عدم دفن و دفع اصولی زباله در شهر یاسوج سلامت مردم و محیط زیست را تهدید می‌کند

عدم دفن و دفع اصولی زباله در شهر یاسوج سلامت مردم و محیط زیست را تهدید می‌کند

گروه استان‌ها_ شهردار شهر یاسوج با اشاره به اینکه طی سه دهه گذشته دفن و دفع اصولی طباله در شهر یاسوج صورت نگرفته‌است، راه‌اندازی کارخانه بازیافت زباله این شهر را از اولویت‌های شهرداری دانست.

به گزارش  خبرگزاری تسنیم  از  یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان پایتخت طبیعت ایران یکی از شهرهای زیبا در دامنه کوه‌های زاگرس به دلیل سوءمدیریت در بخش‌های مختلف دارای محرومیت‌های فراوانی است.

15سال پیش بود که طرح راه اندازی سایت دفن و بازیافت زباله در شهر یاسوج روی میز مدیران شهری قرار گرفت، طرحی که با گذشت سالها هنوز به دلیل سوءمدیریت و نبود سرمایه‌گذار در منطقه «دوپشته دشتروم» در کمتر از بیست کیلومتری شهر یاسوج به حال خود رها شده‌است.

از ابتدای مشخص شدن منطقه «دوپشته دشتروم» برای جایگاه سایت بازیافت و دفن زباله مردم منطقه و بویژه عشایرنشینانی که در نزدیکی محل اقامت داشتند، به این موضوع اعتراضات بسیاری داشتند.

طرحی که قرار بود با اجرای آن باری از روی دوش مدیریت شهری بردارد و به سلامت عمومی و حفظ محیط زیست کمک کند، اما اکنون به اعتقاد کارشناسان محیط زیست بلای جان سلامتی و محیط زیست شده‌ است.

بعضی  روزها اگر از شهر یاسوج به سمت جنوب شهر نگاه کنید توده‌های دود عظیمی از لابلای درختان بلوط خود را به آسمان می‌رساند، این توده دود ناشی از آتش سوزی جنگل‌های بلوط نیست، بلکه دود حاصل از سوختن زباله‌ها در منطقه دوپشته دشتروم است، که گرچه آتشش به جنگل بلوط نمی‌رسد اما به تدریج حلقه‌ای خواهد شد بر گلوی طبیعت و آن را در خاموشی و بی خیالی مسؤلان خفه می‌کند.

به گفته شهردار شهر یاسوج روزانه قریب به 200 تن زباله در شهر یاسوج جمع‌آوری و در سایت دو پشته دشتروم دفن می‌شود که احداث کارخانه بازیافت زباله در این منظقه کمک شایانی به حوزه سلامت و بهداشت خواهد کرد.

سرمایه‌گذار طرح بازیافت زباله در شهر یاسوج از پیشرفت قریب به 70 درصدی این پروژه خبر داد و گفت: مطابق قرار داد منعقده با شهرداری یاسوج برای پیشبرد این طرح 4 میلیارد تومان تسهیلات باید پرداخت شود که تاکنون این مورد محقق نشده‌‌است.

برخی از اعضای شورای شهر یاسوج نسبت به نوع قرار داد منعقده بین سرمایه‌گذار و شهرداری یاسوج ایراد گرفته و معتقدند در این قرارداد حقوق شهرداری یاسوج لحاظ نشده‌است.

نستهن مقدم شهردار شهر یاسوج در رابطه با سرنوشت سایت بازیافت زباله در شهر یاسوج گفت: اولین قرار داد بین شهرداری یاسوج و سازمان منابع طبیعی در سال 1372 برای واگذاری زمین در منطقه دوپشته دشتروم با هدف دفن زباله برمی‌گردد.

وی افزود: در مدت این 27 سال موضوع دفن و دفع اصولی زباله در شهر یاسوج و در سایت دفن زباله صورت نمی‌گرفت، و آخرین روند بررسی آب‌های زیر زمینی حاکی از این است که آلودگی ناشی از شیرآبه زباله در این مکان به سفره‌های آب زیرزمینی و حتی سد شاه قاسم نیز نفوذ کرده و سلامتی مردم را تهدید می‌کند.

مقدم در ادامه خاطر نشان کرد: بحث مدیریت پسماند در کشور ما با چالش اساسی مواجه است، و شهرداری یاسوج در دور گذشته و در این دوره موضوع بازیافت زباله را به مزایده گذاشته و در طی فرایند قانونی این طرح به سرمایه‌گذار با هزینه‌ای بالغ بر 17 میلیارد تومان واگذار شد.

وی با اشاره به مخاطرات دفن و دفع زباله گفت: در کارگروه پسماند به دلیل وجود خطرات زیست محیطی و بهداشتی عدم بازیافت زباله در سایت دو پشته دشتروم شهرداری یاسوج مکلف به راه‌اندازی کارخانه بازیافت شد و حتی چندین مرحله با شکایت محیط زیست و مدعی العموم شهزداری یاسوج در این رابطه محکوم شده‌است.

شهردار یاسوج گفت: این طرح با مشاوره یک گروه کارشناس با تایید محیط زیست استان شروع شد و نتیجه این کارشناسی به شورای شهر یاسوج ارجاع شده‌است، و در جلسه رسمی شورا مصوب شده‌است.

مقدم گفت: دفن زباله در سایت دو پشته دشتروم ماهانه قریب به 250 میلیون تومان برای شهرداری هزینه در پی دارد، و ورود سرمایه‌گذار به این موضوع را به فال نیک گرفته و به سود شهرداری می‌دانیم.

شهردار یاسوج در ادامه گفت: زمین مورد استفاده در هوضوع بازیافت زباله متعلق به عموم است و نه شهرداری و نه سرمایه‌گذار ادعایی برای مالکیت آن ندارد و تمام حقوق عموم و شهرداری در این قرار داد لحاظ شده و این پروژه را به سود همه شهروندان و شهرداری می‌دانیم و امیدوارم روند به‌گونه‌ای پیش برود که در آینده نزدیک شاهد بهره‌برداری از این پروژه مهم باشیم.

انتهای پیام/541/س

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon