بخش باغبانی کشور ۳ میلیارد دلار ارزآوری داشته است

بخش باغبانی کشور 3 میلیارد دلار ارزآوری داشته است

گروه استان‌ها- معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال گذشته بخش کشاورزی کشور بیش از ۶ میلیارد دلار درآمد ارزی داشته که ۳ میلیارد دلار یعنی ۵۰ درصد آن از بخش باغبانی حاصل شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ، محمدمهدی برومندی در نشست با رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز و اساتید بخش باغبانی با بیان اینکه در سال گذشته بخش کشاورزی کشور بیش از 6 میلیارد دلار درآمد ارزی داشته که 3 میلیارد دلار یعنی 50 درصد آن از بخش باغبانی حاصل شده است اظهار داشت: همه توفیقات بخش کشاورزی مرهون تلاش‌های علمی و رهنمود‌های دانشگاهی کشور و ارائه روش‌های نوین بوده و این اعداد و ارقام نشان می‌دهد که در حوزه کشاورزی و باغبانی جای کار بسیار است.

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در شرایطی که به دلیل تحریم‌ها و همه مشکلات اقتصادی بخش‌های مختلف دچار رشد منفی شده‌اند اما بخش کشاورزی رشد مثبت داشته و کمک موثری به کشور کرده است.

وی با بیان اینکه هنوز از همه ظرفیت‌های علمی در بخش‌های تخصصی کشاورزی استفاده نشده و اساتید دانشگاهی و علمی در حوزه باغبانی داریم که هم تراز با دانشمندان هسته‌ای هستند، افزو: یک فاصله بین بخش‌های تحقیقاتی و دانشگاهی با حوزه سیاست‌گذاری‌ها و اجرایی وجود دارد که این شکاف عمیق را باید ترمیم کرد.

افت شدید سفره‌های آب زیرزمینی فارس

برومندی با بیان اینکه فارس، ویترین باغبانی کشور است و بنا داریم تا در سند توسعه باغبانی استان فارس و دیگر استان‌ها تجدیدنظر کنیم، گفت: سفره‌های آب زیرزمینی در برخی از دشت‌های استان فارس بیش از 35 متر افت کرده و در برخی شهرستان‌ها حتی برای آب شرب مردم باید به عمق‌های پایین‌تر از 500 متر رفت و این نشان می‌دهد که استان فارس با محدودیت جدی آب در بخش کشاورزی مواجه است بنابراین برای توسعه بخش کشاورزی و باغبانی این استان باید برنامه‌ریزی بهتری انجام شود.  

وی با تاکید بر اینکه ما باید وضعیت باغبانی هر کدام از استان کشور را احصا کنیم و این اطلاعات باید بر اساس آمایش سرزمین، مطالعات دقیق علمی و فنی و توصیه‌های بخش‌های علمی تهیه شود، عنوان کرد: اینکه در استان‌ها چه ظرفیتی وجود دارد و به چه میزان به فعلیت رسیده است بسیار مهم خواهد بود و موضوع تغییر الگوی کشت به منظور حفظ منابع آب‌های زیرزمینی از جمله مواردی است که حتما دنبال می‌شود.

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: نباید به دنبال توسعه کمی باغات در ایران باشیم و اگر بر روی وضع موجود متمرکز شویم، مسائل و مشکلات را رفع کنیم و باغ‌های درجه 3 کشور را با کار علمی ارتقای دهیم پیشرفت‌های خوبی به دست می‌آید.

وی با بیان اینکه با توجه به اسناد بالادستی نظام مثل برنامه ششم توسعه و موضوع اقتصاد مقاومتی مقرر شد تا پایان سال 1404 در کشور 48 هزار هکتار گلخانه احداث شود و در پایان سال 99 این به عدد 21 هزار هکتار می‌رسد، گفت: یکی از استان‌های مورد هدف استان فارس است که بتوانیم از ظرفیت‌های این استان برای توسعه گلخانه‌ای استفاده کنیم.

دانشکده کشاورزی با تولید نهال به بخش اجرا کمک کند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در این نشست گفت: نهال پایه و اساس باغبانی است و دانشکده کشاورزی شیراز می‌تواند در تولید پایه و پیوندک نقش بازی کند از این رو انتظار است این دانشکده در تولید پایه مقاوم به شوری و تنش‌های زنده و غیرزنده به بخش اجرا کمک کند.

حسین پژمان با بیان اینکه مسیر تحقیقات و پروژه‌ها در دانشکده کشاورزی پایداری بیشتری نسبت به مرکز تحقیقات دارد چرا که در این مرکز بیشتر پژوهش ها کاربردی و کوتاه مدت است، افزود: یکی از استراتژی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و وزارتخانه توسعه تولید در محیط‌های کنترل شده است و در استان فارس مطابق با امکانات سه سناریو توسعه گلخانه‌های هایتک، گلخانه‌های تابع اقلید و استفاده سایبان در باغ‌ها به خصوص باغ‌های مرکبات دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه استفاده از سایبان در باغ‌ها باعث تعدیل چهار تا پنج درجه‌ای دما می‌شود، افزود: استفاده از سایبان در جنوب استان از عوارض گرمایی و در شمال از عوارض سرمایی جلوگیری می‌کند بنابراین انتظار می‌رود دانشکده کشاورزی در این زمینه به بخش اجرا کمک کند.

پژمان از مسئولین دانشکده کشاورزی خواست تا در کنترل آفات و بیماری‌ها از جمله زوال مرکبات، سرخرطومی حنایی خرما، تولید محصول گواهی شده و استاندارد و همچنین ایجاد زنجیره ارزش به خصوص در محصولات باغی که ارزش افزوده بالاتری دارند بخش اجرا را یاری کنند و گفت: تولید بذور هیبرید سبزی و صیفی از جمله نیازهای فارس است و از آنجا که دانش تولید بذور در استان فارس وجود دارد با همکاری دانشکده کشاورزی این امر محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه در صورت ایجاد زنجیره ارزش و برندسازی انجیر استهبان جزو برندهای خاص بین‌المللی می‌شود و دشت‌های گل محمدی فارس از جنبه‌های گردشگری و اکوتورسیم باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: زیست‌بوم‌های استان فارس را از جمله ظرفیت‌های مغفول است که از این ظرفیت برای ایجاد باغ‌های گردشگری می‌توان استفاده کرد.

انتهای پیام/422/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon