اردبیل درآمدزا اما بی بهره از سرمایه گذاری؛ رشد مالیات در تناسب با توان استان نیست

اردبیل درآمدزا اما بی بهره از سرمایه گذاری؛ رشد مالیات در تناسب با توان استان نیست

گروه استان ها- مدیران اقتصادی اردبیل می‌گویند هر چند این استان عملکرد مطلوبی در درآمدزایی و جلب مشارکت مردم در بازارهای اقتصادی دارد اما به دلیل محدودیت‌های قانونی بهره چندانی از توان خود نمی‌برد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، ظهرامروز در نشست وبیناری دهقان دهنوی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با مدیران شورای هماهنگی ادارات تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی استان اردبیل مهمترین مشکلات اقتصادی استان مورد ارزیابی و مطالبات ضروری مطرح شد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان اردبیل با اشاره به وضعیت درآمدزایی در استان اظهار داشت : طی 9 ماه اخیر، ماهانه 10 میلیارد تومان مازاد درآمد داشتیم و تا پایان سال 120 میلیارد تومان مازاد درآمد پیش بینی شده که حدود 30 درصد مقدار مصوب ما است.

علیرضا نوروزی تصریح کرد: با توجه اینکه این مازاد با تلاش مسئولان استان حاصل شده، امیدواریم مازاد درآمد برای جبران کسری اعتبارات تملک وهزینه‌ای صرف شود.

وی با بیان اینکه در حوزه بورس نیز اردبیل موفق عمل کرده و حجم ثبت نام در سجام قابل توجه است، اضافه کرد: هر چند در این منطقه فرهنگ روستایی و عشایری قالب در بازارهای مالی و پولی است اما در مجموع با اطلاع رسانی مشارکت مردم استان در سطح قابل توجهی رشد داشته است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان اردبیل با تاکید به اینکه در حال حاضر در میزان ثبت نام جزو 10 استان پیشرو هستیم، اضافه کرد: تعداد ثبت نام هم با افزایش قابل توجه همراه است.

به گفته نوروزی در بخش گمرک، اردبیل به لحاظ مرز مشترک با جمهوری آذربایجان جزو استان های فعال در مراودات تجاری است و حتی در شرایط کرونایی هم مرز بیله سوار باز و فعال بود.

وی با اشاره به 134 میلیون دلار صادرات و رشد در هشت ماه نخست سال به نسبت مدت مشابه سال گذشته، اضافه کرد: این مهم با توجه به وضعیت محدودیت مراودات تجاری برون مرزی قابل توجه است.

نوروزی در ادامه به درآمدهای مالیاتی استان ها اشاره و تاکید کرد: در لایحه بودجه سال 99 رشد 31 درصدی درآمد مالیاتی برای استان اردبیل پیش بینی شده است. این در حالی است که نمی‌توانیم این رشد را به اقشار کم برخوردار تحمیل کنیم و بی شک این میزان رشد درآمدی در شرایط عادی نیز حاصل نمی‌شود به همین دلیل انتظار داریم وزارت امور اقتصادی و دارایی  هدف گذاری خود برای استان را بازنگری کند.

نوروزی به ضرورت ایجاد شرکت های سرمایه گذاری در داخل استان تاکید کرد و گفت: این موضوع که منابع استان از آن خارج شده و در جای دیگر تصمیم گیری شود، تاثیر سوء قابل توجه به ویژه برای این استان کم برخوردار دارد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان به عملکرد مقبول بازار بیمه اشاره و با بیان اینکه سال گذشته 540 میلیارد تومان فروش بیمه داشتیم، افزود: متاسفانه این مبلغ نیزاز استان خارج می‌شود. انتظار داریم ضریب برداشت استان از بازار بیمه افزایش یابد.

وی به رشد تسهیلات بانکی در استان اشاره و تصریح کرد: هم در تجهیز منابع و هم رشد مصارف عملکرد استان قابل توجه بوده است و هر چند به دلیل در کرونا حجم مصرف خانواده ها کاهش یافته اما قطعا نمی تواند پایدار و مستمر باشد.

نوروزی با اشاره به رشد سپرده‌های جاری و قرض الحسنه در مقایسه با سپرده بلند مدت در استان، اضافه کرد: این نشان می‌دهد ریسک سرمایه گذاری بانک‌ها افزایش یافته است. حجم سپرده جاری نباید متجاوز از 15 درصد باشد که برای استان به بیش از 30 درصد رسیده است.

وی همچنین به کمبود امکانات امور تملیکی استان اشاره کرد و با بیان اینکه اگر به دنبال صیانت اموال دولتی هستیم باید انبار مناسبی اختصاص یابد، خواستار تامین زیرساخت‌های مدیریت امور تملیکی شد.

افزایش 40 درصدی وصول مالیات در استان اردبیل

همچنین مدیرکل امور مالیاتی استان اردبیل نیز در این جلسه با  اشاره به اینکه 480 میلیارد تومان وصول مالیاتی در 9 ماه سال جاری به ثبت رسیده است، گفت: این میزان 40 درصد افزایش به نسبت مدت مشابه سال گذشته و 12 درصد به نسبت سهمیه را نشان می‌دهد.

ابراهیم قلی زاده با اذعان به اینکه 88 درصد درآمد استان از محل وصول مالیات تامین می شود و مالیات استان 36 صدم درصد مالیات کشور را شامل می شود، گفت: این در حالی است که به میزان 50 میلیارد تومان به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها توزیع عوارض انجام شده است.

وی با تاکید به  تلاش های صورت گرفته برای تحقق مالیات‌های مشاغل، ادامه داد: عمده افزایش ما در چهار مورد بوده که شامل تعامل با مودیان مالیاتی، وصول معوقات مالیاتی، استفاده از ظرفیت بخشودگی جرایم مالیاتی و فرهنگ سازی تمکین داوطلبان مالیاتی است.

مدیرکل امور مالیاتی استان با اشاره به اینکه 70 درصد مشاغل نیاز به مراجعه حضوری برای پرداخت مالیات ندارند، اضافه کرد: خوشبختانه روند رو به رشدی در اظهارنامه های مالیاتی و وصول مالیات داریم.

در ادامه سرپرست بورس و اوراق بهادار منطقه اردبیل نیز با اشاره به اینکه ارزش سهام معامله شده در 9 ماهه سال جاری 48 هزار میلیارد ریال است، گفت: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 193 درصد افزایش داشته است.

میر محمد موسوی با اشاره به برگزاری بیش از 4 هزار نفر- ساعت دوره آموزشی مرتبط با بورس افزود: رشد ثبت نام در سجام قابل توجه است به طوریکه از ابتدای سال  350 هزار نفر در سال جاری و فقط در آذر ماه 65 هزار نفر ثبت نام داشتیم که عمدتا ثبت نام برای سهام عدالت بوده است.

وی با اشاره به فعالیت 28 کارگزاری در تالار بورس اردبیل ادامه داد: برای دو شهر بیله سوار و گرمی هم درخواست داشتیم که شعبه کارگزاری افتتاح شود.

مدیر اداره فروش و جمع آوری اموال تملیکی استان اردبیل نیز با اشاره به تشکیل 347 فقره پرونده قاچاق در استان طی 9 ماهه سال جاری تصریح کرد: این میزان با کاهش 31 درصدی به نسبت مدت مشابه سال گذشته مواجه است.ارزش این پرونده ها 27 میلیارد تومان بوده که به نسبت سال قبل 4 برابر شده است.

داورسرپاکه اضافه کرد: سال 99، 569 فقره پرونده اموال تملیکی نیز تعیین تکلیف شده است و برای کالاهایی که شرایط فروش ندارند، امحا انجام می شود که 235 فقره پرونده امحایی به ارزش 560 میلیون تومان در استان تعیین تکلیف شده است.

وی با بیان اینکه در مجموع از ابتدای امسال849 پرونده تعیین تکلیف شده است، افزود:  نبود انبار مناسب برای اموال تملیکی در استان مشکل جدی است و همچنان بعد از 30 سال از تشکیل نمایندگی انبار نداریم.علاوه بر این در ساختمان اداری،  نیروی انسانی و اعتبارات با کمبود مواجه هستیم.

افزایش صادرات اردبیل در شرایط کرونایی

معاون گمرک استان اردبیل نیز در تشریح عملکرد گمرک استان با اشاره به اینکه مرز زمینی بیله سوارظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت خارجی دارد اما کرونا بی تاثیر در وضعیت تجارت این گمرک نبوده است، افزود: گمرکات استان در واردات، صادرات، صادرات چمدانی و ترانزیت فعالیت دارد.

اصغر جعفرزاده افزود: طی 9 ماهه نخست سال جاری صادرات 31 درصد در وزن و 90 درصد در ارزش به نسبت مدت مشابه سال گذشته افزایش دارد.در واردات نیز به رغم کاهش وزن 19 درصد افزایش ارزش داریم.

وی با اشاره به اینکه بیله سوار از گمرکات فعال صادرات چمدانی بوده است، اضافه کرد: امیدواریم با کاهش شیوع بیماری کرونا رکود فعلی آن بهبود یابد.

مقاومت وزارت امور اقتصادی در افزایش درآمد مالیاتی

در این نشست معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به ضرورت تداوم جلسات هماهنگی  استان ها، گفت: ضروری است همفکری و هم افزایی‌ها در استان‌ها تقویت شده و گزارش‌های مشترک تعریف شود.

محمد علی دهقان دهنوی در خصوص مطالبه بازنگری درآمد مالیاتی اردبیل افزود: رشد مالیات در بودجه با مقاومت ما تعدیل شده است. لازم است در استان بخش‌هایی که دیده نشدند اما مشمول هستند شناسایی شوند تا فشار رشد مالیاتی متوجه مودیان فعلی نشود.

وی تصریح کرد: در بازار بورس هم موضوع سجام و اطلاع رسانی به مردم اهمیت دارد که هم ثبت نام کنند و هم در مدیریت سرمایه گذاری استان مشارکت کنند و مردم به این باور برسند که در سرمایه گذاری هایی که استان را به توسعه می‌رساند مشارکت دارند.

به گفته معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی دو حوزه بورس و بیمه، فرهنگ سازی برای مردم به ویژه در استان های کم برخوردار ضروری است.

وی با اشاره به نقش استان‌های مرزی در افزایش تحرکات اقتصادی و تجارت خارجی افزود: برای رشد گمرک چنین استان‌هایی باید وارد رقابت شوند. با تسهیل امور مردم، نظارت درست و توجه به نیازها باید به توسعه خدمات اقدام کرد.

دهقان دهنوی به ضرورت تخصیص مکان مناسب برای مدیریت اموال تملیکی پیرو گلایه  طرح شده تاکید کرد و گفت: عملکرد بانک های دولتی استان اردبیل نیز قابل قبول است.

انتهای پیام/136/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon