حمایت از اشتغال گردشگری/ پرداخت هزار و ۳۲۲ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال از ابتدای سال
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت از ابتدای سال در حوزه اشتغال ۶۷هزار و ۷۸۸ فقره تسهیلات پرداخت کرده ایم که رقم آن حدود هزار و ۳۲۲ میلیارد تومان است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بعد از شیوع کرونا و مشکلات متعدد برای کسب و کارها؛ دولت اقدام به مصوبه های حمایتی برای کسب و کارها کرد. یکی از آن اقدامات پرداخت تسهیلات حمایتی و استمهال اقساط وام گیرندگان کسب و کارهای مختلف شد.
یکی دیگر از اقدامات دولت پرداخت تسهیلات 12درصد را مصوب کرد تا در اختیار بنگاه های خدماتی و تولیدی آسیب دیده از کرونا قرار بگیرد.
پرداخت تسهیلات حمایتی به شاغلان کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا و فعالان اقتصادی 14رسته منتخب از سیزدهم خرداد ماه آغاز شده و مشمولان برای گرفتن وام به بانکها معرفی شدهاند.یکی از بانک های عامل در اجرای این طرح ها, صندوق کارآفرینی امید بود.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
علی اصغر نوراله زاده، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،درباره عملکرد صندوق کارآفرینی امید در حوزه سیاست های اشتغالی دولت در دوران کرونا گفت:حوزه گردشگری و بوم گردی از جمله کسب و کارهایی بودند که بیشترین آسیب را دیدند, یکی از اقدامات صندوق در این زمینه این بود, برای آن دسته از کسب و کارهایی که در این حوزه دچار مشکل در شرایط کرونا شدند, حمایت هایی قائل شدیم و بازپرداخت اقساط آن ها را تا پایان سال به تعویق انداختیم.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیت هایی برای کنترل شیوع کرونا است, تعداد مسافرتها کاهش یافته است. همین باعث شده است که کسب و کارهای حوزه گردشگری و بوم گردی با مشکل مواجه شوند. در این حوزه حدود هزار و 870 واحد اقامتگاه بوم گردی که تأمین مالی کرده ایم.بازپرداخت اقساط تمام این واحدها تا پایان سال عقب افتاده است, به جز یکی دوماهی که بحث سفر امکان پذیر بوده است.
نورالله زاده گفت: دربحث دوم باشگاه های ورزشی راداریم,حدود هزار و 250باشگاه ورزشی را تأمین مالی کرده بودیم که از اسفند و فروردین به بعد تقریباً تعطیل شده اند. دومین گروهی که بازپرداخت اقساط آنها تعویق افتاد, باشگاه های ورزشی بوده اند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: در حوزه رستوران های بین راهی و مجمتع های مسافرتی که رونق خوبی گرفته بودند نیز حمایت هایی را انجام دادیم.این کسب و کارها هم رسته سومی هستند که بازپرداخت اقساط آنها تعویق افتاده است. مجموع اقساط صندوق که در سال جاری تعویق افتاده است حدود هزار میلیارد تومان است. که به خاطر شیوع ویروس کرونا تعویق افتاده و به انتهای اقساط وام گیرندگان اضافه شده است.
نورالله زاده بیان کرد:بازپرداخت اقساط برای آن دسته از کسب و کارهایی عقب افتاد که معوقات اقساط از قبل از کرونا نداشتند. یعنی مطالبات آنها در فصل جاری و در حال فعالیت بودند، در شرایط کرونا, بازپرداخت اقساط برای این دسته از افراد عقب افتاد. اما برای حدود 245 هزار فقره تسهیلات بود, به مدت 4ماه اول سال تسهیلات عقب افتاد. این رقم از لحاظ نقدینگی فشاری به سیستم صندوق وارد کرد, اما چاره ای نبود, باید حمایت هایی صورت می گرفت.
وی ادامه داد:پرداخت روند تسهیلات در حوزه کسب و کار در سال جاری به دلیل عدم مراجعه ضامن ها و محدودیت های رفت و آمار و بیماری هایی که همکاران ما در صندوق دچار شدند, کمی کند پیش رفت. از ابتدای سال در حوزه اشتغال 67هزار و 788 فقره تسهیلات پرداخت کرده ایم. که رقم آن حدود هزار و 322 میلیارد تومان است. این مبلغ صرفاًدر حوزه اشتغال بوده است که اشتغال روستایی، تفاهم نامه نوسازی با تاکسیرانی شهر تهران , شهرداری و تسهیلات کرونا همه با هم است. اما در مجموع تسهیلاتی که پرداخت کرده ایم,82هزار و 518فقره تسهیلات پرداخت کرده ایم که رقم آن حدود هزار و 660 میلیارد تومان است.
وی بحث تولید و اشتغال روستایی و همچنین گردشگری روستایی را حائز اهمیت خواند و گفت:روستاهای بسیاری در کشور هستند که ظرفیت و پتانسیل بالقوهای برای توسعه گردشگری روستایی دارند که حرکت در این مسیر اشتغال و رونق اقتصادی روستاها را به همراه دارد و امیدواریم در آینده نیز شاهد موفقیت های روزافزون روستایی و عشایری در زمینه های گوناگون به ویژه اقتصادی در سطح استانهای کشور باشیم.
نورالله با اشاره به حمایت صندوق از فعالان حوزه فرهنگ که شامل نشر, کتابفروشیها, سینماداران,فعالان حوزه هنری, فیلمسازان, کنسرتهای موسیقی و... گفت:درحال حاضر بیشترین حمایت را در حوزه فرهنگ داریم که این اقدام در همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به اینکه حوزه پوشاک در حوزه های مختلف را حمایت کرده ایم گفت:اکثرواحدهای تولیدی پوشاک شرایط خوبی را دارند چرا که در زمینه پوشاک فعالیت های بسیاری کرده اند.برعکس واحدهای پوشاک؛ حوزه گردشگری و گلخانه شرایط بدی را داشتند. بسیاری از واحدهای تولیدی در حوزه گلخانه تغییرکاربری دادند و به سمت تولید خیار, سیب زمینی, فلفل وبقیه صیفی جات رفته اند، ما هم حمایت کرده ایم.
نورالله زاده درباره افزایش سرمایه صندوق افزود:سرمایه صندوق با افزایش سرمایه ای که ناشی از عملیات صندوق در صندوق تصویب شد؛2هزار و 300میلیاردتومان است. اگر به صندوق با توجه به افزایش هزینه ها و تورمی که اتفاق افتاده است, کمک شود, قدرت وام دهی صندوق حفظ می شود.اگر به صندوق تا سقف 1000 میلیارد تومان منابع در سال داده شود, می تواند کمک موثری به صندوق کند.
وی درباره طرح صندوق های خرد محلی گفت: صندوق های خرد محلی با توجه به اینکه اثربخشی زیادی دارد می تواند در ایجاد اشتغال موثر باشد.بانوان با رقم های پایین می توانند اشتغالزایی بالایی داشته باشند, به طور مثال با 5تا 10میلیون تومان می توانند اشتغالزایی کنند,در حوزه خشک کردن میوه , گیاهان دارویی و... می توانند با سرمایه اندک اشتغالزایی کنند. 2هزار صندوق ایجاد کرده ایم و هزارصندوق دیگربا همکاری بسیج و هزار صندوق دیگر هم با وزارت کشاورزی ایجاد خواهیم کرد. برنامه ریزی ما این است که تا سال آینده 5هزار صندوق ایجاد کنیم. این صندوق ها کمک خوبی به توسعه معیشت روستائیان و توسعه کسب و کار زنان روستایی می کند و از اقدامات خوب دولت بوده است.
نورالله زاده درباره فروش محصولات روستایی بیان کرد: در هیأت مدیره طراحی پلت فرم هایی را در دستور کار قرار دادیم که از پلت فرم هایی حمایت کنیم که بتوانند ویترین هایی برای فروش محصولات روستایی فراهم کنند.
نورالله زاده ادامه داد: پلت فرم هایی طراحی شود که محصولات روستایی در آن پلت فرم در فضای مجازی برای فروش گذاشته شود،اگر کسی پلت فرمی ارائه کرد که قابلیت ویترین داشت از آن حمایت می کنیم. اگر کسی اپلیکیشی شبیه دیوار را طراحی کرد که قابلیت فروش محصولات روستایی و خانگی را داشته باشد برای تأمین مالی حمایت می کنیم.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید درباره طرح روستای بدون بیکار گفت: این طرح مورد استقبال تعداد زیادی از روستاها قرار گرفته است. اکثر شهرستانها درخواست دارند که این نمونه از روستاها در آن شهرستانها بتوانند ایجاد و تأمین مالی کنیم. هفته گذشته در روستای قاضی جهان در آذربایجان شرقی, کل روستا در حوزه حوله را احیا کرده ایم. این روستا از توابع شهرستان آذرشهر است که بر اساس سیاست های روستای بدون بیکار, در هدف اشتغالزایی قرار گرفته است.
وی گفت: تهیه مواد اولیه ارزان، حمایت از جهش تولید، تشویق مردم به تعاون و همکاری گروهی و حذف واسطه ها و کمک به اقتصاد روستایی از جمله اهدافی است که در این طرح حمایتی دنبال می شود. صندوق بادنبال کردن سیاست های حمایت از اشتغال بخش روستایی به دنبال تحقق عدالت اعتباری و دستیابی اقشار محروم و کم برخوردار به منابع مالی می باشد تا از این طریق هم به رونق اقتصادی روستایی کم کرده و هم باعث ایجاد مهاجرت معکوس شود. در رودبار اقدامی در حال انجام است. دستگاه میوه خشک کن برای روستایی ها در نظر گرفته اند. میوه هایی مانند خرمالو با محوریت صادراتی در حال خشک شدن است. هدفمان این است تا پایان سال به 500روستا برسیم. در حال حاضر بیش از 200 روستا به این مرحله رسیده اند.
نورالله زاده درباره حمایت از اشتغال بخش خدمات گفت: امکان تعطیلی برخی از واحدها مانند گردشگری, بومگردی , رستوران ها وجود ندارد. حمایت می کنیم تا بتوانند پایداری داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه برای تحریک تقاضا طرحی را در دستور کار داریم افزود: با همکاری وزارت کار, قراردادی را با شرکت آسان پرداخت (آپ) منعقد کرده ایم, از روزهای آینده از پایان ماه,خط اعتباری برای تقویت قدرت خرید مردم و خرید کالای ایرانی ارائه می کنیم. کارت های اعتباری برای گروه مخاطب مشخص پرداخت می کنیم, برای کالاهای مصرفی و سوپرمارکتی تا 2میلیون تومان اعتبار خواهیم داد. تا 35 روز هیچ سود و کارمزدی ندارد,بعد از آن مشمول کارمزد سالانه 12 درصد می شود.فاز دوم برای خرید تجهیزات و لوازم خانگی تا سقف 50میلیون تومان تسهیلات پرداخت می کنیم. بعد از این کار, بادستگاه های متقاضی قراردادی امضا می کنیم, مبنی بر اینکه تعهد نظم در پرداخت اقساط شکل گیرد. تا 35 روز هیچ سود و کارمزدی ندارد, بعد از آن تا یک سال سالانه 12درصد است.
انتهای پیام/