معاون وزیر جهاد کشاورزی: نمیتوانیم ۴۰هزار تریلی نهاده دامی را کنترل کنیم
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی با بیان "ماه گذشته به دامداران و مرغداران ۸۵۰هزار تن ذرت فروختیم" گفت: این مقدار نهاده برای حمل به ۴۰هزار تریلی نیازمند است و وزارت جهاد چطور میتواند خروج این تعداد تریلی را از گمرک، فیزیکی کنترل کند؟!
به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی گفت: ماه گذشته به دامداران و مرغداران 850 هزار تن ذرت فروختیم و وضع بسیار خوب است.
مرتضی رضایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبهشب شبکه دو سیما اضافه کرد: این مقدار نهاده برای حمل به 40 هزار تریلی نیازمند است و وزارت جهاد کشاورزی چطور میتواند خروج این تعداد تریلی را از گمرک، فیزیکی کنترل کند؟!
وی با بیان اینکه اطلاعات سامانه انبارها ناقص است افزود: دادهها در این زمینه باید برخط باشد.
رضایی گفت: برخی از دادهها برخط، اما برخی مانند اطلاعات خروج نهادهها از گمرک کامل نیست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: مشکل، فنی است که برخی دادهها در سامانه قرار نمیگیرد و برای برخورد دستگاه نظارتی اطلاعات ناقص است.
وی اضافه کرد: تخلف در بخش نهادههای دامی وجود دارد و این تخلفات را باید دستگاههای نظارتی پیگیری کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر وزارت جهاد کشاورزی نداند در انبارهای وزارت صمت یا گمرک چه میگذرد چطور میتواند موضوع نهادههای دامی را کنترل کند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این برنامه گفت: سامانه بازارگاه به سامانه جامع توسعه تجارت خیلی مربوط نیست و باوجود اینکه برای کنترل تعهدات واردکننده مصوباتی وجود دارد تبادل اطلاعات بین گمرک و جهادکشاورزی انجام میشود و روال از طریق سامانه جامع توسعه تجارت انجام نمیشود.
علی رهبری افزود: از واردکننده نهادههای دامی با ارز 4 هزار و 200 تومانی در مرحله ثبت سفارش تعهد میگیریم که کالا براساس ضوابط وزارت جهاد در سامانه بازارگاه عرضه شود و گمرک از وزارت جهاد کشاورزی استعلام میکند که آیا واردکننده کالا را به سامانه بازارگاه اعلام کرده است تا اجازه دهد کالا ترخیص شود.
وی اضافه کرد: این مرحله تبادل اطلاعات، مکتوب بین گمرک و وزارت جهاد کشاورزی انجام میشود و کنترل سیستمی در آن وجود ندارد.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت تصریح کرد: ممکن است کارشناس گمرک بیش از آنچه واردکننده کالا اظهار کرده است کالا ترخیص کند.
رهبری گفت: یک سال پیش دسترسیهایی به وزارت جهادکشاورزی دادیم، اما این وزارتخانه گفت "این دسترسی کافی نیست" و آن را کامل کردیم.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت ادامه داد: بخشی از اطلاعات گمرک ناقص است، نامهنگاری کردهایم که اطلاعات سامانه بازارگاه به سامانه جامع تجارت بازگردد.
وی اضافه کرد: تلاش کردهایم بر نهادههای دامی نظارت داشته باشیم، اما این موضوع تاکنون کامل محقق نشده است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت گفت: اطلاعات تجارت خارجی، شفاف در بازارگاه قرار میگیرد، اما اطلاعات تجارت داخلی ناقص است.
وی با بیان اینکه اطلاعات ترخیص گمرک با نقص و تأخیر فرستاده میشود اذعان کرد: البته گمرک گامهایی را در این باره برداشته، اما به نقطه ایدهآل نرسیده است و آخرین فرصتی که برای آن در نظر گرفته شده 11 بهمن است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراز کرد: دادههای مربوط به نقل و انتقال و مالکیت کالا در بازارگاه وجود دارد و درباره انتقال مکان کالا، ورود گمرک به انبارداری غیرمجاز است و این وظیفه وزارت صمت است.
وی گفت: از ابتدای سال تاکنون 29 هزار بازرسی از انبارها داشتهایم که 3 هزار پرونده تشکیل شده و 800 میلیارد تومان پرونده به سازمان تعزیرات ارسال شده است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت همچنین گفت: به انبارها میگوییم "چرا اطلاعات را در سامانه جامع توسعه تجارت ثبت نکردهاید?"، اما متوجه میشویم آنها اطلاعات را در سامانه انبارهای گمرک ثبت کردهاند.
وی اضافه کرد: برای این افراد پرونده تشکیل دادهایم، اما تا زمانی که موازیکاری گمرک در انبارداری حذف نشود مشکل وجود خواهد داشت.
رهبری گفت: اگر از 21 اسفند 98 وظایف گمرک در بخش انبارها انجام شده است و براساس مقررات جلو میرود چرا در جلسه 16 و 17 شورای اجرایی فناوری اطلاعات در بخش انبارها مصوبه داریم و در جلسه هیجدهم انجام نشدن تکالیف گمرک بررسی میشود؟!
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: رئیس جمهور نامه داده است که همه انبارها به سامانه جامع انبارها متصل شوند، پس مصوبات مربوط به انبارهای شرکتهای عمومی و مناطق آزاد و بندری که کالاهای گمرکی نگهداری میکنند چیست؟
وی اضافه کرد: در پته گمرک، مقصد درج میشود و مقصد باید در سامانه گمرک اعلام وصول کند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت ادامه داد: موازیکاری گمرک در این باره در حال اصلاح است.
رهبری ابراز کرد: برای رهگیری کالاها، تقسیم کار انجام شده است و سامانه جامع تجارت با سامانه تجارت انبارها به یکدیگر وصل هستند.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت با بیان اینکه رصد نهادههای دامی بهعهده وزارت جهاد کشاورزی است گفت: اگر سامانهها به یکدیگر وصل شوند تخلفات بسیار کم میشود، زیرا ممکن است در مکاتبات بین گمرک و وزارت جهاد، کالا از مسیر خارج شود.
سید روحالله لطیفی سخنگوی گمرک ایران نیز در این برنامه گفت: مشکل این است که مقصد نهایی یکسری از کالاها تغییر میکند و هیچ نظارتی از طرف وزارت صمت در آن نمیشود.
وی همچنین گفت: سامانه انبارهای گمرک از 21 اسفند 98 براساس توافق با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت صمت دیگر مسئولیتی ندارد و مسئولیت با سامانه جامع انبارهاست.
سخنگوی گمرک افزود: ترخیص کالا، قفل سیستمی شده است و سامانه جامع انبارها و گمرک زمانی میتوانند کالا را ترخیص کنند که سامانه جامع انبارها، انبار مورد نظر را تأیید کند.
وی اضافه کرد: شرط ترخیص کالا ثبت انبار در سامانه جامع انبارهای وزارت صمت است و سامانه گمرک انبارداری نیست بلکه کار حسابرسی و ترخیص را انجام میدهد که اگر وزارت صمت این اطلاعات را نیز به ما بدهد دیگر نیازی به این سامانه نداریم.
وی گفت: ما اطلاعات را به سامانه جامع توسعه تجارت میدهیم و این سامانه موظف است دادهها را به سامانه بازارگاه بدهد.
سخنگوی گمرک اظهار کرد: از 29 خرداد سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی، فیزیکی به کسانی که ثبت کالا میکردند مجوز ترخیص میداد، اما ابتدای دی موضوع قرنطینه در سامانه جامع گمرک بهمعنای تأیید سامانه بازارگاه شده است.
لطیفی گفت: زمانی که کالا از گمرک خارج میشود گمرک مسئولیتی ندارد و وظیفه بهعهده سامانه جامع انبارهای وزارت صمت است.
وی افزود: پس از خروج کالا از گمرک اطلاعات سامانه جامع توسعه تجارت و سامانه جامع انبارها داده میشود و بهزودی سامانه جامع تجارت به سامانه جامع انبارها متصل میشود.
انتهای پیام/+