معافیت‌ها و تسهیلات به حوزه بازچرخانی آب در مشهد اختصاص می‌یابد

معافیت‌ها و تسهیلات به حوزه بازچرخانی آب در مشهد اختصاص می‌یابد

گروه استان‌ها ـ شهردار مشهدمقدس گفت: در حوزه بازچرخانی آب، معافیت‌ها و تسهیلاتی را مشخص کرده‌ایم ولی اینکه با چه ابزاری این موضوع تحقق پیدا کند، مهم است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، محمد رضا کلائی ظهر امروز در مراسم دریافت نشان مشهد « شهر دوستدار آب» از سوی یونسکو که با حضور دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، عضو هیئت رئیسه شورای شهر، معاونان برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی و خدمات شهری شهردار و مدیرعامل شرکت آبفا مشهد و جمعی از اعضای جمعیت ناجیان آب و سمن های محیط زیستی برگزار شد، اظهار داشت: اقداماتی که برای حفظ منابع آبی مشهد انجام شده است، بر شانه تلاش‌ها و زیرساخت‌هایی که ابتدا از سوی سمن‌های مردمی ایجاد شده، محقق شده است.

وی اضافه کرد: اگر توفیقی را کسب کرده‌ایم مربوط به زیرساخت‌هایی می‌شود که چندین سال گذشته و زمانی که هیچ کدام از مسئولان به فکر این موضوع نبوده‌اند با توجه سمن‌ها به ویژه انجمن ناجیان آب ایجاد شده است.

کلائی تصریح کرد: تکمیل کننده این توفیق ها همکاری دستگاه‌های ذیربط از جمله شرکت آبفای مشهد، آب منطقه‌ای، دانشگاه فردوسی و... است که اگر همراهی نمی‌کردند، هم صدایی برای حفظ منابع آبی اتفاق نمی افتاد.

وی افزود: اگر امروز افتخاری کسب شده و راه روشنی در پیش داریم بخش زیادی از آن مرهون این هم صدایی و همکاری است و در این مسیر امیدواریم مدیریت شهری نیز بتواند نقش هماهنگ کننده‌ای را که برعهده دارد، ادامه دهد و بستری را برای خدمات رسانی بهتر این بخش‌ها در حوزه آب ایجاد کند.

کلائی با اشاره به اینکه در موضوع آب به عینیت‌ها توجه شده است، افزود: اگر سرمایه زیست محیطی در این شهر افول پیدا کند هرچه هم منابع اقتصادی، سرمایه و زیرساخت‌های اقتصادی حاضر باشد هیچ اثری در توسعه پایدار و بلند مدت ندارد، همه این را درک کرده‌ایم آب سرمایه اصلی توسعه پایدار و بلند مدت شهر است.

وی اضافه کرد: از کمیسیون ملی یونسکو می‌خواهیم با توجه به نقش رابط با حوزه‌های بین‌المللی زمینه کمک‌ها فنی و زیرساختی را در بحث آب فراهم کند.

شهردار مشهد در ادامه با اشاره افتتاح پروژه کارخانه نوآوری در هفته آینده خاطرنشان کرد: این کارخانه که محل فعالیت استارتاپ‌ها و شرکت‌های زیست بوم و کسب و کار خواهد شد، در محل کارخانه قدیمی کوکاکولا که در سال 1341 احداث شده بود، قراردارد.

وی تصریح کرد: جالب است بدانیم، در کارخانه قدیمی کوکا که طراحی‌های آن در سال 1336 انجام شده هزینه‌ای سنگینی برای ایجاد حوضچه‌های زیرزمینی کرده‌اند تا آب ناشی از باران از طریق سقف‌های شیروانی کارخانه در این حوضچه‌ها جمع آوری و برای آبیاری فضای سبز آن استفاده شود.

کلائی ادامه داد: اگر بررسی کنیم می بینیم که 30-40 درصد از هزینه بنای کارخانه کوکا برای ایجاد این سیستم بوده است،کسی باورش نمی شود که چنین تاسیسات عظیم و سنگینی را تنها برای جمع آوری آب باران احداث کرده باشند.

وی گفت: با وجود چنین سابقه‌ای از حساسیت بر منابع آب در مشهد و توجه به چنین استانداردهایی آن هم در زمانی که جمعیت، مصرف آب و خشکی آب و هوا به میزان کنونی نبوده و معضلاتی که اکنون با آن روبرو هستیم وجود نداشته است، وظیفه خود می‌دانیم که بیشتر به حفظ استانداردها و منابع آبی شهر توجه کند.

شهردار مشهد با اشاره به اینکه حساسیت به حفظ منابع آبی، به اطلاع رسانی و آگاهی مردم در این زمینه ها نیز بستگی دارد، خاطرنشان کرد: با این حال درخواست دارم در کارخانه نوآوری بخشی برای فعالیت های خلاقانه در حوزه آب به ویژه بازچرخانی آب های خاکستری ایجاد شود، زیرا بازچرخانی آب های خاکستری یک موضوع جدی در بحث کنترل و صرفه جویی در مصرف منابع آبی است.

وی افزود: ما در حوزه بازچرخانی آب، معافیت‌ها و تسهیلاتی را مشخص کرده‌ایم ولی اینکه با چه ابزاری این موضوع تحقق پیدا کند، مهم است لذا از کمیسیون ملی یونسکو درخواست داریم در توسعه فعالیت های فنی و فرهنگی در این حوزه ها به شهر مشهد کمک کند.

انتهای پیام/282/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon