اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس مشکلات خردهکشاورزان "رودبار" استان کرمان را بررسی کردند
گروه استانها ــ خرده کشاورزان رودباری دغدغههایشان با اعضای کمیسیون کشاورزی در میان گذاشتند از اینکه بعضی از آنها روزانه فقط یک وعده غذا میخورند!
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رودبارجنوب، اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در دومین روز از سفر خود به جنوب کرمان از مزارع گندم رودبار جنوب بازدید کردند.
در حاشیه این بازدید در چندین مسیر کشاورزان رودباری جلو ون اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس را گرفتند و درد دلها، مشکلات و گلایههای خود را با اعضای این کمیسیون در میان گذاشتند.
محمدی کشاورز رودباری هراسان خود را به ون سفید رنگ حامل اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی رساند و گفت: کشاورزان خرده کار هر سال با کاهش قیمتها در زمان برداشت محصول خود مواجه هستند؛ کود نیز به آنها تعلق نمی گیرد چرا که میگویند اولویت با کشاورزان بزرگ است.
این کشاورز رودباری افزود: مگر ما گناه کردیم که وسعمان کم است و نمیتوانیم در حد بزرگان کشت کنیم.
وی تصریح کرد: به ما گفتند اولویت توزیع کود اوره با کشتهای استراتژیک است مانند گندم و کلزا؛ پس ما باید بمیریم.
سعید برخوری رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب نیز در جواب این گلایه های کشاورزان جنوب استان گفت: ما در توزیع کود مشکل داریم و نمیتوانیم خرده مالکین را تأمین کنیم و طبق دستور اولویت توزیع این کودها با کشتهای استراتژیک است.
سعیدی کشاورز دیگر این منطقه اظهار داشت: سهم بذر پیاز به خرده مالکان داده نمیشود. چرا نباید به خرده مالکان توجه شود که بتوانند خودشان را بالا بکشند.
وی تصریح کرد: ما خواهان مصوبات منطقی در این منطقه هستیم و نیاز هست خانه کشاورز در این منطقه راه اندازی شود.
سعیدی گفت: به خدا قسم بعضی از مردم کشاورز ما روزانه فقط یک وعده غذا میخورد.
وی تصریح کرد: نظارت بر خرید و فروش محصولات کشاورزی در این منطقه نیست حمل و نقل نیز بزرگترین مشکل کشاورزان این منطقه است.
این کشاورز جنوب استان کرمان گفت: از ما تعرفه صادرات میگیرند؛ مگر ما چکار میکنیم که باید تعرفه بدهیم.
در این بازدید سعید برخوری رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: جنوب کرمان ظرفیت کشاورزی بینظیری در همه حوزههای کشاورزی دارد اما مشکل ما صادرات محصولات منطقه است.
وی تصریح کرد: رودبار جنوب بیشترین تولید را در حوزه گندم با 15 هزار هکتار و تولید سالیانه 60 هزار تن گندم دارد که کشت غالب این منطقه است.
برخوری با عنوان اینکه این منطقه در کشت حنا و وسمه رتبه اول کشور را با تولید سالیانه 20 هزار تن از آن خود کرده است اظهار داشت: 33 درصد اراضی این منطقه به آبیاری تحت فشار مجهز است که در کشور رتبه برتر هستیم.
انتهای پیام/513/س