داستان تکراری قطعی گاز واحدهای صنعتی در فصل زمستان/کارخانه سیمان استان گلستان تعطیل شد

داستان تکراری قطعی گاز واحدهای صنعتی در فصل زمستان/کارخانه سیمان استان گلستان تعطیل شد

گروه استان‌ها – زمستان از راه رسید و داستان تکراری قطعی گاز واحدهای صنعتی نیز آغاز شده است تا حدی که قطعی گاز در روزهای اخیر کارخانه سیمان استان گلستان را به تعطیلی کشاند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، واحدهای تولیدی و صنعتی تابستان‌ها با قطعی برق و در زمستان‌ها با قطعی گاز مواجه هستند. حالا که میزان مصرف گاز به علت سردی هوا بیشتر شده، این صنایع هستند که گاز آنها قطع می‌شود.

درست است که تأمین گاز برای مشترکان خانگی در اولویت قرار دارد اما باید در این شرایط تدبیری هم برای فعال ماندن واحدهای تولیدی و صنعتی کرد.

در همین روزهای اخیر کارخانه سیمان استان گلستان که یکی از دو واحد صنعتی بزرگ در این استان به شمار می‌رود به علت قطعی گاز تعطیل شده است. از سوی دیگر اغلب صنایع در سال‌های اخیر دوگانه سوز شده‌اند اما عدم تأمین بموقع سوخت جایگزین، مشکلات فراوانی برای این واحدها ایجاد کرده است.

در همین نمونه اخیر که از  24 آذرماه گاز کارخانه سیمان استان قطع شده، تأمین مازوت هم برای این واحد صنعتی امکانپذیر نبوده است. تعطیلی تولید و بیکاری کارگران به ویژه در واحدهای صنعتی بزرگ آنهم در شرایط اقتصادی و کرونازده کنونی می‌تواند اوج بی‌تدبیری باشد. هرچند شرکت توزیع و پخش فرآورده‌های نفتی استان قول تأمین سوخت جایگزین برای صنایع به ویژه کارخانه سیمان استان را داده اما مسئولان پیش از اینکه مشکلات به وجود بیاید باید برای چنین شرایطی تدابیر لازم را اتخاذ کنند تا منجر به تعطیلی تولید و ایستادن چرخ کارخانه‌ها نشود.

علی طالبی، مدیرعامل شرکت گاز استان با اشاره به وجود 600 هزار مشترک در استان اظهار داشت: مصرف کنندگان گاز به سه بخش خانگی، تجاری و مصرف کنندگان عمده تقسیم بندی می‌شوند که در استان نیروگاه برق علی آبادکتول و کارخانه سیمان دو واحد صنعتی هستند که بیشترین مصرف گاز را دارند.

وی با بیان اینکه امسال یکی از سال‌های سرد و سخت را پیش‌رو داریم، گفت: از چندماه قبل از صنایع بزرگ استان خواستیم که از سوخت جایگزین استفاده کنند تا ما برای تأمین گاز 550 هزار مشترک بخش خانگی با مشکل مواجه نشویم. بهرحال پایداری گاز در بخش خانگی در اولویت قرار دارد و واحدهای صنعتی هم باید همکاری لازم را داشته باشند.

مدیرعامل شرکت گاز استان بیان داشت: میزان مصرف گاز استان در این روزها به حدود 12.5 میلیون مترمکعب رسیده که غیرمنطقی و غیرمتعادل است.

وی همچنین از مشترکان خانگی هم خواسته تا در این روزها صرفه جویی کنند تا مشکلی برای تأمین گاز ایجاد نشود.

در روزهای اخیر با توجه به افزایش میزان مصرف گاز، شاهد خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده اما بدون اعلام قبلی در برخی مناطق استان گلستان از جمله شهر گرگان بودیم که مدیرعامل شرکت برق استان گفته این کار با هدف صرفه جویی در مصرف گاز نیروگاه برق انجام شده است.

علی اکبر نصیری اظهار داشت: مصرف سوخت همه نیروگاه‌ها سوخت‌های فسیلی و گاز است که وقتی در تأمین سوخت دچار مشکل می‌شویم در تولید برق هم کمبود خواهیم داشت.

وی گفت: برق یک صنعت زیرساخت است و برای پایداری آن باید در مصرف انرژی از جمله گاز صرفه جویی شود.

نصیری توضیح داد که روزانه 8.5 میلیون کیلووات ساعت برق در استان مصرف می‌شود که معادل 2 میلیون مترمکعب گاز است. وقتی مشکلی در تأمین گاز به وجود بیاید تأمین برق هم با مشکل مواجه می‌شود.

وی گفت: از زمستان سال گذشته برنامه‌ریزی برای کاهش مصرف برق را در دستور کار قرار دادیم و بخشی از این کار که برعهده شرکت توزیع برق قرار دارد از جمله تعدیل روشنایی معابر را انجام دادیم. وات چراغ‌های معابر را به شدت کاهش دادیم و روشنایی محورهای بین شهری را نیز به صورت یک در میان یا همان زیگزاگی کردیم که با این اقدامات 52 هزار مترمکعب طی شبانه روز در مصرف گاز نیروگاه و 209 مگاوات ساعت در مصرف برق صرفه جویی کردیم.

انتهای پیام/581/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon