درخواست آلمان برای اصلاح فوری شورای امنیت/ ماس: مسئله پناهندگان همچنان عامل جدایی در اتحادیه اروپا است

درخواست آلمان برای اصلاح فوری شورای امنیت/ ماس: مسئله پناهندگان همچنان عامل جدایی در اتحادیه اروپا است

وزیر امور خارجه آلمان ضمن ابراز دلسردی در این باره که کشورش نتوانست در دوران ریاست دوره‌ای بر اتحادیه اروپا مسئله پناهندگان را حل کند این موضوع را همچنان عامل جدایی در اروپا دانسته و همچنین خواستار اصلاح فوری شورای امنیت شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان در سخنانی شورای امنیت سازمان ملل را تنها تا حدودی شایسته عمل دانسته و خواستار اصلاح فوری این نهاد بین المللی شد.

وی تاکید کرد: دو سال اخیری که آلمان عضو شورای امنیت سازمان ملل بود سخت و بعضا هوشیار کننده بود. همکاری بین آمریکا، چین و روسیه شکل نمی گرفت.

وزیر امور خارجه آلمان عملکرد شورای امنیت را در دو سال اخیر و در حالی که بیش از پیش به این نهاد نیاز بود محدود دانست.

عضویت آلمان در شورای امنیت سازمان ملل در 31 دسامبر بعد از دو سال پایان می یابد. کشورهای روسیه، آمریکا، چین، انگلیس و فرانسه از اعضای دائمی این نهاد مهم بین المللی هستند. دیگر اعضای این نهاد بین المللی به صورت چرخشی و برای مدت دو سال عضو شورای امنیت سازمان ملل می شوند. آلمان هر هشت سال یک بار به عضویت این نهاد بین المللی در می آید.

"هایکو ماس" تغییر قدرت در کاخ سفید را زمینه ای برای ایجاد یک اساس جدید دانست که بحث اصلاح شورای امنیت و یا اصلاح سازمان ملل دوباره به صورت جدید و هدفمند شکل گیرد. وی این روند را تنها در دست آمریکا ندانست.

وزیر امور خارجه آلمان که در 6 ماه اخیر کشورش ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده داشت نیز در این باره ابراز دلسردی کرد که در این مدت هیچ موفقیتی در موضوع مورد مناقشه مهاجرت در اتحادیه اروپا بدست نیامده است.

وی تاکید کرد: من دوست داشتم پیشرفت بیشتری در این زمینه داشته باشیم اما به دلیل موضع مخالف برخی کشورها امکان پذیر نبود.

ماس که در گفتگو با خبرگزاری آلمان سخن می گفت تصریح کرد که که این مسئله همچنان یک عامل جدایی بزرگ در اروپا است.

ماس در مجموع نتیجه گیری مثبتی از دوران ریاست دوره ای کشورش بر اتحادیه اروپا داشته و بر این باور است که انتظارات را برآورده کرده است. وی دستیابی به توافق برگزیت در آخرین لحظات، توافق درباره بودجه اروپایی و بسته اقتصادی کرونایی و بحث های ایجاد شده درباره استقلال بیشتر اروپا را از جمله دستاوردهای این دوران دانست.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

ماس در بخش دیگری از سخنانش در این باره ابراز خرسندی کرد که با روی کار آمدن بایدن آمریکا دیگر اروپا را به عنوان بزرگترین دشمنان آمریکا و همردیف با روسیه و چین قرار نخواهد داد.

وی آمریکا را همچنان مهم ترین شریک اروپا دانسته و در این باره ابراز خرسندی کرد که جو بایدن می خواهد دوباره آمریکا را به توافق آب و هوای پاریس، سازمان بهداشت جهانی و توافق هسته ای با ایران بازگرداند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

تاکید کرد: اگر ما بخواهیم مسائل جهانی از کرونا گرفته تا تغییرات آب و هوایی را حل کنیم به همکاری های بین المللی بیشتر نیاز داریم. آمریکا در سال های اخیر در این جا گم شده بود.

وی در گفتگوی دیگری با "هامبورگر ابندبلات" آلمان درباره انتظارات آلمان و اروپا از بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا گفت: بایدن این مسئله را آشکار کرده است که شراکت با اروپا را به عنوان قدرت و نه به عنوان باری برای آمریکا می بیند. این البته بدین مفهوم نیست که ما در همه موضوعات یک برداشت را داریم. مثلا در مسئله پروژه گازی نورد استریم 2 احتمالا همچنان بحث های سختی بین ما وجود خواهد داشت؛ اما ما می توانیم حداقل انتظار داشته باشیم درباره تصمیمات مهم با هم مشورت کنیم و به وعده های داده شده اطمینان کنیم.

هایکو ماس در بخش دیگری از سخنانش گفت: اروپا باید بالاخره رهبری خود در دنیا را نشان دهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon