بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی ۱۸ پروژه سرمایهگذاری و عمرانی در بندر امام خمینی
گروه استانها-۱۸ پروژه سرمایهگذاری و عمرانی با هدف توسعه ظرفیتهای بازرگانی و ایجاد ارزش افزوده و ارتقای ایمنی به ارزش ۱۵ هزار و ۷۸۸ میلیارد ریال با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندر امام خمینی ره؛ عادل دریس مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به رویکرد سازمان بنادر و دریانوردی در زمینهی توسعهی روساختهای بندری با بهرهگیری از مشارکت بخش خصوصی اظهار داشت: به دنبال استقبال سرمایهگذاران بخش خصوصی از مزیتهای کمنظیر اقتصادی در این مجتمع بزرگ بندری، پروژههای سرمایهگذاری متعددی احداث و تکمیل شده است و همزمان با حضور وزیر راه و شهرسازی 10 پروژه جمعا به ارزش 10 هزار و 76 میلیارد ریال به بهرهداری رسید و یا عملیات اجرایی آنان آغاز شد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی(ره) با اشاره به جایگاه این بندر بزرگ تجاری و اختصاص سهم 70 درصدی در تخلیه و بارگیری کالای اساسی، مکانیزه سازی فرآیند تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی از جمله غلات را حائز اهمیت عنوان کرد و از آغاز عملیات اجرایی احداث پایانه مکانیزه غلات شماره 3 به این منظور خبر داد.
این مقام مسئول گفت: این بندر به عنوان یکی از مبادی مهم ورود کالاهای اساسی از ظرفیتهای سرشاری در زمینه تخلیه و بارگیری غلات برخوردار است، لذا به منظور استفاده بهینه از اسکلههای این مجتمع بندری، با حضور وزیر راه و شهرسازی عملیات استقرار سیستمها و تجهیزات پایانه غلات در اسکلههای 4 و 5 آغاز شد.
دریس خاطرنشان کرد: با آغاز عملیات اجرایی پایانه مکانیزه غلات شماره 3، ضمن برنامهریزی عملیاتی و ظرفیتسازی در آن برای عبور، ترانزیت و تحویل محمولههای غلات در انبارهای اراضی پشتیبانی، از ترافیک معابر داخلی و ازدحام کامیونها کاسته و بر سرعت انتقال و توزیع محمولات افزوده میشود.
وی تصریح کرد: احداث پایانه مذکور در مساحتی به وسعت 74 هزار متر مربع و با سرمایهگذاری معادل 5 هزار و 800 میلیارد ریال آغاز شد که در صورت تکمیل، بیش از 3 میلیون و 100 هزار تن در سال به ظرفیت نگهداری این بندر در زمینه ذخیره غلات افزوده و 200 نفر فرصت شغلی ایجاد میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به جایگاه این مجتمع بزرگ بندری در تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی و اختصاص سهم قابل توجهی از تأمین غلات کشور در آن، بیان داشت: به منظور ایجاد شهر لجستیک غلات و تثبیت جایگاه این بندر به عنوان کانون تخلیه و بارگیری غلات در کشور، سیلوی ذخیره غلات با ظرفیت 200 هزار تن با سرمایه گذاری اولیه هزار میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید که 100 نفر فرصت اشتغال را درپی خواهد داشت.
دریس در ادامه افزود: به دنبال احداث چهار باب انبار چندمنظوره نگهداری کالاهای غلات و غیرغلات با سرمایهگذاری بخش خصوصی در مساحتی به وسعت 165 هزار متر مربع و به ارزش 665 میلیارد ریال با هدف ایجاد بستر مناسب برای تأمین کالاهای اساسی و سرعت بخشیدن به چرخه توزیع آنها، بیش از یک میلیون و 628 هزار تن بر ظرفیت این مجتمع بندری افزوده و 105 فرصت شغلی جدید نیز فراهم آمد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی(ره) عملیات اجرایی احداث کارخانه تولید، فرآوری و غنیسازی دانههای روغنی(فول فت) با سرمایهگذاری به ارزش 590 میلیارد ریال به ظرفیت 130 هزار تن در سال از جمله پروژههایی برشمرد که دهم دی ماه با حضور وزیر راه و شهرسازی در این مجتمع بزرگ بندری آغاز شد.
وی در ادامه افزود: این طرح با هدف ایجاد ظرفیتهای مناسب برای غنیسازی دانههای روغنی برای استفاده در صنایع از جمله تهیه خوراک دام احداث میشود و مزیتهایی از جمله کاهش نیاز به خروج ارز و ایجاد ارزش افزوده از طریق ایجاد صنایع تبدیلی و تولید خوراک دام داخل کشو را به دنبال دارد.
وی همچنین با اشاره به اتمام احداث مخازن نگهداری فرآوردههای نفتی توسط بخش خصوصی با ظرفیت سالانه 124 هزار تن اظهار داشت: بخش خصوصی با بهره گیری از زیرساخت های مهیا در این مجتمع برگ بندری و با هدف ذخیره و ترانزیت فرآورده های نفتی، 3 مخزن سقف ثابت با ظرفیت هر مخزن 10 هزار متر مکعب برای ذخیره فرآورده های سنگین و 2 مخزن سقف شناور با ظرفیت هر مخزن 8 هزار متر مکعب برای شناور سازی فراورده های سبک احداث کرد که مزیتهایی نظیر ذخیره سازی محصولات متنوع از احاظ چگالی و ویسکوزیته در مخازن را در پی خواهد داشت.
دریس با اشاره به اینکه احداث صنایع تبدیلی با رویکرد ایجاد ارزش افزوده از مهمترین اهداف سازمان بنادر و دریانوردی در بنادر است، خاطر نشان کرد: در ادامه این رویکرد دو خط کارخانه تصفیه روغن خوراکی با سرمایه گذاری اولیه 300 میلیارد ریال و به ظرفیت 500 هزار تن در سال به بهرهبرداری رسید که 150 نفر اشتغالزایی به دنبال دارد.
دریس درباره مزیتهای این پروژه سرمایه گذاری بیان داشت: راهاندازی این دو خط تولید میتواند منجر به ایجاد ظرفیتهای تولید دانههای روغنی، تصفیه و بستهبندی به صورت یکپارچه در این مجتمع بزرگ بندری به منظور کاهش نیاز کشور به واردات روغن خوراکی شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان بیان داشت: همزمان با سفر محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و هیأت همراه به منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) و با هدف افزایش ظرفیتها و افزایش ضریب ایمنی در این مجتمع بزرگ بندری 8 پروژه عمرانی از محل اعتبارات سازمان بنادر و دریانوردی معادل 5 هزار و 788 میلیارد ریال عملیات اجرایی آنان آغاز یا به بهره برداری رسیدند.
این مقام مسئول، بهرهبرداری از پروژههای عمرانی تعمیرات اساسی اسکلههای 31 تا 34 با اعتباری معادل یک هزار و 160 میلیارد ریال با هدف افزایش مقاومت سازهها و ظرفیت باربری و تعمیرات اساسی خطوط راهآهن داخلی محورB و سیلو به طول 14 کیلومتر با اعتبار 750 میلیارد ریال از جمله پروژههایی عنوان کرد که با حضور وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسیدند.
دریس، افزایش سهم حمل و نقل ریلی و ترافیک کالای از طریق راه آهن و درنتیجه کاهش قیمت تمام شده کالا به دست مشتری و همچنین افزایش ظرفیت و توانمندی مجتمع بندری در زمینه تبادل کالا را از مزیتهای بهرهگیری از این پروژهها عنوان کرد.
آغاز عملیات اجرایی لایروبی کانال خورموسی
دریس با اشاره به اهمیت کانال دریایی خورموسی و نقش این آبراه طبیعی در اتصال بندرامام خمینی(ره) به خلیج فارس و آبهای بین المللی، از آغاز عملیات اجرایی لایروبی این کانال دسترسی با هدف افزایش عمق آن نسبت به تراز CD از 9 به 5/13 متر با اعتباری بالغ بر 4 هزار و 189 میلیارد ریال خبرداد و گفت: همزمان با سفر وزیر راه و شهرسازی به منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) عملیات لایروبی این کانال دسترسی با حجم 5/3 میلیون مترمکعب آغاز شد.
وی همچنین پروژههای عمرانی تثبت دایک برای استحصال پسکرانه اسکله 1 تا 6، ایستگاه آتشنشانی اراضی پشتیبانی بندر امام خمینی(ره)، تأمین روشنایی باراندازهای خاکی و لایروبی در پایه اسکله های 37 تا 38 در محدوده بندر امام خمینی(ره) را از دیگر پروژههایی عنوان کرد که با اعتباری معادل 368 میلیارد ریال با هدف نوسازی و تقویت روساختهای بندری همزمان با حضور وزیر راه و شهرسازی در این مجتمع بندری به بهرهبرداری رسیدند.
انتهای پیام/341/ش