سیل و رانش زمین در کمین اهالی ۳۹۰ روستای استان گلستان / روند ایمن‌سازی به کُندی انجام می‌شود

سیل و رانش زمین در کمین اهالی 390 روستای استان گلستان / روند ایمن‌سازی به کُندی انجام می‌شود

گروه استان‌ها – خطر رانش زمین، ایجاد فروچاله‌ها و سیل ساکنان بیش از ۳۹۰ روستای استان گلستان را تهدید می‌کند در این سال‌ها ۳۷ روستا ایمن‌سازی شده است اما روند ایمن سازی بسیار کند پیش می‌رود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، آمارها نشان می‌دهد گلستان همواره از استان‌های حادثه‌خیز کشور به شمار می‌رود. وقوع بیشتر از 100 مورد زمین‌لرزه از ابتدای امسال در استان و همچنین وقوع سیلاب‌های متعدد و همچنین وقوع آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی این استان گواه این مدعاست.

از ابتدای امسال هم رانش زمین در آق امام مراوه تپه، سیل در 4 شهر و 50 روستای شرق استان، زلزله 5.1 ریشتری رامیان در شهریورماه و زلزله 5.2 ریشتری مهرماه در مراوه تپه و آتش‌سوزی یک هفته‌ای در عرصه‌های جنگلی توسکستان تنها گوشه‌ای از حوادث طبیعی است که گلستان را تحت تأثیر قرار داده است.

در این حوادث حدود یکهزار واحد مسکونی در روستاهای استان خسارت دید و 200 هکتار از عرصه‌های جنگلی هیرکانی در آتش سوخت. براساس آمارها حدود 47 درصد جمعیت استان در روستاها سکونت دارند و بیشترین خسارت حوادث طبیعی نیز به این روستاهای بی‌دفاع وارد می‌شود.

وجود بیش از 100 هزار واحد مسکونی بی دوام و کم دوام در این روستاها و همچنین قرار گیری در معرض خطر سیلاب، فروچاله‌ها، رانش زمین و غیره نگرانی‌های فراوانی را در این استان ایجاد کرده است.

تا قبل از سال سیل پارسال سالانه 3 تا 3 هزار و 500 واحد مسکونی در روستاهای استان گلستان مقاوم سازی می‌شد و حالا سهمیه نوسازی خانه‌های روستایی در استان افزایش یافته است.

سیدمحمد حسینی، مدیرکل بنیاد مسکن استان در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: این بنیاد متولی طرح نوسازی و بهسازی مسکن روستایی است و سالانه در کشور حدود 200 هزار واحد نوسازی می‌شود و سهم گلستان بین 3 تا 3 هزار و 500 واحد بود.

وی با بیان اینکه از مجموع 228 هزار واحد مسکونی در روستاهای استان حدود 110 هزار واحد غیرمقاوم، کم دوام و بی دوام است، افزود: حادثه‌خیز بودن استان در کنار جمعیت زیاد روستایی، لزوم نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی را ضروری کرده است.

به گفته مدیرکل بنیاد مسکن استان امسال حدود 4 تا 5 برابر سال‌های قبل واحد مسکونی جدید در روستاهای استان ساخته خواهد شد و برای این کار حدود 600 میلیارد تومان به استان اختصاص یافت.

وی با بیان اینکه ساخت 11 هزار خانه جدید در مناطق روستایی هدفگذاری شده است، گفت: کار ساخت 3 هزار واحد مسکونی آغاز شده و بقیه واحدها نیز در دستور کار قرار دارد و در حال معرفی به بانک است.

حسینی افزود: جلسه‌ای هم با شورای هماهنگی بانک‌های استان داشتیم تا در راستای اقدامات پیشگیرانه، پرداخت تسهیلات با ضمانت زنجیره‌ای تسریع شود.
پرداخت 50 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد 5 درصد و بازپرداخت 15 ساله و همچنین کمک‌های بلاعوض از سوی نهادهای حمایتی به افراد تحت پوشش و نیازمند از خدماتی است که به متقاضیان ساخت مسکن داده می‌شود.

وی به بیمه منازل مسکونی هم اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال 90 هر واحد مسکونی که در روستاهای استان با تسهیلات بنیاد مسکن ساخته شده به مدت 15 سال بیمه حوادث است. سایر مردم نیز می‌توانند برای بیمه واحدهای مسکونی خود اقدام کنند تا در زمان حوادث و بروز خسارت بخشی از آن از طریق مکانیزم بیمه جبران شود.
علاوه بر واحدهای مسکونی، براساس پژوهش انجام شده 391 روستای استان در معرض حوادث مختلف از جمله سیلاب، سنگ افتان، رانش زمین و غیره قرار دارند که باید اقدامات موردنیاز برای ایمن‌سازی آنها صورت بگیرد. امسال از محل اعتبارات ملی و استانی مطالعات ایمن‌سازی 37 روستا انجام شده است.

هادی حق شناس، استاندار گلستان نیز در این باره اظهار داشت: حدود 70 هزار واحد روستایی در استان تحت پوشش بیمه حوادث قرار دارند و 50 هزار واحد نیز در حال انجام مقدمات این کار هستند.

وی گفت: طبق توافقی که با بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) داریم قرار شده تا با مبلغ 30 هزار تومان که فقط 10 تا 12 هزار تومان آن را مالکان پرداخت خواهند کرد، منازل خود را بیمه کنند تا در صورت خسارت در حوادث طبیعی 20 میلیون تومان برای واحد مسکونی و 5 میلیون تومان برای وسایل زندگی غرامت دریافت کنند.

انتهای پیام/581/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon