گزارش| ترکیه – پاکستان، از همکاری دفاعی تا سریال تلویزیونی مشترک

گزارش| ترکیه – پاکستان، از همکاری دفاعی تا سریال تلویزیونی مشترک

نخست وزیر پاکستان از مشتریان پر و پا قرص سریال‌های تلویزیونی ترکیه است و گروهی از فیلمسازان ترک پس از سفر به اسلام آباد، توافق او را برای ساخت یک سریال تلویزیونی مشترک به دست آوردند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روابط بین ترکیه و پاکستان در حوزه های مختلف سیاسی، دفاعی و امنیتی رشد کرده و حالا قرار است هنرمندان این دو کشور، یک سریال تلویزیونی مشترک هم تولید کنند. شاید یکی از دلایل مهم، این است که خود عمران خان نخست وزیر پاکستان از مشتریان پر و پا قرص سریال تلویزیونی یونس امره ترکیه است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

عمران خان، چندی پیش، با آب و تاب از سریال ترکیه ای یونس امره تعریف کرد و به کسانی که علاقه مند به عرفان و ادبیات هستند، پیشنهاد داد که حتماً این سریال را که از شبکه ملی تلویزیون پاکستان پخش می شود، تماشا کنند.

کشور ترکیه ,

استقبال نخست وزیر پاکستان از سریال های ترکیه و لابی شرکت های سریال سازی ترک کار خود را کرد و حالا زمینه برای یک همکاری جدید فراهم شده است.

البته ظاهراً، برخلاف کشورهای عربی، که خواهان سریال های درام ترک هستند، پاکستانی ها سریال های دارای مضامین تاریخی و دینی ترکیه را می پسندند. به همین دلیل، گروهی از فیلمسازان ترک پس از سفر به اسلام آباد، توافقی را برای ساخت یک سریال تلویزیونی مشترک به دست آوردند.

لالاترک، پیوند پاکستان و عثمانی

روند استقلال پاکستان در سال 1947 آغاز شده و اعلام رسمی آن تا سال 1956 میلادی طول کشید و بنابراین، پاکستان نمی تواند ارتباط خاصی با دوران عثمانی داشته باشد. اما وقتی پای روابط و اهداف سیاسی اردوغان و عمران خان در میان باشد و دو شرکت سریال ساز هم به دنبال ساخت داستان و حماسه باشند و منافع اقتصادی به میان بیاید، قضیه فرق می کند.

کشور ترکیه ,

بر اساس گزارش های منتشر شده در رسانه های ترکیه، هیاتی از شرکت فیلمسازی Tekden Film در اسلام آباد با عمران خان دیدار کرد.

کمال تکدن رئیس این شرکت اعلام کرده که بر اساس توافق حاصل شده با پاکستان، قرار است به زودی یک سریال تلویزیونی مشترک بین توسط هنرمندان ترکیه و پاکستان ساخته شود که محوریت قصه آن، حول مبارزات قهرمانی به نام «لالا ترک» از مسلمانان شبه قاره است که در دوران عثمانیان و در جنگ های بالکان، به یاری سپاه عثمانی شتافته است.

کمال تکدن، رئیس همان شرکتی است که قبلاً سریال تلویزیونی غازی ارتوغرول را ساخته که در آن، دیدگاهی اغراق آمیز در مورد عثمانیان وجود دارد.

توییتر ترکی عمران خان

عمران خان نخست وزیر پاکستان، علاوه بر زبانهای انگلیسی، اردو و عربی، یک توییتر ترکی استانبولی هم دارد. این توییتر عمران خان نزدیک به 36 هزار دنبال کننده دارد و برخی از مقامات سیاسی و حزبی مهم ترکیه نیز از فالوورهای او هستند.

شواهد نشان می دهد که عمران خان، با نگاه خاصی که به عربستان سعودی و ترکیه دارد، می خواهد در جهان اسلام اهل سنت، به دنبال حفظ موازنه به شکل هوشمندانه باشد و در عین حالی که به حفظ رابطه با عربستان اهتمام می ورزد، با ترکیه نیز دوران خوبی را سپری کند.

کشور ترکیه ,

موقعیت جغرافیایی پاکستان به گونه ای است که مجاورت با دو قدرت بزرگ غیر مسلمان یعنی هندوستان و چین، از برخی جهات برای این کشور فرصت های اقتصادی به وجود آورده اما در عین حال، به خاطر اختلافات ریشه دار با هندوستان، همواره نگرانی هایی دارد و طبیعی است که پاکستان تمایل داشته باشد از منظر سیاست اعلامی و تبلیغاتی، توجه ویژه ای به کشورهای عربی و ترکیه نشان دهد.

شاید از این روست که در مراسم استقبال از رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی و مقامات کویت، قطر و امارات متحده عربی، عمران خان شخصاً پشت رل می نشیند و می خواهد نشان دهد که با این کشورهای اسلامی، رابطه نزدیکی دارد.

کشور ترکیه ,

تقویت روابط ترکیه و پاکستان، صرفاً مربوط به علایق شخصی خود نخست وزیر پاکستان نیست و جمعی از جریانات و گروه های اسلامی اهل سنت پاکستان، از این رویکرد، حمایت می کنند.

شاید یکی از دلایل توجه ویژه عمران خان به رابطه با ترکیه و پاکستان، این است که در سالیان اخیر و در مواقعی که بین پاکستان و هندوستان، مشکل و تنش به وجود آمده، آل سعود به منظور حفظ روابط اقتصادی خود، به شکل جدی به میدان نیامده اند اما رسانه های ترکیه، دست کم در سطح حمایت سیاسی و رسانه ای، پشت پاکستان را گرفته اند.

هر ساله در روز اعلام استقلال پاکستان، شمار قابل توجهی از مقامات حزب عدالت و توسعه و دولت ترکیه در محل سفارت پاکستان در آنکارا حضور پیدا می کنند و اعلام حمایت از پاکستان را همچون یک رویکرد دینی و سیاسی می دانند.

رابطه ای که لنگ می زند

از زمانی که عمران خان پست نخست وزیری پاکستان را در اختیار گرفته، روابط پاکستان و ترکیه مطلوب تر شده و به ویژه در حوزه صنایع دفاعی و همکاری های سیاسی و امنیتی، اردوغان و عمران خان، دوران خوبی را سپری کرده اند. اما با این حال، این رابطه یک لنگ اساسی می زند.

ماجرا از این قرار است که با وجود تلاش های تبلیغاتی فراوانی که صورت گرفته، کل مبادلات تجاری سالانه بین ترکیه و پاکستان، هنوز به رقم 1 میلیارد دلار هم نرسیده است.

بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده توسط وزارت امور خارجه ترکیه، حجم مبادلات تجاری بین ترکیه و پاکستان در 6 سال اخیر به این شکل بوده است:

سال 2015 میلادی: 600 میلیون دلار.

سال 2016 میلادی: 610 میلیون دلار.

سال 2017 میلادی: 675 میلیون دلار.

سال 2018 میلادی: 792 میلیون دلار.

سال 2019 میلادی: 865 میلیون دلار.

سال 2020 میلادی: 197 میلیون دلار. (کاهش ناگهانی به خاطر شرایط خاص ناشی از شیوع کرونا)

ترکیه از پاکستان الیاف و مواد خام صنایع نساجی و کود شیمیایی می خرد و منسوجات، دستگاه های مخابراتی و تجهیزات ضبط صوت به پاکستان می فروشد و معمولاً تراز تجاری در مبادلات سالانه، به نفع ترکیه بوده است.

رخسار پکجان وزیر بازرگانی ترکیه، چندی پیش اعلام کرد که ظرفیت همکاری اقتصادی بین ترکیه و پاکستان، بسیار بیشتر از رقم کنونی است و آنکارا به دنبال امضای توافق تجارت آزاد با اسلام آباد است.

کلیدی که در جیب ایران است

طی 6 سال گذشته، حجم مبادلات تجاری بین ترکیه و افغانستان، حتی از حجم مبادلات با پاکستان نیز کمتر بوده و به سیصد میلیون دلار در سال نرسیده است. بنابراین با توجه به موقعیت جغرافیایی افغانستان و پاکستان و دوری آنها از ترکیه، می توان این واقعیت را در نظر گرفت که از منظر جغرافیای سیاسی و اقتصاد حمل و نقل، ترکیه برای ایجاد یک شبکه تجاری بزرگ زمینی با افغانستان و پاکستان، به شدت نیازمند ایران است و در صورتی که بتواند از طریق ایران، خود را به شبکه راه آهن ویژه ای از افغانستان  و پاکستان متصل کند، احتمال رشد مبادلات تجاری، دور از دست نخواهد بود. اقدامی که طی هفته های آینده با راه اندازی قطار استانبول- تهران- اسلام آباد رنگ عملیاتی به خود خواهد گرفت.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان