"کوچه شب" با صدای ایرج و فریدونپور منتشر شد
آلبوم «کوچه شب» با آواز حسین خواجه امیری (ایرج) و خوانندگی علیرضا فریدون پور و با حضور جمعی از چهرههای شناخته شده حوزه ادبیات و گویندگی منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «کوچه شب» عنوان یکی از تازهترین آثار موسیقایی در فرآیند تولید محصولات موسیقی کشورمان است که به آهنگسازی جهانشاه برومند از نوازندگان و آهنگسازان پیشکسوت موسیقی ایرانی منتشر شد.
در این آلبوم که با یادی از برنامه «گلهای رنگارنگ» رادیو با قالبی متفاوت در دسترس شنوندگان قرار گرفته، مرحوم بیژن ترقی (ترانه سرا)، زندهیاد ادیب برومند (غزل آواز و اشعار متن)، جهانشاه برومند (اورتور و آهنگها)، حسین خواجه امیری و علیرضا فریدونپور (خوانندگان)، بابک شهرکی – بهنام خدارحمی (تنظیمها)، ژاله صادقیان – جهانشاه برومند (گویندگان)، پیام سوری (تدوین نهایی)، بردیا صدر نوری (ناشر)، ناصر ایزدی (مدیر موسیقی)، مریم فراهانی(مدیر اجرایی)، پرهام عرب (مدیر طراحی)، مهرناز کرمی (مشاور هنری ناشر) گروه اجرایی را تشکیل میدهند.
«ای نام تو (حمد) – قطعه (بی آرام موج) –دشتی» با شعر ادیب برومند، گویندگی جهانشاه برومند- ژاله صادقیان و تنظیم بهنام خدارحمی، «گفتاری از بیژن ترقی و ترانه (کوچه شب) – دشتی» با ترانه بیژن ترقی، خوانندگی علیرضا فریدونپور و تنظیم بهنام خدارحمی، «آواز حسین خواجه امیری (ایرج) – دشتی» با نوازندگی تار شهرام میرجلالی و غزل ادیب برومند، «ترانه (سبوی صبر) – سه گاه و مخالف» با ترانه بیژن ترقی، خوانندگی علیرضا فریدونپور، گویندگی ژاله صادقیان و تنظیم بابک شهرکی، «چهار مضراب سهگاه» با نوازندگی ویولن جهانشاه برومند و تمبک سعید رودباری، «چهار مضراب نوا» با نوازندگی تار فریدون احتشامی، نوازندگی تمبک سعید رودباری و گویندگی ژاله صادقیان، «ترانه (قصه رهگذر) – نوا» با ترانه بیژن ترقی، خوانندگی علیرضا فریدونپور و تنظیم بابک شهرکی، «آواز علیرضا فریدونپور» با نوازندگی ویولن جهانشاه برومند، غزل ادیب برومند و گویندگی ژاله صادقیان، «ترانه (بشنو) – بیات اصفهان» با ترانه بیژن ترقی، خوانندگی علیرضا فریدونپور و تنظیم بهنام خدارحمی اسامی آثاری هستند که در آلبوم «کوچه شب» گنجانده شدهاند.
جهانشاه برومند که طی سالهای گذشته آلبومها و آثار موسیقایی متعددی را در حوزه موسیقی ایرانی منتشر کرده درباره انگیزهها و دغدغههای خود برای تولید آلبوم «کوچه شب» توضیح داد: اوایل دهه 70 بود که به واسطه آشنایی پدرم ادیب برومند با مرحوم بیژن ترقی توفیق این را پیدا کردم تا آشنایی بیشتری با این شاعر و ترانهسرا پیدا کنم و با او دوستی صمیمانهای داشته باشم. شرایطی که طی فواصل زمانی مختلف موجب خلق آثار و ملودیهایی شد که برایم بسیار قابل توجه و ارزشمندند.
وی افزود: آنچه از تجربه این رفاقت و دوستی میتوانم به آن اشاره داشتم برایم دربرگیرنده نتایجی بود که گاهی اوقات موجب میشد این شاعر روی آثار موسیقایی من ترانه و شعری بسراید. در برخی از روزها نیز شرایط حسیمان به گونهای میشد که من برای اشعار و ترانههای او موسیقی میساختم. روزهایی که سرشار موسیقی و شعر بود و تا سالها نیز این پیوند موسیقایی با ادبیات ادامه پیدا کرد. اتفاقاً همین شرایط بود که برایم بهانهای شد تا از برآیند و آنچه از این همنشینیها حاصل میشد، بتوانم در قالب یک مجموعه موسیقایی اثری را تولید و در صورت امکان آن را در دسترس مخاطبان قرار دهم.
این آهنگساز و نوازنده ویولن بیان کرد: آنچه برایم در این چارچوب بسیار حائز اهمیت بود، خلق فضایی متفاوتتر از دیگر آثارم برای مخاطبان و شنوندگان موسیقی ایرانی بود. فضایی کمتر تجربه شده که می توانست یادآوری از آنچه در فضای موسیقی برنامه «گلها» اجرا میشود، در معرض گوش شنیداری مخاطب قرار گیرد. اینکه آلبوم به شکلی تولید نشده باشد که مطابق معمول چند ملودی بیکلام یا با کلام اجرا شده و پیش روی شنوندگان ارائه شود. به همین منظور اینبار فضا را در قالبی طراحی و ایدهپردازی کردم که شنونده در چارچوب یک آلبوم، هم کلام، هم تصنیف و آواز را در یک چارچوب بشنود. شرایطی که اینبار با اضافه کردن صدای مرحوم بیژن ترقی در کنار خوانش دیگر هنرمندان این عرصه، آواز جناب حسین خواجه امیری (ایرج) و خوانندگی علیرضا فریدونپور میتواند تجربه متفاوتی برای شنوندگان این نوع آثار باشد.
برومند گفت: طبیعتاً طی سالهای اخیر تولید و انتشار آلبوم به صورت مجموعههای فیزیکی بنا به دلایل مختلف آنچنان که باید مورد توجه شنوندگان و علاقهمندان موسیقی نیست بنابراین ایجاد یک مفاهمه مشترک میان آهنگسازان و نوازندگانی چون من با تهیهکنندگان و ناشران حوزه موسیقی کار بسیار سختی است. به هر حال با توجه به شرایط اقتصادی این سالها تولید و نشر آلبومها برای تهیهکنندگان و حتی خودِ هنرمندان مگر در موارد بسیار خاص و انگشت شمار صرفه اقتصادی چندانی ندارد. از این رو کار برای همکاری با ناشران دشوار خواهد بود. اما خوشبختانه شرایط به گونهای رقم خورد که آلبوم «کوچه شب» هم در قالب نسخه فیزیکی و هم قالب الکترونیکی در دسترس مخاطبان قرار گیرد.
آلبوم موسیقی «کوچه شب» با مجوز شماره 2121-1397 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماره واسپاری 23316 کتابخانه ملی ایران منتشر شده است.
انتهای پیام/