آمریکا و انگلیس پس از استفاده از واکسن کرونا؛ تندتر شدن شیب ابتلا و مرگ

آمریکا و انگلیس پس از استفاده از واکسن کرونا؛ تندتر شدن شیب ابتلا و مرگ

آمار و ارقام مربوط به ابتلا و مرگ و میر مربوط به کرونا نشان می‌دهد که کشورهای آمریکا و انگلیس پس از ساخت و تزریق واکسن کرونا همچنان شاهد افزایش موارد مبتلا و متوفی هستند؛ چه بسا که شیب ابتلا و مرگ و میر در این کشورها تندتر هم شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، با ادامه شیوع ویروس کرونا در جهان نگاه‌ها به سمت ساخت واکسن بوده است. در این میان تعدادی از شرکت‌ها در کشورهای مختلف به واکسن‌های مختلفی رسیده‌اند که کیفیت اثربخشی آنها محل بحث بوده است.

آمریکایی‌ها در اوایل نوامبر ساخت واکسنی جدید را اعلام کردند. شرکت‌های فایزر-بیونتک در 9 نوامبر 2020 ساخت واکسن خود را اعلام و میزان اثربخشی آن بالای 90 درصد اعلام کردند که مدتی بعد به 95 درصد هم افزایش یافت. شرکت مدرنا، شرکت دیگری در آمریکا بود که با فاصله چند روز ساخت واکسن کرونا و تست آن را اعلام کرد. این شرکت کارایی واکسن خود را 94.5 درصد اعلام کرد.

آکسفورد-آسترازنکا هم حدود دو هفته بعد از فایزر ساخت واکسن خود را اعلام کردند. هر چند این واکسن در ابتدا میزان کارایی کمتری داشت که بعدها اعلام شد که بالای 90 درصد است.

در حالی که واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی در کشورهای مختلفی تزریق شده‌اند، هنوز تاثیر آنها محسوس و قابل مشاهده نبوده است. این موضوع در کنار برخی عوارض تزریق واکسن که در رسانه‌ها گزارش شده، میزان کارایی آنها را محل سوال قرار داده است. مضاف بر این، اینکه از چنین واکسن‌هایی در قبال کشورهای دیگر سوء استفاده شود، نیز محل بحث است.

شاید بررسی آمار کرونا در کشورهایی که خود واکسن کرونا را کشف کرده‌اند، معیار خوبی برای محک واکسن‌های ساخته شده آمریکایی و انگلیسی باشد.

کشور آمریکا با وجود ساخت و تزریق واکسن، نمودار مطلوبی را در زمینه ابتلا و مرگ و میر مرتبط با ویروس کرونا تجربه نمی‌کند. این کشور تا لحظه تنظیم گزارش کرده است که حدود 22 و نیم میلیون نفر مورد مبتلا به کرونا داشته است.

از ابتدای شیوع کرونا در آمریکا تا 9 نوامبر (زمان اعلام ساخت واکسن شرکت فایزر)، 10 میلیون و 488 هزار و 915 نفر مبتلا شده بودند. اما فقط طی دو ماه پس از ساخت در این کشور حدود 12 میلیون بر شمار مبتلایان در این کشور افزوده شده است. در تاریخ 8 ژانویه (روز گذشته) تعداد مجموع مبتلایان در آمریکا 22 میلیون و 456 هزار و 902 نفر اعلام شد. عجیب آنکه پس از ساخت کرونا در آمریکا نمودار ابتلا به کرونا در این کشور، شیب تندتری را به خود گرفته است.

تعداد موارد فعال ویروس کرونا که در آن تاریخ مبتلا بوده‌اند نیز به مرور افزایش یافته است. نمودار زیر نشان می‌دهد که شیب ابتلا روند صعودی داشته است. در 9 نوامبر 2020، حدود 3 میلیون و 644 هزار نفر و 275 نفر مبتلا به کرونا گزارش شدند. این رقم در 8 ژانویه (19 دی) به عدد 8 میلیون و 818 هزار و 804 نفر رسید.

میزان مرگ و میر مربوط به کرونا هم در آمریکا روند صعودی داشته است و پس از ساخت واکسن در این کشور سرعت افزایش آن بالاتر رفته است. از ابتدای شیوع کرونا تا 9 نوامبر 244 هزار و 349 نفر بر اثر کرونا در آمریکا جان باخته بودند که این رقم در 8 ژانویه به 378 هزار و 149 نفر رسید.

میزان مرگ و میر روزانه در 9 نوامبر 2020 عدد 652 گزارش شده بود. هر چند که تعداد مرگ و میر به طور نسبی نوسان داشته است. این عدد در 7 ژانویه 2010 به 4 هزار و 245 نفر افزایش یافت.

انگلیس هم به عنوان کشوری که واکسن کرونا ساخته است، همچنان شاهد افزایش آمارهای مربوط به ابتلا و مرگ و میر کرونا بوده است. از ابتدای شیوع کرونا تا 23 نوامبر که آکسفورد نتایج آزمایش‌های انسانی را اعلام کرد، یک میلیون و 527 هزار و 495  نفر به کرونا مبتلا شده بودند. اما در مدت حدود یکماه و نیم این عدد به 2 میلیون و 957 هزار و 472 رسیده است.  

البته کشور انگلیس تزریق واکسن را با واکسن‌های فایزر و مدرنا آغاز کرد و به تازگی از واکسن‌های آکسفورد هم استفاده می‌کند. در هر حال، نمودار مربوط به مبتلایان کرونا در انگلیس طی دو ماه گذشته شیب تندتری را به خود گرفته است. به نظر می‌رسد که بخشی از تندتر شدن شیب مربوط به جهش ویروس کرونا در انگلیس است که دلیل این جهش مشخص نیست.

نمودار زیر تعداد مربوط به موردهای فعال را نشان می‌دهد. بازه زمانی مربوط به ساخت واکسن شاهد افزایش قابل توجه ابتلا در این کشور را نشان می‌دهد.

آمار مرگ و میر در انگلیس که از اوایل ماه می تا اواخر ماه اکتبر به حالت ثابتی رسیده بود، از اوایل ماه نوامبر سرعت قابل توجهی را به خود گرفته است. مجموع کسانی که بر اثر کرونا جان خود را در انگلیس از دست داده‌اند تا 8 ژانویه (دیروز) به 79 هزار 833 نفر رسید.

آمار مرگ و میر روزانه بر اثر کرونا در 8 ژانویه نیز افزایش محسوسی پیدا کرده و همانطور که نمودار زیر نشان می‌دهد به یک هزار و 325 نفر رسید.

نمودار زیر مقایسه میزان ابتلای به کرونا در چندین کشور را نشان می‌دهد. رنگ سبز مربوط به آمریکا و رنگ مشکی مربوط به آمار کشور انگلیس هست که نمودار آنها اخیرا شیب تندتری را به خود گرفته است.

در زمینه مرگ و میر هم نمودار مربوط به آمریکا روند صعودی داشته و بالاتر از کشورهای دیگر است.

همانطور که نمودار زیر نشان می‌دهد، بیش از 25 درصد موارد مبتلا شده به کرونا فقط در کشور آمریکا هستند.

انتهای پیام/.

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon