سهام عدالت بلای جان زنجانیها/ در دفاتر پیشخوان دولت خبری از کرونا نیست! + تصاویر
گروه استانها- ثبت نام در سامانه سجام و احراز هویت در دفاتر پیشخوان دولت سبب تجمعات مردم استان زنجان بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، ابتدای آذر ماه بود که سامانه اطلاعرسانی سهام عدالت اعلام کرد: بنا بر اطلاعیه وزارت امور اقتصادی و دارایی ضروری است سهامداران سهام عدالت که روش "غیرمستقیم" را انتخاب کردهاند، جهت برخورداری از منافع آزادسازی سهام عدالت، نسبت به ثبتنام و احراز هویت از طریق سامانه سجام sejam.ir یا از طریق دفاتر خدمات الکترونیک اقدام کنند تا واریز سود سالانه در آینده برای مشمولان امکانپذیر باشد.
در این راستا محمدرضا پوررضایی مشاور اجرایی سهام عدالت نیز اخیرا در خصوص وضعیت سهامداران سهام عدالت اظهار داشت: از حدود 49 میلیون سهامدار سهام عدالت که در سطح کشور وجود دارد، حدود 41 درصد که شامل بیش از 18 میلیون سهامدار می شود روش مستقیم و مابقی حدود 59 درصد که بیش از 27 میلیون سهامدار هستند، روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند.
وی در خصوص سود سهام عدالت تصریح کرد: روش پرداخت سود سهام عدالت برای افراد در روش مستقیم و غیرمستقیم فرایند متفاوتی دارد به طوری که در روش مستقیم اگر افراد سجامی شده باشند، بر اساس توافقهای فی مابین، سود سهام عدالت از طریق شرکت سپرده گذاری مرکزی به حساب آنها واریز میشود و سهامدارانی که روش غیر مستقیم را انتخاب کردهاند سود سهام آنها از طریق این شرکت به حساب شرکتهای سرمایهگذاری استانی واریز خواهد شد.
مشاور اجرایی سهام عدالت با بیان اینکه معاملات 25 استان شرکتهای سرمایهگذاری در بورس تهران فعال شده است، افزود: دارندگان روشهای سهام غیرمستقیم باید برای دریافت خدماتی همانند دریافت سود سهام، شرکت در مجامع شرکتهای سرمایهگذاری یا لغو انتخابهای بعدی در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت شوند و در حال حاضر در ادارات کل دارایی سطح کشور با همکاری استانداریها و مدیران شرکتهای سرمایهگذاری و هیات مدیرهها بسیج شدهاند تا آمار سجامیها افزایش پیدا کند.
وی درباره اطلاعات مورد نیاز برای ثبت نام در سامانه سجام گفت: سهامداران میبایست مشخصات فردی، آدرس، موبایل و شماره حسابی که وجوه قابل واریز به آن باشد را در سامانه "سجام" ثبت کنند و سپس احراز هویت را انجام میدهند و بعد از آن همه عملیاتی مورد نیاز همانند شرکت در مجامع، پرداخت سود و سایر موارد به صورت الکترونیکی برای سهامدار انجام میشود.
پوررضایی عنوان کرد: برای سجامی شدن و احراز هویت هم مکانیزمهای به این شکل است که سهامداران میتوانند از طریق سیستم بانکی، کارگزاریها و دفاتر پیشخوان در سطح کشور به صورت الکترونیک این روند را انجام دهند.
به گفته وی، افرادی که هنوز در "سجام" ثبت نام نکردهاند نمیتوانند در مجامع شرکتهای استانی شرکت کنند و عدم ثبت نام در سامانه "سجام" و احراز هویت برای سهامداران در روش غیر مستقیم سبب میشود تا این گونه سهامداران نتوانند با عدم شرکت در مجامع در فرآیند تصمیم گیری های مجمع همانند انتخاب اعضای هیات مدیره مشارکت کنند.
با تمام اینها حمید حبیبی، معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان نیز در جمع خبرنگاران گفت: از 792 هزار نفر مشمول سهام عدالت در استان، 411 هزار نفر روش مستقیم و 381 هزار نفر نیز روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند. این در حالی است که افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند 48 درصد مشمولان سهام عدالت در استان را شامل میشوند با این حال پیشبینی میشود که در 23 دیماه امسال، انتخابات مجمع شرکت سرمایهگذاری استان برگزار شود که حضور در آن نیز منوط به ثبتنام در سامانه سجام است.
با این اوصاف طبق اعلام مسئولان زنجانی، به نظر میرسد فرصت 50 روزه ثبت نام در سجام برای افرادی که روش غیرمستقیم مدیریت سهام عدالت را انتخاب کردهاند امشب به اتمام میرسد. همین عامل سبب شده تا در شرایط کرونایی حاضر که تمام تمرکز و تاکیدات بر عدم حضور در تجمعات است در این روزها و خصوصا امروز رنگ ببازد چرا که بازدید میدانی خبرنگار تسنیم حکایت از این دارد که در اکثر نقاط استان زنجان از جمله شهرستان طارم، شهر چورزق و نقطه نقطه شهرستان زنجان در دفاتر پیشخوان دولت تجمع مردم در جهت ثبت نام در سجام و احراز هویت موج بزند و آنچه که نمود کامل دارد عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و بیاهمیت بودن کرونا در بین همین مردمانی است که جان خود را بر دست گرفتهاند بلکه در فرصتهای پایانی بتوانند در این سامانه ثبت نام نمایند دریغ از این که یک لحظه غفلت در همین شرایط میتواند حوادث تلخی را برایشان رقم بزند.
این در حالی است که در راستای کاهش شیوع ویروس کرونا بر طبق دستورالعملهای ابلاغی در چند مرحله، بیشتر مشاغل و صنوف زنجان به تعطیلی کشانده شده و تنها ضرر و زیان عایده بسیاری از مردم شده است. اما سوالی که بیش از هر چیز ذهن را درگیر خود میکند این است چرا باید در شرایط کرونایی حاضر دولت چنین تصمیمی بگیرد و با محدود کردن زمان ثبت نام، مردمانی را که به هر دلیلی از ثبت نام الکترونیکی ناتوان هستند در این روزها به چنین تجمعاتی بکشاند؟ اما باید از مسئولان امر پرسید آیا بهتر نبود قبل از محدود کردن زمان ثبت نام در سجام، اطلاع رسانیها به شکل گسترده انجام میگرفت و آموزشهای لازم برای ثبت نام الکترونی به مردم ارائه میشد؟
انتهای پیام/ش