عناوین شهر ملی دست بافته‌های عشایری و دبیر خانه ثبت جهانی به فیروزآباد و شیراز اهدا شد

عناوین شهر ملی دست بافته‌های عشایری و دبیر خانه ثبت جهانی به فیروزآباد و شیراز اهدا شد

گروه استانها- شهر فیروزآباد عنوان شهر جهانی دست بافته‌های عشایری و شیراز عنوان دبیرخانه ثبت جهانی شهر صنایع دستی را کسب کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری فارس، مراسم اعلام رسمی و اعطای گواهی‌نامه شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی که با حضور تعدادی از استانداران و چند نفر از شهرداران شهرهای ملی صنایع‌دستی، تعدادی از نمایندگان مجلس و جمعی از مدیران کل ستادی و استانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در محل سالن آبی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد، شهر فیروزآباد عنوان شهر جهانی دست بافته‌های عشایری و شیراز عنوان دبیرخانه ثبت جهانی  شهر صنایع دستی را کسب کرد.

عنایت‌الله رحیمی استاندار فارس در این مراسم گفت: محصولات صنایع دستی و هنرهای سنتی میراثی کهن و ماندگار در ایران بزرگ بوده که پیوسته سفیران راستین این مرز و بوم در سراسر جهان است و غنای میراث کهن فرهنگی و طبیعی ایران را در طول تاریخ بر همگان روشن ساخته و رشد و تحول آن بر کسی پوشیده نیست.

وی افزود: استان فارس یکی از پایگاه‌های اصلی فرهنگ و هنر و یکی از مناطق دارای سرمایه‌های انسانی هنرمند و صنعتگر از انواع اقشار، اهمیت خود را پیوسته حفظ کرده و در سال‌های اخیر به آن افزوده است.

رحیمی با اشاره به فعال بودن بیش از 200 هزار نفر در حوزه صنایع دستی در استان فارس، تصریح کرد: این تعداد با رشدی ملایم و پیوسته در حال افزایش  است. این استان در رشته‌های صنایع دستی تنوع دارد به طوریکه اکنون 117 رشته فعال دارد که از این تعداد 80 رشته شاخص در شیراز فعال است.

استاندار فارس بیان کرد: دستبافته‌های داری در این استان شامل انواع قالی، گبه و گلیم بوده که تنوع بسیاری دارند به گونه‌ای که بسیاری از شیوه‌های بافت احیا شده و بسیاری دیگر در حال شناسایی هستند و برخی از این تکنیک‌ها نیز متاسفانه از بین رفته‌اند.

وی افزود: پوشاک سنتی که یکی از مهمترین شاخصه‌های فرهنگی هر کشور است در این استان رونق زیادی داشته و اقوام و عشایر هنوز به پوشیدن آنها علاقه دارند.

رحیمی تصریح کرد: صنایع چوبی در شهری مثل آباده شهرت جهانی پیدا کرده و دارای انواع رشته‌های تزئینی پرکاربرد است. کاشی سنتی، سفال و سرامیک، طراحی و نقاشی سنتی، رودوزی های سنتی، صنایع چرمی، صنایع فلزی و شیشه ای از دیگر گروه‌های صنایع دستی و هنرهای سنتی فعال در این استان است.

استاندار فارس گفت:‌ کسب عناوین شهر جهانی منبت آباده در سال 97 و شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی در سال 98 از جمله مهمترین تحولاتی بوده که نشان از رشد توسعه صنایع دستی استان فارس دارد، برای کسب این جایگاه از تلاش‌ها و پیگیری‌های معاون صنایع دستی کشور تشکر می‌کنم.

وی افزود: دریافت نشان جغرافیایی منبت آباده و نشان جغرافیایی خاتم شیراز در سطح ملی و بین‌المللی در جهت حفظ منافع صنعتگران و فعالان این هنرها از جمله فعالیت‌های مهمی بوده که تا کنون انجام شده است، همچنین دریافت عنوان شهر ملی دستبافته‌های عشایری فیروزآباد و نشان جغرافیایی گلیم ساده فیروزآباد نیز به زودی کسب خواهد شد.

رحیمی بیان کرد: استان فارس با دارا بودن بیش از 500 فروشگاه صنایع دستی و بالغ بر 11 بازار و بازارچه صنایع دستی در سطح استان در حال حاضر دارای جایگاه نخست در کشور بوده که مشخصه بازار هدف فروش محصولات صنالیع دستی تمام کشور است.

استاندار فارس درباره تسهیلات اعطایی در سال های 98 و 99 گفت: تسهیلات تبصره 18 از محل اعتبارات استانی به مبلغ 11 میلیارد ریال به 26 نفر داده شد که برای 70 نفر ایجاد اشتغال کرد، همچنین تسهیلات مشاغل خانگی پشتیبان شامل سه کارگاه به مبلغ سه میلیارد ریال و با اشتغال 30 نفر و در بخش مشاغل خانگی مستقل دو میلیارد و 200 میلیون ریال با اشتغال 22 نفر پرداخت شد.

وی افزود: یک میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض نیز در سطح استان به 25 نفر طی این مدت پرداخت شده است، همچنین تاکنون 661 نفر در سامانه تسهیلات کارا ثبت نام کردند که از این تعداد 100 نفر تسهیلات دریافت کردند. 900 نفر از صنعتگران برای دریافت بیمه روستایی صنایع دستی معرفی شده‌اند.

انتهای پیام/424/ح

اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon