رژیم اسرائیل|جامعه صهیونیستی در حال فروپاشی است/ برش‌هایی از یک جامعه متزلزل رو به سقوط

رژیم اسرائیل|جامعه صهیونیستی در حال فروپاشی است/ برش‌هایی از یک جامعه متزلزل رو به سقوط

مشکلات روانی جوانان صهیونیست نسبت به سال ۲۰۱۹ میلادی ۴۱درصد افزایش نشان می‌دهد، خودآزاری، مشکلات روحی و روانی و تلاش برای خودکشی میان آنها به‌شدت افزایش پیدا کرده است در حالی که شرایط زنان در جامعه صهیونیستی به‌مراتب بدتر شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم روزنامه معاریو در گزارشی از اوضاع بحرانی روحی و روانی جوانان صهیونیست در فلسطین اشغالی نوشت: جمعیت مشاوره و امدادرسانی عیلام که مشاوره‌های تلفنی روان‌پزشکی انجام می‌دهد خبر داد 41 درصد تماس‌های جوانان و نوجوانان با این مؤسسه افزایش پیدا کرده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

بر اساس اطلاعات منتشرشده توسط این مؤسسه که بخشی از آن در معاریو بازنشر یافته است، بیش از دو هزار و 272 مورد افسردگی و نگرانی از سپتامبر تا نوامبر گذشته میان نوجوانان اسرائیل به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 4.4 درصد افزایش را نشان می‌دهد، میزان خودآزاری و تلاش برای خودکشی بین این قشر سنی از یهودیان ساکن فلسطین اشغالی 1.8 برابر شده است در حالی که میزان اختلاف در غذا دو برابر شده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

 

بر اساس آمار منتشرشده میزان اعتیاد به مواد مخدر و مصرف مشروبات الکلی میان نوجوانان جامعه مهاجر صهیونیستی نسبت به سال قبل از آن 2.7 برابر شده است.

این ارقام نشان می‌دهند که 16 درصد از نوجوانان دختر و پسر در این دوره در کلاس‌های خود حضور پیدا نکرده و ترک تحصیل کرده‌اند و 26 درصد از جوانان ارتودوکس هم توسط ساختار تعلیماتی مذهبی این گروه به‌دلیل عدم حضور در کلاس‌های درس توبیخ شدند.

خشونت میان جوانان و نوجوانان و علیه آنها هم به‌شکل خطرناکی افزایش پیدا کرده است، این خشونت با شیوع ویروس کرونا سیر صعودی به خود گرفته است و با اعلام قرنطینه و محدودیت‌های خروج از منزل به نقطه اوج خود می‌رسد به‌نحوی که در دومین اعلام قرنطینه عمومی میانگین خشونت علیه نوجوانان 1.5 برابر شد.

به‌اعتقاد کارشناسان یکی از دلایل افزایش جرم و جنایت و انحراف میان جوانان اسرائیلی مشکلات اقتصادی ناشی از نبود منبعی برای تأمین هزینه‌ها در دوره کرونایی است.

این جمعیت در ادامه گزارش خود تأکید کرد میانگین بیکاری در سایه شیوع ویروس کرونا به‌شدت افزایش یافته است به‌نحوی که 13 درصد از جوانان متأهل دچار مشکلات وخیم اقتصادی شدند این در حالی است که آمارهای فوق صرفاً با توجه به تماس‌های صورت‌گرفته با این جمعیت بوده است و به‌طور حتم این تعداد بسیار بیشتر خواهد بود.

«ناوا باراک» رئیس این جمعیت درباره این گزارش به روزنامه یدیعوت آحارانوت گفت: شرایط بسیار بدی را در سال 2020 پشت‌سر گذاشتیم، در این سال شدت افسردگی، نگرانی، خودآزاری، خشونت و استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی میان نوجوانان اسرائیلی به‌شدت افزایش پیدا کرده است.

امسال سال بسیار سختی بود، مشکلات نوجوانان بیشتر شد و جوانان دختر و پسر اسرائیلی در معرض خطر بیشتری قرار گرفتند، ما هر ماه با تعداد بیشتری از پسران و دختران اسرائیلی که شرایط روحی و روانی‌شان به‌دلیل شیوع ویروس کرونا وخیم‌تر می‌شود مواجه می‌شویم، نسل فعلی همچنان با این مشکلات برای بلندمدت رودررو باقی خواهد ماند و احتمالاً آثار آن برای سال‌های متمادی نسل بعدی اسرائیل را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد.

از سوی دیگر روزنامه هاآرتص هم اخیراً گزارش مفصلی از آنچه آن را تبعیض گسترده و سازمان‌یافته علیه زنان و حتی برده‌داری زنان در جامعه اسرائیل توصیف کرده است منتشر کرد.

در این گزارش که با استناد به حوادث و پرونده‌های دو دهه گذشته تهیه شده است، تبعیض گسترده و درجه‌دوم دانستن زنان در جامعه اسرائیل حتی در زمانی که پرونده شکایت آنها به دادگاه می‌رسد را با خوانندگانش در میان گذاشته است.

به‌اعتقاد نویسنده این گزارش به‌مرور زمان نه‌تنها این مسئله کاهش پیدا نکرده است بلکه به‌طور مثال شاهد آن هستیم که بین سال 2017 تا 2019 میلادی شمار زنانی که فقط به‌خاطر جنسیت خود از فعالیت‌های عمومی کنار گذاشته شدند از 28 مورد به 73 مورد در سال رسیده است.

در این حال یک پژوهشگر اسرائیلی هم با جمع‌آوری بانک اطلاعاتی از پرونده‌های شکایت تقدیم‌شده به دادگاه رژیم صهیونیستی درباره برده‌داری و سوءاستفاده از زنان در جامعه اسرائیلی پرداخت و تأکید دارد دادگاه اسرائیل هم با این خط‌مشی همسو و همراه است.

بر اساس این پژوهش مشخص شده است در حالی که اواخر دهه هشتاد دادگاه عالی اسرائیل به‌شکلی هرچند مبهم از مسائل محوری زنان حمایت کرده و به حق زنان در انتخاب شدن در مقامات عالی شوراهای دینی یا مشارکت در انتخابات و حتی برگزاری مراسم در دیوار ندبه اشاره کرده بود اما سال 2011 به‌تدریج شاهد عقبگرد در این زمینه بود و به‌نوعی در صورتی که زنان شکایتی از خشونت و اکراه نداشتند دخالتی هم درباره سلب حقوقشان صورت نمی‌گرفت.

این پژوهشگر که هاآرتص به تحقیقش استناد کرده است به نادیده گرفته شدن دادخواست‌های زنان در دادگاه عالی اسرائیل طی 30 سال گذشته اشاره  کرد،
به‌طور مثال راشل عزاریا در سال 2010 که در آن زمان عضو شورای شهر قدس (اشغالی) بود دادخواستی را به دادگاه عالی اسرائیل تقدیم کرد و از پلیس خواست تا اجازه ندهد در مراسم دینی پیاده‌رویی جداگانه برای حضور و حرکت زنان اختصاص پیدا کند اما دادگاه این دادخواست را نپذیرفت، عزاریا چند بار دیگر هم این دادخواست را تقدیم کرد اما هر بار دادگاه آن را رد کرد، تا امروز بعد از گذشت یک دهه از این دادخواست‌ها شاهد گسترش تبعیض علیه زنان [فرقه] حریدیم نه‌تنها در قدس بلکه در تمام شهرهای دیگریم.

به‌نوشته هاآرتص با وجود جریان‌هایی که داعیه برابری زنان و مردان را دارند اما این رویکرد در ساختار اسرائیل وجود دارد که باید اجازه شکل‌گیری کانون‌هایی از افراطی‌گری ارتودوکسی در اسرائیل داده شود و باید از آن حمایت کرد.

اما این تمام ماجرا نیست گزارشی که لابی زنان اسرائیل منتشر کرده است از رسوایی بزرگی از برده‌داری زنان مهاجر اسرائیلی در سال‌های اخیر خبر دارد.

مریام زالکیند حقوقدان عضو این لابی در این زمینه به هاآرتص گفت: آنچه ما می‌بینیم گرچه می‌تواند برگرفته از دستورات دینی یا عادت‌های فرهنگی باشد اما این امر زایده نبود آگاهی یا بی‌مبالاتی نیست بلکه برنامه‌ای کاملاً هدفمند و سازمان‌یافته است و تلاش می‌شود تبعیض و بی‌احترامی به زنان اسرائیلی را از حالت تقبیح‌شده خارج کند.

هاآرتص در ادامه تأکید می‌کند اطلاعاتی که در اختیار دارد، نمونه‌هایی بی‌پایان را درباره بهره‌کشی از زنان در اسرائیل می‌تواند ارائه کند، به‌طور مثال بین سال 2017 تا 2019 میلادی، 212 مورد شکایت درباره تبعیض شدید علیه زنان تقدیم دادگاه شده است که 157 مورد آنها در بخش عمومی و 55 مورد از آن هم مربوط به تبعیض‌های شدید جنسیتی در ساختار ارتش اسرائیل است.

این ارقام به آن معنی است که طی این سه سال اسرائیل هر سال به‌طور میانگین 71 مورد نقض شدید حقوق زنان را تجربه کرده است به‌بیانی واضحتر 6 مورد نقض حقوق زنان در هر ماه اتفاق افتاده است، اما فقط تعداد کمی از این شکایت‌ها در دادگاه عالی مورد پذیرش قرار گرفته است،
این در حالی است که قاعدتاً فقط تعداد کمی از قربانیان خشونت‌ها میان زنان تصمیم به شکایت می‌گیرند.

در بخش پایانی این گزارش تأکید شده است نهادهای رسمی اسرائیل مسئول 62 درصد از تبعیض‌ها و سوءاستفاده‌ها از زنان هستند و توانسته‌اند آن قوانین دست‌وپاشکسته موجود را هم دور بزنند.

در ادامه آمده است: نباید تصور کنیم که بهره‌کشی از زنان در جامعه اسرائیل محصور به اقشار یهودیان دین‌گرا و ارتودوکس‌های افراطی نبوده است بلکه حتی سکولارهای اسرائیلی ساکن تل‌آویو، نتانیا و حیفا هم همین رفتار و همین نوع نگاه را به زنان دارند.

کنار این گزارش از وضعیت زنان که در یکی از پرتیراژترین و مهم‌ترین روزنامه‌های رژیم صهیونیستی منتشر شد روزنامه اقتصادی ذمارکر از روزنامه زیرمجموعه هاآرتص هم در گزارشی از افزایش موج طلاق در جامعه اسرائیل سخن گفت و تأکید کرد آنچه می‌توان بر آن نام پدیده گذاشت آن است که خانواده‌های ثروتمندتر اسرائیلی بیشتر از خانواده‌های فقیر از هم طلاق می‌گیرند.

این روزنامه عبری‌زبان با توصیف این پدیده به‌عنوان چالش طلاق در دوره بحران نوشت: نه‌تنها مشکلات کاری و اقتصادی نشئت‌گرفته از ویروس کرونا بلکه مواردی عدیده همچون خیانت‌های زناشویی، خیانت در امانت و خیانت‌های مالی نیز در صدر علل درخواست طلاق زوج‌های اسرائیلی است.

به‌نوشته این رسانه این روزها در جامعه اسرائیل خیانت‌های زناشویی صرفاً از سوی مردان انجام نمی‌شود، بلکه خیانت‌های زناشویی صورت‌گرفته از سوی زنان نسبت به شوهرانشان سیر صعودی شدیدی به خود گرفته است.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon