آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیخ گوش استان گلستان/دامپزشکی: اوضاع مستمر پایش می‌شود

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیخ گوش استان گلستان/دامپزشکی: اوضاع مستمر پایش می‌شود

گروه استان‌ها – شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مازندران و کشورهای همجوار با استان گلستان، نگرانی را از ورود و شیوع این بیماری به استان افزایش داده با این حال دامپزشکی استان اعلام کرده که تاکنون علایمی از شیوع بیماری گزارش نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، با آغاز فصل سرما و مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی زمستان‌ گذران به تالاب‌های کشور به ویژه در مناطق شمالی، نگرانی درباره شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیز بیشتر می‌شود.

این روزها تالاب‌های استان همچون گمیشان، آلاگل، آلماگل و آجی گل میزبان گونه‌های مختلفی همچون چنگر و خوتکا، اردک سرسفید، اردک بلوطی،‌ قو، غاز، باکلان، کشیم‌ها،‌ پرستوهای دریایی، سلیم‌ها و کاکائی‌ها و غیره هستند.

در کنار مناظر زیبایی که حضور این پرندگان برای هر بیننده‌ای ایجاد می‌کند، ترس از شیوع یک بیماری ویروسی و سرعت بالای انتشار و تلفات سنگین آن و البته توان درگیر کردن انسان‌ها به دغدغه‌ای جدی تبدیل شده است.

در اواخر پاییز امسال بود که نخستین تلفات پرندگان وحشی در تالاب فریدونکنار استان مازندران به ثبت رسید. هرچند دامپزشکی مازندران اعلام کرده که اوضاع این استان تحت کنترل است و هنوز بیماری به تالاب میانکاله هم نرسیده است، اما نگرانی از شیوع این بیماری در استان گلستان، سبب شده تا تالاب‌های استان به طور مستمر پایش شوند.

غلامرضا محرابی، مدیرکل دامپزشکی استان گلستان هم گفته با توجه به اینکه تقریباً همه کشورهای اطراف درگیر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند باید خیلی مراقب باشیم که این بیماری وارد استان نشود یا شیوع پیدا نکند.

وی به پایش مستمر تالاب‌های استان و خلیج گرگان اشاره کرد و اظهار داشت: هزاران نمونه‌برداری از بافت پرندگان در این مناطق تهیه شده که خوشبختانه علایمی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در آنها دیده نشد.

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: سازمان جهانی دام هشدارهای لازم را برای شیوع این بیماری داده بود و با توجه به اینکه جنوب کشور روسیه و کشور قزاقستان کانون‌های آلوده این بیماری وجود دارد، این نگرانی را داریم که پرندگان زمستان گذران مهاجر، ویروس را با خود به استان ما بیاروند.

وی افزود: در عین حال تیم‌های واکنش سریع دامپزشکی مانند گروه نمونه برداری، تیم‌های قرنطینه و تیم‌های معدوم سازی در حالت آماده باش هستند تا در صورت مشاهده نخستین علامت و تلفات اقدامات لازم را انجام دهند.

محرابی از دهیاران و به ویژه روستاییان خواست هرگونه تلفات طیور بومی و ماکیان را به شماره 1512 و یا نزدیکترین دامپزشکی اطلاع دهند.

با توجه به وجود حدود یکهزار واحد مرغداری در استان و احتمال درگیر شدن این فارم‌ها با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، دامپزشکی استان ضمن رصد و پایش مستمر این واحدها از مرغداران خواسته هرگونه تلفات با کم شدن مصرف دان و آب را به دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.

دامپزشکی استان همچنین از مردم خواسته به ویژه در فصل پاییز و زمستان از خرید طیور زنده حتما خودداری کنند و در صورت مشاهده لاشه پرندگان از دست زدن به آن بپرهیزند.

انتهای پیام/581/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon