مهارت‌آموزی حلقه مفقوده توسعه اقتصادی است

مهارت‌آموزی حلقه مفقوده توسعه اقتصادی است

گروه استان‌ها- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار و هدفمند در گرو مهارت‌آموزی و برنامه محوری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان ، علیرضا شریفی‌نژاد شامگاه چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی و اصناف استان سمنان که در اتاق بازرگانی استان سمنان برگزار شد اظهار داشت: آموزش‌ و پرورش نیروی انسانی توانمند و متعهد یکی از مهم‌ترین راهکارهای توسعه در بخش‌های مختلف به‌ویژه در حوزه اقتصادی است.

وی آموزش و مهارت‌آموزی را در مسیر تربیت و رشد نیروی انسانی لازم دانست و افزود: متأسفانه مقوله مهارت‌آموزی مورد غفلت و بی‌توجهی واقع‌شده است و همین امر خللی در مسیر توسعه ایجاد کرده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: آموزش مهم‌ترین و اثرگذارترین عاملی که باید در ارائه خدمات مطلوب و باکیفیت به مردم از سوی دستگاه‌های اجرایی و خدماتی در استان سمنان موردتوجه قرار گیرد.

شریفی‌نژاد ادامه داد: آموزش ‌و پرورش نیروی انسانی در بازارهای جهانی جزیی از مهم‌ترین مسائل مورد توجه در برنامه‌های کاری است و این رویکرد باید در دستگاه‌ها، ادارات و شرکت‌های کشور در دستور کار قرار گیرد.

وی تأکید کرد: مهارت باید از نسلی به نسل دیگر انتقال‌ یافته و تقویت شود چه ‌بسا اگر انتقال دانش و مهارت صورت نگیرد در درازمدت کشور دچار خسارتی جبران‌ناپذیر می‌شود و عواقب آن شامل حال نسل‌های بعدی می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با اشاره به اهمیت اجرای طرح‌های مهارت‌آموزی در این استان گفت: باید در این راستا از ظرفیت‌های بومی بهره گرفته شود.

شریفی‌نژاد تأکید کرد: آموزش و برنامه محوری دو اصل مهمی است که باید فنی و حرفه‌ای استان سمنان بدان توجه کند.

وی تغییر نگرش‌ها و اصلاح رویه‌های غلط موجود در نظام آموزشی را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: برخی رویه‌ها و رویکردهای غلط و سنتی باید از بین رفته و یا اصلاح و مورد بازنگری مجدد قرار گیرند و تناسبی بین ارائه آموزش و نیاز بازار برقرار شود.

اجرای طرح آموزش «دوگانه» در واحدهای صنعتی و تولیدی استان سمنان

حسن شاهچراغ در این نشست اظهار داشت: اجرای طرح مهارت‌آموزی و آموزش دوگانه با هدف افزایش اثربخشی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای هدفمند و ارائه‌ شده مبتنی بر فرصت‌های شغلی و درآمدی بازار کار در استان سمنان در دستور کار قرار دارد.

وی از جمله اهداف اجرای این طرح را کاهش هزینه‌های تولید، خدمات و ریسک مخاطرات شغلی از طریق جذب و به‌کارگیری نیروهای مهارت آموخته، حرکت در مسیر ارتقای هماهنگی و هم‌افزایی ظرفیت‌های آموزشی و محیط کار و تبادل دانش و تجربیات عملی و فنی بین مربیان (مدرسان محیط آموزش) و استادکاران (مربیان تجربی محیط کار) عنوان کرد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سمنان بیان کرد: کمک به بنگاه‌های اقتصادی فعال به‌منظور تربیت، شناسایی و جذب نیروی کار ماهر مستعد و توانمند، آشنایی با محیط کسب‌وکار، کسب تجربه و ایجاد آمادگی شغلی در مهارت آموختگان، ایجاد خودباوری و اعتمادبه‌نفس در مهارت آموختگان برای ورود به عرصه اشتغال و کارآفرینی و ارتقای اخلاق و صلاحیت حرفه‌ای نیروی کار و جویای کار از دیگر اهداف اجرای این طرح است.

شاهچراغ اظهار داشت: اجری طرح‌های مهارت‌آموزی با نگاه به بخش خصوصی و فعالان اقتصادی جزو اولویت‌های مهم اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سمنان است.

وی به امضای تفاهم‌نامه‌های مختلف با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان در راستای اجرای طرح‌های مهارت‌آموزی در بخش صنعت و تولید در طول سالیان گذشته اشاره کرد و افزود: خوشبختانه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در واحدهای تولیدی و صنعتی استان سمنان موردتوجه بخش خصوصی واقع‌ شده است.

وی بابیان اینکه امروزه در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته مبنای کار بر اساس مهارت‌آموزی تعریف می‌شود اظهار امیدواری کرد: توجه بخش خصوصی نسبت به اجرای طرح مهارت‌آموزی در بخش صنعت و تولید تداوم یابد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سمنان خاطرنشان کرد: برای اجرای طرح‌های مهارت آموزشی و آموزش دوگانه از ظرفیت بنگاه‌های اقتصادی استان سمنان استفاده می‌شود تا این طرح‌ها در واحدهای تولیدی و صنعتی استان سمنان به نحو مطلوبی اجرایی شوند.

شاهچراغ بابیان اینکه آموزش دوگانه (آموزش- کار) در محل کار انجام می‌شود گفت: فنی و حرفه‌ای باید امکانات مورد نیاز برای اجرای این طرح را در اختیار بنگاه‌ها قرار دهد.

انتهای پیام/363/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon