مقابله با خطر سیل در ۱۱ استان با آبخیزداری/ چرا امسال در دروازه قرآن سیل نیامد؟

مقابله با خطر سیل در 11 استان با آبخیزداری/ چرا امسال در دروازه قرآن سیل نیامد؟

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در ۱۱ استان که در سال ۹۸ مشکل سیلاب داشتیم با انجام عملیات آبخیزداری در ۲۴ حوزه بارانی که از اردیبهشت ماه تا مهرماه سال جاری انجام شد، خطر سیلاب از بین رفت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسعود منصور رئیس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور امروز در حاشیه امضای تفاهمنامه با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: استفاده از فناوری ها در حوزه حفظ و بهره برداری از منابع طبیعی با معاونت علمی فناوری رئیس جمهور توافق کردیم. بر این اساس مرکز نوآوری منابع طبیعی ایجاد شد.

وی افزود: در این راستا از شرکت های دانش بنیان دعوت به عمل می آید تا برای حفظ و احیاء منابع طبیعی و توسعه آبخیزداری کمک کنند و ما نیز شرایط لازم برای اجرای فعالیت آنها را فراهم می آوریم.

منصور با اشاره به اینکه 4 پروژه مشترک اجرا شده با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری داریم گفت: 1500 هکتار عملیات در خوزستان انجام شد که می توان گفت دیگر در آن کانون ها شرایط بحرانی برای سیلاب رفع شده است.

رئیس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور افزود: با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری همچنین اقداماتی برای کنترل روان آب ها انجام دادیم و با فرستادن آب به سطح های زیرزمینی علاوه بر کنترل سیلاب ها موجب تقویت منابع آب ریرزمینی منطقه شدیم.

وی با بیان اینکه نباید ابتدا اجازه دهیم سیلاب رخ بدهد تا بعد اقدامات مقابله ای انجام شود گفت: سیل در هر صورت رخ می دهد اما باید ما بتوانیم با کنترل روان آب ها از آن به بهترین نحو استفاده کنیم و همچنین از خسارت های احتمالی جلوگیری به عمل آوریم.

منصور با بیان اینکه 125 میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور در معرض فرسایش قرار دارد گفت: تا به امروز تنها توانسته ایم بر روی سی میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام دهیم.

رئیس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور در پاسخ به این سوال تسنیم که آیا دولت ها به درستی عملیات آبخیزداری را درک می کنند یا خیر گفت: در سال های اخیر اقدامات مناسبی انجام شده است به طوریکه روستاهای زیادی وجود دارد که با احیاء قنوات آنها مهاجرت معکوس به روستا ایجاد شده است.

وی افزود: در دو سال گذشته با تقویت منابع مالی عملیات آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی سطح انجام این عملیات افزایش یافته و امیدواریم تداوم یابد. 

منصور اظهار داشت: در 11 استان کشور که در سال 98 مشکل سیلاب داشتند در 24 حوزه آن عملیات آبخیز انجام  شد و دیگر خطر سیل در این مناطق رفع شده است.

رئیس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور با ذکر مثالی گفت: در دروازه قرآن که در فروردین 98 شاهد سیلاب بودیم، در سال جاری میزان بارش ها بیشتر بود اما اثری از سیل مشاهده نشد که دلیل آن ایجاد 6 سازه جدید در بالادست منطقه بود.

وی گفت: ما معتقدیم که سالانه 3 تا 4 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در کشور باید انجام شود اما بر اساس منابعی که از محل صندوق توسعه ملی در اختیار ما قرار می گیرد تنها می توانیم یک میلیون هکتار عملیات انجام دهیم.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon