رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: دامپروری صنعتی چهارمحال و بختیاری نیازمند ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
گروه استانها - رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: دامپروری صنعتی در این استان ضعیف است که نیاز به اعتبار هزار میلیارد تومانی دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سیدجواد ساداتینژاد رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بعدازظهر امروز در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی در استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در طی سفر دو روزه به استان چهارمحال و بختیاری از مجموعه 15 پروژه در زمینه باغات، انتقال آب، گلخانهها، آبزی پروری، دامپروری و صنایع تبدیلی بازدید شد.
وی بیان کرد: 25 درصد تولید ناخالص داخلی استان در حوزه کشاورزی است لذا باید برای رشد اقتصادی در این بخش تلاش ویژهای انجام داد، سطح زیر کشت 250 هزار هکتار و برداشت یک و نیم میلیون تن تولید در سال در این استان صورت میگیرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: در این راستا لازم است در بخش کشاورزی حمایتهای در موارد زیر صورت گیرد؛ طرح توسعه و آبیاری 15 هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان چهارمحال و بختیاری که اعتباری حدود 600 میلیارد تومان نیاز دارد.
وی افزود: پروژههای نیمه تمام تامین انتقال آب اراضی وابسته به توسعه باغات است که برای اتمام آنها حدود 100 میلیارد تومان اعتبار لازم است، 18 شهرک کشاورزی در سطح استان شروع شده که متاسفانه در زیر ساخت دارای مشکل است و برای اتمام اینها مبلغی حدود 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
ساداتینژاد با اشاره به یکی از نقاط قوت استان، بیان داشت: پرورش ماهیان سردابی از نقطه قوت این استان است که بیش از 700 پرورش ماهی مجوز گرفتهاند و 400 عدد فعال هستند که تقریبا حدود 24 هزار تن در سال تولید دارند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: استان در حوزه پرورش ماهیان سردابی دارای زنجیره کاملی است و با این ظرفیت حدود 7هزار اشتغال و نزدیک 5 هزار میلیارد تومان گردش مالی در این صنعت شکل گرفته است لذا باید تسهیلات لازم برای اندک محدودیتها صورت گیرد.
ساداتی نژاد عنوان داشت: 25 درصد تولید شیلات کشور از این استان است اما متاسفانه در استان اداره کل شیلات وجود ندارد و هیچ مرکز تحقیقاتی در زمینه ماهیان سردابی وجود ندارد، 25 درصد تولید شیلات از آن این استان است و 25 درصد دیگر از کل استانهای داخلی است و 50 درصد آن از استانهای ساحلی میباشد.
وی اظهار داشت: در استان سدهای مختلف ظرفیت ایجاد کرده است، پرورش ماهیان در قفس میتواند در این سطحها اشتغال ایجاد کند که در حال حاضر 4 هزار تن تولید در استان وجود دارد که میتواند تا 40 هزار تن افزایش یابد.
ساداتینژاد با اشاره به میزان بارش در استان، بیان داشت: بارش در استان بارشی مناسب برای کشت دیم است لذا توسعه باغات دیم و اراضی شیبدار در استان مدنظر قرار گیرد که متاسفانه این استان دچار ضعف است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به زنجیره گیاهان دارویی در استان، گفت: 20 میلیارد تومان در این زمینه اعتبار نیاز است. مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی در این استان در تولید نهالهها و بذر گواهی شده انصافا کار بزرگی صورت داده است لذا در حوزه تقویت هیئت علمی باید از این مرکز تحقیقاتی حمایت کرد.
ساداتینژاد گفت: استان چهارمحال و بختیاری در اذهان مردم یعنی استان دامپروری که متاسفانه اینجا قطب دامپروری ایران نیست و این نشاندهنده عقب ماندگی در این زمینه است.
وی اظهار داشت: دامپروری صنعتی در این استان ضعیف است که نیاز به اعتبار هزار میلیارد تومانی دارد تا بخش خصوصی این عقب ماندگی را جبران کند ، با توجه به وجود برخی تعارضات در پروژه انتقال آب در این استان و استان همسایه با بازدیدها از طرحهای در دست اجرا و نیمه کاره باید در حوزههای مشترک با یک مدیریت بهم پیوسته مورد توجه قرار گیرد.
ساداتی نژاد افزود: منافع همه ساکنین از بالادست تا پایین دست باید رعایت شود که لازم است نیازهای آبی مناطق مختلف دیده شود و آب مورد نیاز آن تامین شود تا آب مازاد بتواند برای سایر مناطق منتقل شود که باید در این مورد توافق صورت گیرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حوزه فناوری کارهای خوبی در حوزه کشاورزی صورت گرفته است، در ضایعات کشاورزی 30 درصد محصولات تباه میشوند و 40 هزار تن در سال پول از دست میرود و 13 میلیارد متر مکعب آب صرف ضایعات میشود.
ساداتینژاد خاطرنشان کرد: یکی از کارها وجود سایت پرتو دهی گاما است که در این استان امروز افتتاح شده است و این شرکت در استان چهارمحال و بختیاری توانسته بومی سازی کند و آمادگی توسعه دارد.
وی در پایان با اشاره به صنایع فراوری، گفت: استان در این صنایع نیاز به تقویت دارد، 150 هزار تن مالت در کشور نیاز است که 20 هزارتن آن را شرکتی در این استان تولید میکند که میتواند توسعه یابد.
انتهای پیام/7540/ ع