یونایتد ورلد: ایران به سمت همکاری با ترکیه و جمهوری آذربایجان حرکت خواهد کرد

یونایتد ورلد: ایران به سمت همکاری با ترکیه و جمهوری آذربایجان حرکت خواهد کرد

تجربه ناکارآمد مذاکرات طولانی با غرب و اعتماد به فرآیندها و تشکیلات غربی و تحریم‌های احتمالی علیه کشورهای اصلی منطقه از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا می‌تواند باعث تسریع فرآیند شکل گیری پلتفرم ۶ جانبه پیشنهادی اردوغان و ورود فعال ایران به این عرصه شود.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سایت تحلیلی یونایتد ورلد در گزارشی در رابطه با نوع واکنش و نگاه ایران به مساله پیشنهاد پلتفرم 6 جانبه ای ای که رجب طیب اردوغان در باکو اعلام کرد با اشاره به حواشی ایجاد شده در ایران پس از شعرخوانی اردوغان در رژه پیروزی در باکو نوشت: متاسفانه باید پذیرفت که ایران به دلیل حواشی ای که در مورد شعری که رئیس جمهور، اردوغان در مراسم رژه باکو خوانده بود، نتوانست چه در سطح مطبوعاتی و چه در سطح دیپلماتیک آنچنان که لازم بود به مساله پیشنهاد همکاری های منطقه ای 6 کشور توجه کند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

سومین دور گفت‌وگوهای تجاری ایران و جمهوری آذربایجان برگزار شد

معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان: اهمیت ویژه‌ای برای روابط با ایران قائلیم

این سایت نوشت: دلیل اصلی واکنش تند و تیز تهران در مورد آنچه در رژه باکو رخ داد علاوه بر یک سوءتفاهم ناشی از عدم دقت در اصل شعر و کانتکسی که در آن خوانده شد، باید در بدبینی و سوءظن تهران نسبت به اهداف پنهانی آنکارا در باکو دانست.

در واقع تهران در کنار سوءظن قدیمی خود نسبت به باکو اکنون با یک حس نگرانی دیگر در خصوص تحرکات آنکارا در باکو مواجه است.

تهران حس می کند که آنکارا و باکو در یک همکاری استراتژیک می توانند علیه منافع ایران در قفقاز همکاری کنند و یا حتی نسبت به تحریک جمعیت چند میلیونی مناطق شمالغرب این کشور اقدام کنند.

این سوء ظن باعث واکنش تند افکار عمومی و محافل سیاسی تهران در قبال ماجرای روز رژه شد که البته در این میان سودجویی برخی جریان های راست افراطی در ایران را نیز نباید از یاد برد. اما به نظر می رسد این وضعیت سوء ظن چندان تداوم نخواهد داشت و ایران با در نظر داشتن چراغ سبزهایی که طی دو ماه گذشته از باکو دریافت کرده و نیز واکنش معقول و صمیمی آنکارا در قبال حوادث اخیر سوءتفاهم های موجود را حل خواهد کرد.
این سایت با اشاره به این که وضعیت تحولات جهانی نیز در حال تغییر است، ادامه داد: با در نظر داشتن این که آمدن بایدن باعث تقویت جبهه یوروآتلانتیک شده و رفتارهای تند و سخت بروکسل در قبال تهران را به همراه خواهد داشت، به نظر می رسد ایران راهی جز همکاری های شرقی و خصوصاً تقویت جبهه اوراسیایی و روی آوردن به سوی همکاری های منطقه ای نخواهد داشت.

وقتی در نظر داشته باشیم که دولت غرب محور روحانی که در طول 8 سال گذشته تمام سعی خود را برای جلب همکاری آمریکا و غرب صرف کرده و البته ناکام ماند تا 6 ماه دیگر به پایان کار خود خواهد رسید و دولت بعدی فارغ از این که از کدام جناح سیاسی در ایران باشد، با درس 8 ساله روحانی (رئیس جمهور) و ظریف (وزیر خارجه) به سوی همکاری های منطقه ای حرکت خواهد کرد، می توان انتظار افزایش سطح همکاری ها بین تهران با آنکارا، مسکو و باکو را داشت. 
این سایت با تاکید بر این که پایان جنگ قره باغ امکان آغاز همکاری های نوین منطقه ای را می تواند به همراه داشته باشد، نوشت: با در نظر داشتن آنچه گذشت از سویی فرسودگی ناشی از یک مناقشه 30 ساله در قفقاز و بن بست حاصل از آن خصوصاً برای ارمنستان، تقویت جناح آتلانتیک در جهان و فشار سیستماتیک به اوراسیا، نیاز کشورهای منطقه به همکاری های عملی و ناظر به منافع زودبازده، تجربه ناکارآمد مذاکرات طولانی مدت با غرب و اعتماد به فرآیندها و تشکیلات غربی و تحریم های احتمالی علیه کشورهای اصلی منطقه از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا همگی می توانند باعث تسریع فرآیند شکل گیری پلتفرم 6 جانبه پیشنهادی اردوغان و ورود فعال ایران به این ماجرا شوند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران