طرح ۴۶ هزار هکتاری آب عمده اراضی کشاورزی سیستان را تامین کرد

طرح 46 هزار هکتاری آب عمده اراضی کشاورزی سیستان را تامین کرد

گروه استان‌ها- استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه طرح ۴۶ هزار هکتاری آب عمده اراضی کشاورزی سیستان را تامین کرده، گفت: بنا بر پیشنهاد آقای جهانگیری در سفر اخیر به استان، یک مدیریت فنی و آکادمیک پشتیبانی و هدایت این طرح را بر عهده می‌گیرد.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهداناحمدعلی موهتی ظهر امروز در جلسه بررسی روند اجرای طرح آبرسانی با لوله به 46 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دشت سیستان معروف به طرح "46 هزار هکتاری"، با اشاره به سفر اخیر معاون اول رئیس جمهور به استان و بازدید وی از شمال و جنوب استان، اظهار داشت: مباحثی در منطقه سیستان در شمال استان و منطقه بلوچستان در جنوب استان‌وجود داشت که رسیدگی با آنها نیاز به تصمیم‌گیری در سطح عالی دارد، به همین دلیل معاون اول رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان سفر کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: لازم بود در جنوب استان از روند پروژه‌های استراتژیک و فراملی مانند بندر چابهار و راه‌آهن چابهار- زاهدان بازدید به عمل آید و همچنین درباره توسعه سواحل مکران جلسه‌ای در منطقه گذاشته شود تا پس از بازدید از روند اجرای این پروژه‌ها تصمیمات درستی در این راستا اتخاذ شود.

وی گفت: خوشبختانه با وجود مشکلات بودجه‌ای کشور،  شرایط اعتباری لایحه 1400 حدود 3 برابر شده که اعتبارات مناسب توسعه سواحل مکران نویدبخش آینده‌ای مثبت در این منطقه است. در سفر معاون اول رئیس‌جمهور به منطقه سیستان نیز طرح بزرگ انتقال آب از چاه نیمه به 46 هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه سیستان مورد بازدید قرار گرفت؛ در واقع  کل اراضی منطقه سیستان 203 هزار هکتار است که از این رقم 150 هزار هکتار قابل کشت است.

موهتی خاطرنشان کرد: در بهترین سال‌های زراعی که در منطقه سیستان کشت صورت گرفته و هر سه هامون پرآب بوده، حدود 75 تا 85 هزار هکتار زیر کشت می‌رفت و هیچ‌گاه این رقم بیشتر از این نشده است. طرح 46 هزار هکتاری در واقع در پهنه 200 هزار هکتار در این منطقه اجرا شده که می‌توان گفت با اجرای آن اراضی 200 هزار هکتاری منطقه سیستان دسترسی به شبکه لوله‌کشی آب دارند.

استاندار سیستان و بلوچستان تنها انتقال آب از چاه‌نیمه‌ها به اراضی دشت سیستان در این طرح را از جمله اشکالات این طرح بیان کرد و افزود: در واقع باید علاوه بر این بهره‌وری آب در اراضی زراعی و الگوی صحیح کشت در منطقه مورد توجه قرار گیرد. الگوی اقتصادی کشت قطعاً در درآمد مردم تاثیر خواهد گذاشت و اگر درآمد مردم در این طرح افزایش پیدا نکند قطعاً این طرح نیز موفق نخواهد بود.

وی به هزینه 900 میلیون دلاری در منطقه سیستان در رابطه با این طرح اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از دلایل سفر معاون اول رئیس جمهور به استان پیشنهاد مدیریتی درست در رابطه با طرح 46 هزار هکتاری انتقال آب با لوله به اراضی دشت سیستان بود تا مدیریتی فنی و آکادمیک بتواند این طرح‌ را پشتیبانی و هدایت کند. فاز نهایی طرح 46 هزار هکتاری آبرسانی به اراضی دشت سیستان، صنایع تبدیلی است تا حداکثر بهره‌وری برای مردم سیستان فراهم شود.

موهبتی خاطرنشان کرد: در واقع صنایع مرتبط با الگوی کشت نیز باید شکل بگیرد به این معنی که سمت و سوی این کار به غیر از صنایع تبدیلی به سوی اشتغال‌هایی که به آب وابسته نیست حرکت کند که در این راستا لازم است بحث منطقه آزاد سیستان نیز پیگیری شود.

استاندار سیستان و بلوچستان  به سفر  قبل معاون اول رئیس جمهور به استان در نیمه دوم سال 97 اشاره کرد و افزود: دستاورد سفر قبلی مصوبه پنج هزار و 400 میلیارد تومانی برای استان بود که به دنبال آن مصوبه، در حال حاضر از سیستان تا سواحل مکران پروژه‌ها و کارگاه‌ها فعال است. سفر چند روز گذشته معاون اول رئیس جمهور به استان نیز موجب شد تا روز گذشته رئیس جمهور تزریق فوری اعتبار برای پروژه راه‌آهن چابهار- زاهدان را در دستور کار قرار دهد.

انتهای پیام/394/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon