت تامین گاز خانگی بالاتر از بخش صنعتی است.

قهرمانی می‌افزاید: ما هم قبول داریم که در سال جهش تولید، تولید نباید مختل شود اما چه کسی آن را مختل می‌کند؟ آن کسی که بعد از دو سال با انواع و اقسام مکاتبات و آگاهی کامل از موضوع تجهیزات استفاده از سوخت جایگزین را راه‌اندازی نکرده است یا شرکت گاز که از سال‌ها پیش قراردادها را 8 ماهه بسته و مجبور است برای تامین مصارف خانگی با اعلام قبلی محدودیت مصرف اعمال کند.

گزارش از ثریا ستاری

انتهای پیام/422/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon