موفقیت طرح حافظان سلامت محله در کاهش مبتلایان و تلفات کرونایی استان اصفهان
گروه استانها ـ فرمانده سپاه استان اصفهان گفت: قریب به ۱۱۰۰ قرارگاه و ۴۳۰۰ تیم دونفره در استان فعال است که حدود ۶۱ درصد جمعیت اصفهان را غربالگری کرده و اجرای این طرح باعث کاهش ۵۰ درصدی مبتلایان و درصد زیادی از فوتیها شده است.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سردار مجتبی فدا در جمع خبرنگاران دررابطه با این طرح اظهارداشت: نزدیک به 1100 قرارگاه در همه مساجد فعال شده و 4300تیم دو نفره خواهر و برادر درقالب قرارگاه حافظان طرح غربالگری انجام میدهند که اولویت این طرح آموزش و توانمندسازی مردم و تهیه و هدیه بروشورهایی است که نحوه چگونگی مقابله و جلوگیری با شیوع بیماری را توضیح میدهد.
وی ادامه داد: بیماریابی و شناسایی بیماران و برقراری ارتباط میان بیماران با مراکز درمانی و بهداشتی، کنترل، آموزش و توانمندسازی مرتبطان با بیماران چه کسانیکه سالم هستند و چه کسانی که دارای بیماری زمینهای هستند، مرحله بعدی اقدامات قرارگاه است و پس از آن قرنطینهسازی انجام میشود.
فرمانده سپاه صاحبالزمان(عج) استان اصفهان پیرامون اقدامات نظارتی این قرارگاه بیان کرد: نظارت بر محدودیتها و دستورالعملهای ابلاغی از ستاد ملی کرونا است که در امر نظارت بر اصناف، ایست کنترل، نظارت بر اماکن و دستگاههای مختلف به بسیج اصناف و اداره صمت کمک میشود و اقدام دیگر درقالب حافظان سلامت، شناسایی خانوادههای نیازمند و اهدای کمکهای مومنانه است که بصورت هدفمند و یکپارچه بارعایت شان و حفظ آبرو صورت میگیرد.
وی افزود: 61درصد جمعیت استان یعنی نزدیک به 3میلیون و 100هزار نفر تاکنون غربالگری شدند. یعنی تعداد افراد خانواده، وضعیت توجیح بودن یا نبودن خانوادهها دررابطه با شیوههای بهداشتی، مقابله و پیشگیری از کرونا، رعایت دستورالعملها و درمان کرونا، شناسایی بیماران و حاد بودن یا نبودن و وضعیت مراجعه به پزشک و دوران نقاهت صورت گرفته است.
فرمانده سپاه صاحبالزمان(عج) اصفهان پیرامون نحوه غربالگری قرارگاه حافظان سلامت بیان کرد: جمعآوری اطلاعات در روزهای ابتدایی بصورت فرم انجام میشد اما اکنون با کمک خیران اپلیکیشنی طراحی شده و با وارد کردن کدملی سرپرست خانواده، مشخصات بقیه افراد خانواده نمایش داده میشود و درصورتیکه بیمار باشند تیک میخورد، به افرادی که سالم باشند بروشور برای جلوگیری از سرایت بیماری داده میشود. مشخصات، سن و نوع بیماری افراد دارای بیماری زمینهای ثبت شده و بصورت برخط به مراکز درمانی ارجاع داده میشود که موظف هستند ارتباطگیری و پیگیری درمان را انجام دهند.
وی ادامه داد: در ادامه روند، توصیههایی مبنی بر رعایت قرنطینه و ضوابط و دستورالعملهای بهداشتی به افراد خانواده داده شده و اگر خانواده نیازمند باشند، علاوهبر کمکهای نقدی و اجناس، مواد ضدعفونیکننده و ماسک اهدا میشود. قرنطینه و کنترل عدم خروج از منزل توسط بیماران بصورت پیامکی و تلفنی نیز انجام میشود.
سردار فدا پیرامون تاثیر اجرای این طرح در اصفهان گفت: بهواسطه اجرای این طرح حجم زیادی از بیماران استان شناسایی و ارتباط با مراکز درمانی، رعایت دستورالعملها، جداسازی و قرنطینه انجام شده و امروز شاهد کاهش 50درصدی بستری، بیماران و مراجعان به بیمارستانها و همچنین کاهش بالای 60درصد تلفات و فوتیها در مراکز درمانی هستیم.
فرمانده سپاه صاحبالزمان اصفهان(عج) بااشاره به علت تفاوت جزئی آمار دانشگاه علوم پزشکی با قرارگاه حافظان سلامت خاطرنشان کرد: آمار روزانه غربالگری ما متناسب با دانشگاه است و کاریکه ما انجام میدهیم، موردتایید دانشگاه علوم پزشکی است ولی مدت زمان وارد کردن اطلاعات به سامانه کمی زیاد است؛ روز 8 دیماه یک ویدیو کنفرانس با حضور وزیر بهداشت، سردار سلامی، دکتر چنگیز و استاندار برگزار و مقرر شد که ما و دانشگاه بصورت هفتگی یک آمار مشترک با امضای مشترک به تهران بدهیم تا این ناهماهنگی جزئی برطرف شود.
وی افزود: دلیل دیگر این ناهماهنگی، وجود دو دانشگاه علوم پزشکی در استان است، قرارگاه حافظان سلامت آمار کل استان را اعلام میکند اما دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بهدلیل اینکه دانشگاه علوم پزشکی کاشان، آمار شهرستانهای کاشان و آرانوبیدگل را مستقیما به تهران اعلام میکند، آمار متفاوت با قرارگاه حافظان سلامت ارائه میدهد.
انتهای پیام/174/ش