تشکیل کابینه لبنان همچنان در محاق
در حالی که برخی منابع لبنانی از فضای مثبت بر دیدار میان رهبر مسیحیان مارونی لبنان با «میشل عون» رئیس جمهور این کشور سخن میگویند؛ اما روند اوضاع نوید دهنده تشکیل کابینه به این زودی را نمیدهد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، برخی منابع به روزنامه «الجمهوریه» لبنان اعلام کردند که دیدار میان «میشل عون» رئیس جمهور و «بشاره الراعی» رهبر مسیحیان مارونی لبنان مثبت بوده است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
این در حالی است که برخی منابع به النشره لبنان اعلام کردند که رخداد و تحولی جدیدی در دیدار میان «عون» و «الراعی» رخ نداده است و رهبر مسیحیان مارونی لبنان طرح جدیدی به رئیس جمهور لبنان ارائه نداده است.
طبق این گزارش؛ الراعی خواستار دیدار مجدد میان سعد حریری نخست وزیر مامور تشکیل کابینه و رئیس جمهور شده است و ابراز امیدواری کرده است که اختلاف میان طرفین پایان یابد و «بشاره الراعی» هم از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمیکند.
منابع لبنانی بیان کردند: تا به این لحظه رایزنی میان رهبر مسیحیان مارونی لبنان و سعد حریری انجام نشده است و احتمالا حریری به زودی با الراعی دیدار و گفتگو کند.
«شامل روکز» نماینده پارلمان لبنان از نبود روزنه امیدی برای تشکیل کابینه سخن گفت و افزود: تحرکات برای تشکیل کابینه راه به جایی نمیبرد، زیرا امکان توافق میان عون وحریری تقریبا وجود ندارد.
وی افزود: پاتریک الراعی برای وساطت میان آنها وارد عمل شده است، اما این تلاشها راه به جایی نبرده و وی دست خالی برگشته است زیرا اعتمادی میان نخست وزیر مامور تشکیل کابینه و میشل عون وجود ندارد.
همزمان «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه لبنان هم گفت: دیدار میان میشل عون رئیس جمهور لبنان و سعد حریری فایدهای ندارد.
وی از سعد حریری خواست که از ماموریت تشکیل کابینه لبنان انصراف دهد.
جنبلاط گفت: بهتر بود که وی مجددا برای تشکیل کابینه نامزد نمیشد. ما توان تشکیل دولت را نداریم. ایجاد گروه 14 مارس جدید هم مطرح نیست.
یادآور میشود که روز پنجشنبه 22 اکتبر 2020، میشل عون، رئیس جمهور لبنان، پس از دیدار و رایزنی با جریانهای مختلف مجلس، سعد حریری را مأمور تشکیل کابینه جدید لبنان کرد. با این تصمیم، وظیفه بسیار دشواری به حریری محول شده است. این سیاستمدار 50 ساله که از سال 2016 رئیس دولت لبنان بود، در ژانویه 2020 زیر فشار افکار عمومی و اعتراضات سراسری علیه فساد و ناکارآمدی، از مقام خود کناره گرفت.
«حسان دیاب»، جانشین حریری، ماه اوت همین سال و پس از انفجار بندر بیروت، استعفا کرد. سپس «مصطفی ادیب»، سفیر سابق لبنان در آلمان مأمور تشکیل کابینه شد؛ اما او نیز چند هفته بعد به دلیل اختلافات و رقابتهای درون جناحی، از وظیفه تشکیل دولت عذرخواست.
انتهای پیام/