شورای شهر سنندج در پاسخ به گزارش تسنیم: وضعیت قبرستان‌های شهر ساماندهی می‌شود

شورای شهر سنندج در پاسخ به گزارش تسنیم: وضعیت قبرستان‌های شهر ساماندهی می‌شود

گروه استان‌ها- قبرستان‌های تاریخی سنندج در حالی زیر سایه بی‌تدبیری مسئولان روزگار سپری می‌کنند که ساماندهی این اماکن یکی از اولویت‌های اصلی و خواسته مردم است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، سال‌هاست که در قبرستان‌های متروکه و قدیمی که در اطراف  یا حتی وسط شهرسنندج قرار گرفته‌اند، دفن اموات ممنوع شده و برای اقدامات عام‌المنفعه و فضای سبز از آن محل‌ها استفاده می‌شود؛ اما برخی از این قبرستان‌ها در دل محلات و خیابان‌ها و تردد مردم قرار گرفته و با خاک یکسان شده‌اند و این‌روزها در سایه بی‌تدبیری مسئولان شهری به محل جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی، زباله و معتادان متجاهر تبدیل شده و آرامش را از شهروندان سلب کرده است.

آرامش، امنیت و بهداشت در حالی مقوله‌های اصلی شهر نشینی محسوب می‌شوند که وضعیت این روزهای برخی از قبرستان‌های سطح شهر، امنیت شهروندان به خطر انداخته و باید مدیران شهری تدبیری برای ساماندهی این شرایط بیندیشند.

خبرنگاران این رسانه تاکنون در چندین گزارش مختلف گلایه و نگرانی ساکنان این محلات را به گوش مسئولان رسانده و کمیسیون شورای شهر سنندج نیز در این راستا جلسات متعددی را برگزار کرده که در جلسه شورای شهر نیز به این موضوع اختصاص یافت.

مسئولان در حفظ تپه‌های سنندج کوتاهی می‌کنند

سیف‌االله رضایی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر سنندج در جلسه بررسی وضعیت «قبرستان متروکه تپه شیخ محمد باقر و قبرستان متروکه شهرک مولوی سنندج» را دو موضوع مهم و دستور کار این نشست خواند و اظهار داشت: متأسفانه تپه‌های مهم شهر سنندج که روزگاری محل دفن شاعران، افراد نام آشنا و دلسوز و بزرگان دینی شهر سنندج بوده، این‌روزها متروکه و در نگهداری و حفظ این قبرستان‌ها کوتاهی می‌شود.

وی افزود: ماموستایان بزرگی چون مرحوم شیخ محمد باقر غیاثی، ماموستا شیخ‌الاسلام و ماموستا مجتهدی در قبرستان تپه تاریخی شیخ محمد باقر سنندج دفن شده‌اند که این روزها این محل در وضعیت نامناسبی قرار گرفته و دلسوزان و دوستداران این افراد بسیار نگران هستند.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر سنندج با بیان اینکه همه مردمان این دیار به شهر خلاق موسیقی و استان فرهنگی کردستان افتخار کرده و این به واسطه همین بزرگان و هنرمندان است، افزود: قبرستان متروکه شهرک مولوی نیز با توجه به اهمیت این مکان باید ساماندهی شود.

وی با عنوان اینکه این دو موضوع دستور جلسه باید با پیگیری مداوم ادامه داشته باشد تا به نتیجه برسد، افزود: مردم سنندج مردمی قدردان و نجیب هستند و قطعاً خود آنها ارزش کار و مسئولیت ما را دانسته و در ساماندهی این مکان‌ها همکاری لازم را خواهند داشت.

حرمت قبرستان و زیارتگاه‌های عالمان دینی در سنندج حفظ شود

ماموستا عبدالله فاتحی از عالمان دینی و امام جمعه یکی از محلات سنندج نیز در این جلسه با ابراز نگرانی از وضعیت این‌روزهای قبرستان‌های سطح شهر اظهار داشت: قبرستان تپه شیخ محمد باقر سنندج نگین، فرهنگ و تاریخ این شهر است که باید حرمت و جایگاه آنها در میان آیندگان حفظ شود.

وی افزود: تپه شیخ محمد باقر سنندج از قبرستان‌های معروف و قدیمی شهر و مقبره بزرگانی همچون «شیخ محمدباقر غیاثی» یکی از عرفا و رجال اواخر عصر قاجار، ماموستا مجتهدی امام جمعه فقید سنندج، ماموستا حسینی و.. در آنجا بوده اما متأسفانه این‌روزها زیارتگاه‌های آنها به محل معتادان متجاهر و زباله تبدیل شده که این دل همه ما ماموستایان، شاعران و عارفان کردستان را به درد آورده و باید متولیان در حفظ و نگهداری آن تلاش کرده و کوتاهی نکنند. 

ماموستا فاتحی در بخشی دیگر از سخنان خود با گلایه از وضعیت معیشتی و حقوقی ماموستایان بیان کرد: ماموستایان کردستان با علم و دانش زیاد همواره در راستای حفظ فرهنگ، اندیشه و برنامه‌های انقلاب اسلامی و مردم در هر شرایطی در این دنیای تجمل‌ها با حقوق ماهیانه 500 هزار تومان خدمت می‌کنند. اما سؤال اینجاست آیا این میزان حقوق با شرایط کنونی گرانی، تورم و اوضاع نامناسب اقتصادی پاسخ‌گو است؟! انتظار می‌رود به این خواسته توجه لازم شود.

وضعیت مقبره‌‌های تاریخی در سنندج نامناسب است

کیومرث مشیرپناهی دکتری تاریخ و یکی از استادان پژوهشکده کردستان‌شناسی نیز درباره سابقه تاریخی تپه شیخ محمد باقرغیاثی اظهار داشت: شیخ محمد باقرغیاثی داماد امیر نظام گروسی بوده و شرف الملک نوه امان الله خوان بزرگ است، بنابراین سنندج شهر دارالعلم و عالمان دینی بزرگی داشته که متأسفانه این روزها به فراموشی سپرده شده‌اند.

وی افزود: بزرگانی مانند ملا احمد نودشی و شرف‌الملک «در دوره قاجار» و بسیاری از بزرگان و نام‌آوران سنندجی از عالمان بزرگی هستند که زیارت آنها در این تپه‌های تاریخی سنندج قرار گرفته‌اند و باید نام این بزرگان و خدمات علمی و دانشی آنها محفوظ بماند اما متأسفانه وضعیت این‌روزهای مقبره‌های آنها نامناسب و در شان و جایگاه آنها نیست.

مردم حاشیه‌نشین شهرک مولوی از فضای آموزشی، بهداشتی، فرهنگی و فضای سبز محروم هستند

نوروز قادری به نمایندگی از ساکنان محله شهرک مولوی سنندج نیز در این جلسه با ابراز گله‌مندی از وضعیت این‌روزهای قبرستان شهرک مولوی اظهار داشت: زمین قبرستان شهرک مولوی سنندج در محدوده مسکونی قرار گرفته و متأسفانه به محل حیوانات ولگرد و جمع‌آوری زباله و نخاله‌های ساختمانی تبدیل شده است.

وی افزود: به عنوان فردی خدمتگذار و امدادگر 25 سال در حال پیگیری ساماندهی قبرستان متروکه شهرک مولوی هستیم و این جای تأسف است که این در این محله حاشیه‌نشین هیچ‌گونه فضای آموزشی، بهداشتی، فرهنگی، فضای سبزی وجود ندارد.

شهروند سنندجی ساکن شهرک مولوی با بیان اینکه از توزیع ناعادلانه بودجه شهرداری در سطح شهر گلایه داریم، تصریح کرد: متأسفانه تمامی بودجه شهرداری متمرکز بر یک نقطه، محلات بالا شهر، رؤسا نشین، و به مکان‌هایی که محل عبور مهمانان بوده، اختصاص می‌یابد.

قادری با طرح این سؤال که اگر اداره اوقاف با شهرداری مشکل دارد، باید دود آن به چشم مردمان حاشیه‌نشین سنندج برود؟ گفت: مردمان محروم منطقه دو سنندج که هیچ مسئول و مدیری در آنجا ساکن نیست با 4هزار نفر جمعیت در حال زندگی سخت و نامناسبی هستند که انتظار می‌رود در خدمت‌رسانی به این مردم کوتاهی نشود.   

وعده‌های رئیس اوقاف سنندج برای ساماندهی قبرستان شهرک مولوی

آرمان شریفی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سنندج نیز در پاسخ به گلایه شهروندان از وضعیت تپه شیخ محمد باقر و اراضی قبرستان شهرک مولوی این شهر توضیح داد: بسیاری از موقوفات، قید مکان و قید زمان دارد که سازمان اوقاف براساس وظیفه قانونی و شرعی برای حفظ عین موقوفه تلاش کند.

وی افزود: بسیاری از قبرستان‌های سنندج که وقف دفن اموات شده، توسط افراد سودجو به احداث بنا تبدیل شده و بناهای تاریخی زیادی از بین رفته و سازمان اوقاف و امور خیریه نیز هیچ درآمدی از قبرستان‌های متروکه حاصل نمی‌کند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سنندج با بیان اینکه قبرستان تپه شیخ محمد باقر دارای سند مالکیت و برای حفظ و حراست مقبره و اموات دفن شده است، گفت: وظیفه هر اداره و سازمان مشخص است، جمع‌آوری معتادان متجاهر برعهده ارگان‌های مربوطه است.

وی عنوان کرد: تاکنون جلساتی در راستای پیگیری قبرستان شهرک مولوی با حضور شهردار، مسئول املاک شهرداری، شهردار منطقه دو، شهردار منطقه یک برگزار شده و قرار است جلسه دیگری نیز با حضور مسئولان، شهردار و معاون عمرانی استانداری کردستان برگزار شود که متأسفانه تاکنون این جلسه محقق نشده است.

شریفی با با بیان اینکه اوقاف از اجرای هر پروژه و فضای سبز که به شهرداری واگذار شود طبق مراحل قانونی استقبال خواهد کرد، خاطر نشان کرد: خوشبختانه 99 درصد طرح تفصیلی شهری قبرستان‌ها به فضای سبز تبدیل شده و باید با پرداخت هزینه جاری انجام شود.

وی بیان کرد: اقدامات اداره اوقاف برای ساماندهی قبرستان شهرک مولوی سنندج آغاز شده اما منتظر برگزاری جلسه برای تعین تکلیف این قبرستان و تغییر کاربری طبق پروسه قانونی با حضور مسئولان هستیم.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سنندج بیان داشت: قبرستان شیخ سلام نیز با همکاری شهرداری منطقه یک در حال ساماندهی است و برای جمع‌آوری معتادان در قبرستان‌ها هر گونه اقدام قضایی و دادستانی لازم باشد، حاضر به همکاری هستیم.

انتهای پیام/484/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران