۹۰درصد بادام چهارمحال‌وبختیاری به نام کشور هندوستان توزیع بین‌المللی می‌شود

90درصد بادام چهارمحال‌وبختیاری به نام کشور هندوستان توزیع بین‌المللی می‌شود

گروه استان‌ها ــ رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ارزآوری ۲۰۰میلیون دلاری صادرات بادام از استان گفت: به دلیل عدم ایجاد صنایع تبدیلی ۹۰درصد بادام این استان به هندوستان صادر و با نام این کشور توزیع می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، آیت‌الله احمدی قبل از ظهر امروز در شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت و شورای بخش کشاورزی استان، اظهار داشت: با توجه به کاهش شدید درآمدهای نفتی و تحریم‌های ظالمانه ظرفیت‌های واقعی کشور برای اقتصاد بدون نفت و ضرورت تحقق شعار ما می‌توانیم در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده، اتکا به منابع داخلی موجب فعال شدن بخش خصوصی و قطع وابستگی به خارج و گسترش صنایع تکمیلی و تبدیلی و جلوگیری از خام فروشی می‌شود.

وی ادامه داد: جهش تولید زمینه‌ هر چه بیشتر صادرات غیرنفتی و رفع مشکلات صادرات از مسیر 15 کشور همسایه با هدف کمک به نیازهای ارزی کشور و کنترل حجم بالای نقدینگی و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی را در شرایط تحریم فراهم می‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان عنوان داشت: استان چهارمحال و بختیاری با کشاورزی و پتانسیل‌های مطلوب نیازمند فراهم آوردن زیر ساخت‌های لازم و حمایت‌های دولتی را خواستار است به عنوان مثال یکی از محصولات با ارز آوری خوب تولید بادام در استان خصوصاً شهر سامان است که سالیانه بیست تا 24 هزار تن بادام در استان تولید که 90 درصد این محصول صادر می‌شود و 200 میلیون دلار برای کشور ارز آوری دارد.

وی بیان داشت: استان با تولید 20 درصد بادام کشور به عنوان قطب تولید بادام در ایران شناخته شده است، در حال حاضر بیشترین میزان صادرات بادام استان به کشور هندوستان و پس از آن به کشورهای حوزه خلیج فارس است اما متاسفانه به دلیل عدم ایجاد صنایع تبدیلی 90 درصد بادام این استان به هندوستان صادر و با نام این کشور توزیع می‌شود که باید تدابیری در این خصوص اندیشیده شود.

احمدی خاطرنشان کرد: نوع باغات چهارمحال و بختیاری از بهترین باغات کشور است که استفاده از نظرات محققین برای بهبود باغات ضروری است که امسال بازدهی محصولات در استان بسیار مطلوب بوده است، نبود اتحادیه و تسهیلات بانکی مشکلات عمده‌ی بادام کاران استان است که اتاق بازرگانی در جهت رفع مشکلات این صنف از تمام ظرفیت خود استفاده می‌کند اما این مساعدت کافی نیست و همت دولت‌مردان و نمایندگان مجلس را می‌طلبد.

وی افزود: استان در برخی محصولات کشاورزی، آبزی پروری و تبدیلی شاخص کشور را دارا می‌باشد، در تولید ماهیان سردابی، بادام و خوراک آبزیان رتبه اول کشور است، قارچ خوراکی رتبه 5 و سیب زمینی و گردو رتبه دهم کشور و در سیب درختی، عسل، گوشت قرمز رتبه 14 کشور را به خود اختصاص داده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان با اشاره به مطالبات قشر کشاورز، تصریح کرد: دولت به منظور مقابله با بحران کم آبی و افزایش تولید در بخش کشاورزی و ارتقای بهره‌وری جهت توسعه روش‌های آبیاری روش‌های نوین حداقل 85 درصد هزینه‌‌ها را به عنوان کمک بلاعوض در قالب بودجه سالانه تامین و پرداخت کند، سهم کمک بلاعوض دولتی در سامانه نوین آبیاری ثابت بوده است اما با توجه به افزایش قیمت لوله و لوازم، بهره‌برداران در تامین سهم آورده با مشکل مواجه می‌شوند و اجرای طرح‌ها با کندی صورت می‌گیرد.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود در ابتدای هر سال هزینه‌های اجرای طرح به‌روز شود به گونه‌ای که سهم آورده متقاضیان در هیچ حالتی از 15 درصد کل هزینه‌های اجرایی بیشتر نشود، هر ساله هزاران تن محصولات باغی مرغوب تولید و با توجه به عدم امکانات مناسب همچون کمبود سردخانه درصد قابل توجهی از تولیدات باطل شده و به هدر می‌رود.

احمدی ادامه داد: از طرفی به دلیل عدم بسته بندی محصول، عدم درجه بندی کیفی و عدم رعایت شاخص‌های جهانی بالا موجب شده تا محصولات کشور علیرغم کیفیت اولیه مطلوب با سایر صادر کنندگان میوه و تره‌بار قابل رقابت نباشد در نتیجه بسیاری از صادرکنندگان داخلی دچار ضرر و زیان می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه طرح کشاورزی اصلاح دستورالعمل‌های بسته‌بندی عرضه میوه و سبزیجات در مقطع تولید آن تصویب و مورد تاکید قرار گیرد، یکی از وظایف دولت در زمینه کشاورزی پشتیبانی و ارائه خدمات خصوصاً تامین نهاده‌ها است، با تلفیق منابع دولت و بخش خصوصی شاهد جهش خوبی خواهیم بود.

احمدی با اشاره به ایجاد نظام‌های بهره‌وری، گفت:  نظام‌های بهره‌وری تجربه گسترده‌ای است که سال‌ها مورد بررسی کشورهای جهان بوده است، با تصحیح و اجرای آن منابع اعتباری مطمئن از محل اعتبارات دولتی جهت تامین منابع مالی لازم جهت نظام‌های بهره‌وری صورت پذیرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان عنوان داشت: پیشنهاد می‌گردد اصلاح روش و توزیع آب‌ها در قانون لحاظ گردد، 33 طرح در بخش زاینده رود هنوز مورد بهره‌برداری قرار نگرفتند، طرحی جهت تبدیل باغات سیاسرد به باغات گردشگری در دستور کار قرار گیرد چرا که سیاسرد گردشگری بوده و تا کنون کاربری کشاورزی نداشته که متاسفانه اخیرا تخریب ده‌ها باغ ملی در این منطقه صورت گرفته است.

انتهای پیام/7540/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon