چالشهای کمیته امداد افزایش هزینههای خدماترسانی و کاهش اعتبارات دولتی است
گروه استانها - مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی از افزایش ۱۵۰۰۰ خانواری جمعیت تحت پوشش کمیته امداد استان خبر داد گفت: با وجود افزایش هزینههای خدمات؛ ۲۰ میلیارد تومان از اعتبارات دولتی کمیته امداد آذربایجان شرقی کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهر، محمد کلامی در دیدار با امام جمعه اهر با اشاره به اینکه امسال به دلیل مشکلات اقتصادی؛ فشار مضاعفی به کمیته امداد آذربایجان شرقی وارد شد، اظهار داشت: در سالجاری نزدیک به 15000 خانواده به جمع خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد آذربایجان شرقی اضافه شده است.
مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی از افزایش مراجعات موردی به کمیته امداد استان به دلیل متضرر شدن از شیوع ویروس کرونا خبر داد، افزود: مراجعات موردی از جمله کارگران فصلی و افرادی که قانوناً شرایط لازم را برای تحت پوشش قرار گرفتند ندارند اما مستحق حمایت هستند و از طرفی این افراد در لب خط فقر قرار گرفته بودند.
وی با ابراز نگرانی از افزایش هزینه تمام شده خدمات کمیته امداد گفت: به عنوان مثال برای مددجویان مسکن با هزینه تمامی شده 60 میلیون تومان ساخته میشد اما اکنون همین هزینه برای ساخت مسکن مددجویی به 200 میلیون تومان افزایش یافته است.
کلامی همچنین از توزیع 650 هزار پُرس غذای گرم طی ماههای رمضان، محرم و صفر در بین افراد تحت پوشش کمیته امداد آذربایجان شرقی خبر داد، یادآور شد: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و اثرات منفی این بیماری بر درآمد و معیشت مردم؛ در دو مرحله 300 هزار بسته معیشتی بین نیازمندان توزیع شده است.
مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی اضافه کرد: مثلاً تامین تبلت برای دانشآموزان تحت پوشش کمیته امداد جهت پیگیری تحصیل در بستر فضای مجازی اصلاٌ در اعتبارات کمیته امداد پیشبینی نشده بود اما با اینحال 4000 دستگاه تبلت به ارزش 12 میلیارد تومان تامین و در اختیار دانشآموزان تحت حمایت قرار گرفت؛ هرچند امسال کمیته امداد فشار اقتصادی مضاعفی را تجربه کرد.
وی تصریح کرد: علیرغم افزایش فشار بر کمیته امداد و هزینههای این نهاد و تورم بیسابقه برای جبران نیازهای خانوارهای تحت پوشش؛ امسال 20 میلیارد تومان از اعتبارات دولتی کمیته امداد آذربایجان شرقی کاهش یافت، اما با این وجود اجازه ندادیم تا خدمات کمیته امداد افت کند و در واقع خدماترسانی را نیز ارتقاء دادیم.
کلامی بابیان اینکه 900 واحد مسکن مددجویی طی سالجاری در شهرستانهای آذربایجان شرقی احداث شده است، گفت: 70 درصد بودجه کمیته امداد آذربایجان شرقی که صرف تامین نیازهای خانوادههای تحت پوشش میشود از سوی مردم تامین شده و از طرفی هیچ متقاضی که از نظر قانونی مشکلی داشته باشد پشت نوبت تامین جهیزیه نداریم.
مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی در پایان سخنان خود همچنین از افزایش 42 درصدی کمکهای مردمی به کمیته امداد استان با وجود افزایش هزینههای زندگی و تورم خبر داد.
کمکهای مومنانه در احسان شهید حاج قاسم سلیمانی در اهر ادامه مییابد
آیتالله جواد حاجیزاده در دیدار با مدیران کمیته امداد آذربایجان شرقی و شهرستان اهر با اشاره به اقدامات موثر در راستای فقرزدایی، رفع محرومیت، مساعدت نیازمندان و کمکهای مومنانه در شهرستان اهر اظهار داشت: شاید اگر مقام معظم رهبری در شرایط کرونایی؛ موضوع رزمایش مواسات و کمک مومنانه را مطرح نمیکردند وضعیت زندگی و معیشت مردم علیالخصوص اقشار کم درآمد وخیمتر میبود.
امام جمعه اهر افزود: همواره مردم ما با مشکلات اقتصادی و معیشتی گریبانگیر بودهاند و شیوع ویروس کرونا نیز که به تبع آن مشاغل تعطیل و درآمدها به طور چشمگیری کاهش یافت بر مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم افزود.
وی با ذکر اینکه در پیگیری و حل مشکلات مردم با هیچ یک از مسئولان دوعیتی نداریم، گفت: در شرایط فعلی رسیدگی به مشکلات مستمندان و نیازمندان از هر اعمال عبادی مهمتر است چراکه شاید برخی به خاطر مسائل مادی از اعتقادات خود نیز روی برگرداند.
حاجیزاده تصریح کرد: مراجعات به دفاتر مسئولان شهرستانی از جمله دفتر امام جمعه در سالجاری بیش از حد افزایش یافته است و عمده مطالبات از مسئولان «اشتغال و معیشت» است.
امام جمعه اهر بابیان اینکه برخی اقدامات در راستای حمایت از نیازمندان در شهرستان اهر از سوی موکب اربعین و سایر نهادها انجام میگیرد، افزود: پخت 5000 پُرس غذای گرم، پخت و توزیع نان رایگان در 16 نانوایی و مشارکت در رزمایش کمک مومنانه نیز با هدف همراهی با کمیته امداد ضورت میگیرد.
وی از تداوم رزمایش کمک مومنانه با اختصاص هزینه از سوی خیرین به نیت شهید حاج قاسم سلیمانی در شهرستان اهر خبر داد، گفت: کمکهای نقدی به نیت احسان شهید حاج قاسم سلیمانی از سوی مردم اهر جمعآوری شده که در قالب بستههای معیشتی بین نیازمندان و اقشار آسیبدیده تهیه و توزیع میشود و با استفاده از کمکهای مردمی در رزمایش کمک مومنانه سپاه ناحیه اهر نیز مشارکت داشتهایم.
حاجیزاده با تاکید بر اینکه کسب و کارها در شهرستان اهر علیالخصوص بازار رونق اقتصادی سابق را ندارد، بیان داشت: قبلاً رونق اقتصادی خوبی در بازار اهر وجود داشت و بازاریان میتوانستند در امورات خیرخواهانه مشارکت کنند اما اکنون اوضاع بازار و کسب و کارها خوب نیست به طوری که بسیاری از کسب و کارها و مشاغل در شهرستان اهر بر اثر تبعات منفی شیوع ویروس کرونا تعطیل شدهاند.
امام جمعه اهر اظهار کرد: آرزوی قلبی ماست که در کشور فقر ریشهکن شود و در پی آن افراد تحت پوشش کمیته امداد نیز روند افزایشی نداشته باشد حتی شده با ایجاد اشتغال و پرداخت تسهیلات؛ با این حال برای حل ریشهای مشکلات اقتصادی و معیشتی به دولت جوان و انقلابی نیاز داریم.
وی با اشاره به اینکه وجود فقر در کشور به هیچ عنوان مایه افتخار نیست، گفت: بایستی با فقر همانند ویروس کرونا جهادگرانه و انقلابی و بسیجیوار مبارزه شود، هرچند در شهرستان و کشور از نظر نعمات خدادادی و ظرفیتهای غنی کم نداریم و میتوانیم از پتانسیلها برای ریشهکنی فقر استفاده کنیم.
انتهای پیام/124/ ع