بررسی پیشرفتهای فناوری نانو در شورایعالی انقلاب فرهنگی
در جلسه اخیر شورایعالی انقلاب فرهنگی گزارش پیشرفتهای فناوری نانوی کشور بررسی شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز خبر شورایعالی انقلاب فرهنگی، سعید رضا عاملی، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، در خصوص مصوبات جلسه اخیر این شورایعالی در حاشیه جلسه و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این جلسه بر اهمیت تمرکز بر تعلیم و تربیت دوره کودکی و برنامهریزی منسجم برای گروه سنی 3 تا 6 سالگی از طریق تأسیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک تأکید شد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
وی تصریح کرد: در این زمینه مروری بر تجربههای جهانی صورت گرفت؛ که کشوری مثل ژاپن 2/. درصد تولید ناخالص داخلی را برای گروه سنی 3 تا 5 سال اختصاص میدهد و بهصورت سرانه 7863 دلار به هر نفر اختصاص میدهد و 93% جامعه کودکان را مورد پوشش قرار میدهد. همچنین یکی از بهترین شاخصها را کشور آلمان دارد که 9/. درصد تولید ناخالص داخلی را برای دوره کودکی اختصاص میدهد و سرانه هزینه در این خصوص 12817 دلار است، حتی کشور همسایه ما ترکیه، بهصورت سرانه 5250 دلار به تعلیم و تربیت گروه سنی 3 تا 5 سال اختصاص میدهد.
عاملی گفت: امیدواریم با تأسیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک مسیر جدیدی در توجه به دوره اوان کودکی صورت گیرد.
وی همچنین گفت: اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی اشتراک نظر داشتند که نسبت به این دوره مهم باید تمرکز جدیتری وجود داشته باشد که اساسنامه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در دستور جلسه آینده شورایعالی انقلاب فرهنگی قرار خواهد گرفت.
عاملی در ادامه با اشاره به دستور اصلی جلسه پیرامون ستاد فناوری نانو گفت: گزارش این حوزه توسط دبیر ستاد فناوری نانو ارائه شد که حکایت از پیشرفتهای بزرگ، افتخارآمیز و همهجانبه برای این حوزه داشت.
وی تصریح کرد: وجه برجسته فعالیتهای حوزه نانو، همهجانبه بودن آن است. در حوزه ترویجی، یکمیلیون و دویست هزار دانشآموز ما در سطوح مختلف آموزش نانو دیدهاند و با مفهوم نانوفناوری آشنا شدهاند و همچنین در تعداد مقالات از 22 مقاله و رتبه 57 سال 2001 توانستهایم به رتبه چهارم جهان و 12000 مقاله در نشریات علمی بینالمللی در سال 2019 برسیم.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: عرصه نانو در قلمروهای مختلف مانند سلامت، انرژی، کشاورزی و... پیشرفتهای زیادی داشته است و صنایع نانویی رشد خوبی داشتهاند بهنحوی که از تعداد 2 ثبت اختراع بینالمللی در سال 2001 به بیش از 260 ثبت اختراع بینالمللی در سال 2019 در حوزه فناوری نانو رسیدهایم و در حوزه ثبت اختراع 24 درصد اختراعات ثبتشده جهانی مربوط به جمهوری اسلامی ایران است.
وی اضافه کرد: ایران جزو 7 کشور تعیینکننده استانداردهای جهانی فناوریهای نانو است و بدون تأیید ایران هیچ استاندارد نانویی نهایی نمیشود.
عاملی گفت: در این جلسه ماده واحدهای در مورد ستاد نانو به تصویب رسید که بر اساس آن اصل ستاد مصوب شد و مقرر شد اساسنامه و ضوابط و مقررات مرتبط با حوزه نانو در ستاد راهبری نقشه جامع علمی نهایی و در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی تصویب شود.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در خاتمه با اشاره به تحریم مراکز آموزشی جمهوری اسلامی ایران گفت: جای تأسف دارد که بهجای اینکه تحریم درخصوص مراکز تولید خشونت، ترور و گروههای محارب مانند داعش اعمال شود، یک دانشگاه مهم مانند جامعة المصطفی(ص) العالمیه که کار آن صرفاً آموزشی و علمی است مورد تحریم قرار میگیرد.
وی ضمن محکومیت تحریم جامعة المصطفی(ص)، گفت: تحریم مراکز علمی و دانشگاهی در جهان کمسابقه است و امیدواریم سازمانهای بینالمللی، اندیشمندان و محافل علمی نسبت به این اقدام واکنش نشان دهند.
انتهای پیام/+