چرایی حضور کوشنر در عربستان با وجود بحران‌های داخلی آمریکا

چرایی حضور کوشنر در عربستان با وجود بحران‌های داخلی آمریکا

روزنامه رای الیوم به بررسی اهداف واقعی یا احتمالی برگزاری اجلاس العلا در عربستان برای آشتی با قطر پرداخته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رای الیوم، حواشی مربوط به چهل و یکمین دوره اجلاس شورای همکاری خلیج فارس در منطقه «العلا» عربستان سعودی چند نکته قابل توجه و نیز چندین علامت سوال داشت:

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

-«سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس غایب بود و پسرش «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی به جای وی در این اجلاس حضور داشت که این نشان می‌دهد که شاید تاجگذاری رسمی ولیعهد زیاد طول نکشد.

-«جرد کوشنر» ، مشاور و داماد « دونالد ترامپ» رئیس جمهور فعلی ایالات متحده، با وجود وقایع مهمتر در ایالات متحده به ویژه اعتراضات گسترده طرفداران ترامپ در واشنگتن دی سی در این جلسه حضور داشت. درحالی‌که این اعتراضات قرار است همزمان با جلسه رسمی رای گیری کنگره در روز چهارشنبه برای تایید آرای الکترال کالج انتخابات ریاست جمهوری و اعلام « جوبایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا به عنوان پیروز نهایی این انتخابات ادامه داشته باشد. ممکن است حضور کوشنر که پدرخوانده عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است، مقدمه‌ای برای عادی سازی روابط عربستان با رژیم اسرائیل باشد.

-محمد بن سلمان در سخنانش طی افتتاحیه اجلاس شورای همکاری خلیج فارس به برنامه موشکی و هسته‌ای ایران اشاره کرد و مدعی شد که این کشور تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است و این اجلاس شاید برای متحد کردن کشورهای خلیج فارس در برابر ایران باشد.

حضور کوشنر در این اجلاس سوء ظن‌هایی را ایجاد کرده است که وی به دنبال عادی سازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی پیش از پایان دوره ترامپ بوده و کاملا بدیهی است که کوشنر و ترامپ به دنبال باز شدن حریم هوایی، مرزهای زمینی و دریایی برای تسهیل تردد هواپیماهای آمریکا و اسرائیل در شبه جزیره عربستان هستند.

در این بین سوالاتی مطرح می‌شود مبنی بر اینکه آیا دولت قطر در این اجلاس تمامی شروط کشورهای محاصره کننده از جمله بستن شبکه « الجزیره» و برخی مراکز تحقیقاتی، قطع ارتباط با اخوان المسلمین و دیگر مخالفان و همچنین برچیده شدن پایگاه نظامی ترکیه در قطر را پذیرفته است؟

همچنین سوالاتی در خصوص عدم مشارکت «حمد بن عیسی» پادشاه بحرین و « محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی و مشارکت « محمد بن راشد» حاکم دبی و همچنین غیبت «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر به عنوان یکی از کشورهای تحریم کننده قطر مطرح می‌شود.

سوال دیگر در خصوص باز کردن حریم هوایی عربستان به روی قطر است درحالی‌که بحرین و امارات حریم هوایی خود را به روی این کشور بسته‌اند. آیا در آینده نیز چنین خواهد بود و بعد از اعلام آشتی عربستان با قطر به جای چهار کشور محاصره کننده ،سه کشور محاصره کننده باقی خواهند ماند؟

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان