آمار عجیب تصادفات و فوت عابران پیاده؛ بدون فرهنگ‌سازی نمی‌توان قدم از قدم برداشت

آمار عجیب تصادفات و فوت عابران پیاده؛ بدون فرهنگ‌سازی نمی‌توان قدم از قدم برداشت

گروه استان‌ها- نگاهی به آمار روزانه و حتی ساعتی فوت عابران پیاده در کشور بر اثر تصادفات حاکی اطلاعات مهمی است که در نخستین گام باید طرح‌های فرهنگ‌ساز را برای کاهش این آمار به کار گرفت.

سرهنگ حمیدرضا دهنوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: 51 درصد جان باختگان در سطح استان، مربوط به عابرین پیاده است و 85 درصد جان باختگان شهر مشهد مربوط به دو گروه موتورسواران و عابرین پیاده می‌شود؛ طرح حق تقدم عابر پیاده تاکنون تاثیر بسیار مثبتی در کاهش آمار جان باختگان داشته است.

وی افزود: براساس آمار هفت ماهه امسال در کشور دو هزار و 181 نفر از عابرین پیاده جان خود را از دست داده‌اند یعنی هر ماه 311 نفر، هر روز 10 نفر و هر دو ساعت و 20 دقیقه، یک عابر پیاده فوت می‌شود. این آمار نشان دهنده اهمیت بحث عابر پیاده است.

رئیس پلیس راهور استان خراسان رضوی درباره تاثیر اقدامات مرتبط با طرح حق تقدم عابر پیاده در کاهش این آمار، بیان کرد: در حال حاضر مردم شاهد اتفاقات جدید در گذرگاه‌های عابر پیاده هستند که برخی از آن‌ها تایل فرش و برخی سنگ فرش شده و سبب افزایش انضباط ترافیکی در سطح شهر مشهد شده که از آن جمله می‌توان به تاثیرات آنی طرح نام برد.

دهنوی خاطرنشان کرد: نقاط حادثه خیز مرتبط با عابر پیاده به شهرداری مشهد اعلام شده است. انتظار بنده این است در بحث نقاط حادثه خیز که به مبحث عابر پیاده مرتبط است، شهرداران مناطق ورود کنند. اگر گذرگاه تاییدعابرپیاده کمرنگ باشد، حتی راننده قانونمند نیز به جهت عدم دیدن خطوط، رعایت نخواهد کرد.

وی ادامه داد: طرح کلان پروژه حق تقدم عابر پیاده از مهر ماه سال جاری به فاز اجرایی سوم رسیده و اقدامات ما در سه بخش طبقه بندی شده؛ بخش اول اطلاع رسانی و آگهی بخشی است که هم اکنون در حال انجام است، بخش دوم مهندسی ترافیک است که اقدامات خوبی در این زمینه آغاز شده و تا پایان سال ادامه خواهد داشت و بخش سوم اعمال قانون است.

رئیس پلیس راهور استان خراسان رضوی گفت: انتظار ما از مردم این است که با رعایت حق تقدم، به اعمال قانون نرسیم. با اجرایی شدن بخش سوم از ظرفیت دوربین ها و حضور همکاران در سطح شهر بهره خواهیم برد.

دهنوی اظهار داشت: انتخاب چهارراه‌های که مدیریت شهری هم‌اکنون در حال مناسب‌ سازی آنها برای عبور عابران پیاده است با نظر و مشورت پلیس راهور انتخاب شده‌اند. متر و معیار ما و شهرداری برای اجرای کلان‌پروژه حق تقدم عابر پیاده در این‌ تقاطع‌ها علاوه بر میزان تلفات و تصادفات عابران، تردد خودرو و عابران پیاده است.

رئیس پلیس راهور خراسان رضوی ادامه داد: در واقع این ‌چهارراه‌ها بیشترین تردد خودرو و عابر پیاده را در مقایسه با دیگر تقاطع‌ها دارند و به ‌همین‌ دلیل برای اجرای این‌ طرح انتخاب شده‌اند.

دهنوی با تأکید بر اینکه مناسب‌سازی و آشکارسازی محل عبور عابران پیاده در تقاطع‌ها تأثیر مثبتی در افزایش رعایت حقوق عابران پیاده توسط خودروها خواهد داشت، از اتمام کار عمرانی در چهارراه‌های منتخب تا پایان امسال خبر داد و بیان کرد: براساس متر و معیاری که گفته شد و بعد از کار کارشناسی، این پروژه در مرحله عملیاتی شدن قرار دارد.

وی افزود: این کلان‌پروژه از سال گذشته و با هدف ایمن‌سازی تردد عابران پیاده در مشهد کلید خورد و در جریان آن، وضعیت برخی از چهارراه‌های شهر با اصلاح هندسی، آشکار و برجسته‌سازی خطوط عابر پیاده و غیره به نفع عابران پیاده تغییر کرد.

رئیس پلیس راهور خراسان رضوی با بیان اینکه اجرای طرح تقدم عابر پیاده تأثیر شایان‌ توجهی در کاهش تصادفات و صدمه دیدن عابران پیاده خواهد داشت، گفت: هدف کلان‌پروژه تقدم عابر پیاده ارتقای عبور و مرور و انضباط ترافیکی و اجتماعی است. در جریان این‌ طرح می‌خواهیم مسئله فرهنگ احترام به حق و حقوق عابر پیاده برای کسانی که پشت فرمان خودرو نشسته‌اند به‌طور کامل تفهیم شود و حداقل در پشت چراغ قرمز به حریم عبور و خط عابر پیاده تجاوز نکنند.

انتهای پیام/281/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon