بزرگترین سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه انرژی هستهای رونمایی شد
این طرح بزرگترین سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه انرژی هسته ای صلح آمیز است. یکی از اقداماتی که به واسطه این مرکز صورت گرفته ضدعفونی کردن تجهیزات بیمارستانی با استفاده از پرتودهی تجهیزات بیمارستانی است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ صبح امروز پنجشنبه (18 دی ماه) رئیس جمهور به صورت ویدئو کنفرانسی از 3 طرح کلان ملی و 2 کارخانه نوآوری در مشهد و شیراز رونمایی کرد.
این سه طرح کلان ملی شامل واکسن تب برفکی (دامی) و آنفلوآنزای فوق حاد (پرندگان) در استان البرز، سامانه پرتودهی صنعتی چندمنظوره گاما در استان چهارمحال و بختیاری بود.
همچنین در این برنامه با حضور شهردارد مشهد و استاندار فارس دو کارخانه نوآوری در مشهد و شیراز افتتاح شد.
کارخانه نوآوری مشهد در فضایی به وسعت 3.7 هکتار، با هزینهای حدود 100 میلیارد تومان، ساخته شده است تا امکانی برای گسترش و همافزایی فعالیتهای نوآورانه و ارتباط استارتآپها و کسبوکارهای نوپا با یکدیگر ایجاد کند.
رئیس جمهور درباره کارخانه نوآوری مشهد گفت: این اتفاق بزرگی است که به جای تخریب و برج سازی بر بستر یک کارخانه قدیمی، یک کارخانه نوآوری در آن ساخته میشود. میتوان برای هر شهر یک کارخانه نوآوری ایجاد کرد.
معاون علمی رئیس جمهور هم بر پیشرو بودن مشهد در حوزه فناوری تأکید کرد و گفت: مشهد در برخی حوزههای نوآوری حتی از تهران هم جلوتر است. این اتفاق در حالی می افتد که خود تهران در مقام چهل و سوم جهان به عنوان یک شهر نوآور قرار دارد یعنی جایگاهی بالاتر از برلین.
همچنین در این برنامه کارخانه نوآوری شیراز به عنوان قطب فناوری و نوآوری جنوب کشور با فضای 10 هزار متر مربع هزینه 400 میلیارد ریال در مرکز شیراز افتتاح شد.
سورنا ستاری معاون علمی رئیس جمهور در این برنامه گفت: وقتی میبینیم با وجود هزینههای زیاد در حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی تحول و اتفاق مثبتی در حوزه اقتصادی نمیافتد باید بدانیم حتما یک جای کار میلنگد، چرا که ما آموزش را ایجاد کردهایم که ثمرهاش را در اقتصاد و رفاه مردم ببینیم.
وی افزود: ما در این زمینه نیاز به تغییر فرهنگ داریم و تلاش معاونت علمی هم همین تغییر فرهنگ در دستگاههای کشور بوده است تا نگاه ها نسبت به حوزه های دانش و فناوری تغییر کند.
ستاری درباره همکاری معاونت علمی و وزارت جهاد کشاورزی توضیح داد: ما این همکاری را در راستای ایجاد امنیت غذایی ایجاد کردیم تا به واسطه آن مشکلات کشور در زمینه تامین تمام نهاده های کشاورزی، مواد وارداتی شامل بذر، کود و سم و همچنین دارو و واکسن مرتفع شود.
وی با تأکید بر ارز بری بالای واکسنهای دامی تصرح کرد: ما برای واردات واکسنهای دامی سالانه 200 میلیون یورو هزینه میکنیم، بنابراین برای تولید آنها در داخل تلاش شده و تاکنون 5 واکسن دامی را در کشور به تولید انبوه رسانده ایم. امیدوارم تا پایان این دولت 15 واکسن برای استفاده آماده شود. همین دو واکسن تب برفکی (دامی) و آنفلوآنزای فوق حاد (پرندگان) بیشترین تمرکز واردات را داشتند و حالا امکان تولیدشان در کشور فراهم شده است.
طرح کلان ملی دیگری که در این برنامه افتتاح شد سامانه پرتودهی صنعتی چندمنظوره گاما در استان چهارمحال و بختیاری بود که معاون علمی رئیس جمهور درباره این طرح گفت: این طرح بزرگترین سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه انرژی هسته ای صلح آمیز است. یکی از اقداماتی که به واسطه این مرکز صورت گرفته ضدعفونی کردن تجهیزات بیمارستانی با استفاده از پرتودهی تجهیزات بیمارستانی است.
انتهای پیام/