مصاحبه|تحلیلگر آمریکایی: ترور سردار سلیمانی نقطه عطفی در تلاش برای اخراج آمریکا از منطقه بود

مصاحبه|تحلیلگر آمریکایی: ترور سردار سلیمانی نقطه عطفی در تلاش برای اخراج آمریکا از منطقه بود

یک تحلیلگر آمریکایی نقش سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در مبارزه با تروریسم را بسیار حیاتی توصیف کرد و گفت: وی شخصیتی مهم در رهبری جنگ ضد داعش بود.

«پاتریک لارنس» تحلیلگر و کارشناس آمریکایی در مصاحبه با خبرنگار بین الملل خبرگزاری تسنیم نقش شهید حاج قاسم سلیمانی در مبارزه با تروریسم را فوق العاده اساسی دانست و تاکید کرد ترور سردار سلیمانی یک نقطه عطف در تلاش ها برای بیرون راندن نظامیان آمریکا از منطقه خاورمیانه محسوب می شود.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

متن کامل مصاحبه تسنیم با لارنس را در زیر می خوانید:

 

تسنیم: همان طور که می دانید آمریکا سردار سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به همراه ابومهدی المهندس معاون حشد الشعبی عراق و همراهان شان در روز 3 ژانویه به دستور دونالد ترامپ ترور کرد. فکر می کنید چرا رئیس جمهور آمریکا دستور کشتن یک فرمانده ارشد ضد تروریسم را صادر کرده است؟

لارنس: در ابتدا باید بگویم، ترور ژنرال قاسم سلیمانی در یک سال پیش تنها تصمیم رئیس جمهور دونالد ترامپ نبود چرا که طی چهار سال پیش از آن بارها شاهد بودیم، اطرافیان ترامپ تصمیمات سیاست خارجی را به وی تحمیل کردند. ترور ژنرال سلیمانی کاری بود که پامپئو وزیر امور خارجه و اسپر وزیر دفاع انجام دادند، این افراد چند ساعت قبل از وقوع حمله هواپیمای بدون سرنشین این طرح را به عنوان یک واقعه مهم به ترامپ ارائه دادند.

نقش اسرائیل، عربستان سعودی و رژیم های سلطنتی خلیج فارس، در این مرحله کاملاً مشخص نیست. با این حال، هماهنگی بین ایالات متحده و این کشورها اکنون یک واقعیت کاملاً ثابت است. ترور یک ماه پیش دکتر محسن فخری زاده نیز نمایانگر این هماهنگی است.

در هفته های قبل از اولین سالگرد ترور سلیمانی، پنتاگون با انجام چندین سورتی پرواز بمب افکن های راهبردی B-52 در نزدیکی حریم هوایی ایران، یک اسکادران اضافی از جنگنده ها در عربستان سعودی و حضور ناو هواپیمابر نیمیتز در خلیج فارس، حضور نظامی خود در منطقه را تقویت کرده است. غیرممکن است که تصور کنید این شامل سطوحی از هماهنگی با متحدان منطقه ای که نام بردیم نباشد.

باید اضافه کنم که فکر نمی‌کنم خطر واقعی حمله به ایران وجود داشته باشد. ژنرال های پنتاگون می دانند که چنین مواردی احمقانه است و ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز درباره عزم و اراده جمهوری اسلامی برای دفاع از خود در برابر هرگونه اقدام تجاوزکارانه ای به طور شفاف صحبت کرده است. به نظر من، این آخرین قسمت تئاتر است که توسط پامپئو در آخرین روزهای کارش دستور داده شده است.

 

تسنیم: سردار سلیمانی از سوی مردم آزادی خواه جهان به عنوان یک شخصیت مهم و کلیدی در شکست داعش تلقی و ارزیابی می شد. دیدگاه شما درباره شخصیت سردار سلیمانی و نقش وی در مقابله با تروریسم چیست؟

لارنس: من درک می کنم که او فردی با صداقت و اولویتهای بالا بود. نقش وی در مبارزه با تروریسم بسیار حیاتی بود: وی شخصیتی مهم در رهبری جنگ ضد داعش بود. برداشت من از روز ترور سردار سلیمانی این است که وی در حال انتقال پیامی به عربستان در راستای تلاش برای نزدیکی روابط بین ریاض و تهران بود و در بغداد برای گفتگو با نخست وزیر عراق توقف کرده بود. من نمی توانم سهم شایسته‌تر و مهم تر از این در راستای ایجاد صلح و امنیت منطقه‌ای متصور شوم.

 

تسنیم: پس از ترور سردار سلیمانی، آینده منطقه را چطور ارزیابی می کنید؟ آیا فکر می کنید نیروهای نظامی خارجی از جمله نظامیان آمریکایی مجبور به ترک منطقه خواهند شد؟

لارنس:باگذشت زمان، بله. ترور سردار سلیمانی نقطه عطفی در تلاش برای بیرون راندن نیروهای آمریکایی از خاورمیانه بود. این مسئله منجر به قاطعیت عراقی‌ها علیه حضور ایالات متحده در خاک عراق شد؛ مسئله‌ای که کاملا مشخص است دیگر طرف‌ها در منطقه شاهد آن بودند. من این اتفاق تلخ را لحظه‌ای مهم در راستای تلاش ایران برای کارایی مکانیزم‌های امنیتی می‌بینم. اما درباره سوال مشخصی که شما مطرح کردید به نظر من تنها مسئله زمان مطرح است. این که چه مدت طول بکشد تا زمانی که آمریکا مجبور به ترک عراق شود را کسی نمی تواند بگوید.

مشخص نیست که ایالات متحده در سوریه چه خواهد کرد. دولت جدید در مورد اینکه آیا آمریکا از این کشور خارج خواهد شد یا حضور غیرقانونی خود را حفظ خواهد کرد، چیزی نگفته است. در اینجا بحثی وجود دارد، من باید به از سرگیری جنگ توسط دولت بایدن برای برکناری رئیس جمهور اسد اشاره کنم، اما این به عنوان هدف تأیید نشده است. در مورد حضور گسترده ایالات متحده در عربستان سعودی و خلیج فارس، من شانس کمی برای تغییر این وضعیت در آینده نزدیک می بینم. اما خاورمیانه در مرحله بسیار حساسی قرار دارد و وقایع به سرعت پیش می روند ، بنابراین بگذارید ببینیم چه تحولاتی ممکن است رخ دهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon