بافت فرسوده گیلان تابآوری کمی در برابر زلزله دارد
گروه استانها ــ مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان گفت: بافت فرسوده در استان گیلان تابآوری کمی در زلزله با شدت بالا دارد.
امیر مرادی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت ، اظهار داشت: طبق قوانین مدیریت بحران از سال 99 به بعد همه دستگاههای بخشهای زیر ساختی باید تأسیسات خود را بیمه کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان گفت: در این راستا مدیریت بحران استانداری گیلان نیز این امر را به همه دستگاهها ابلاغ کرد تا بیمه کردن تأسیسات خود را در اولویت قرار دهند.
مرادی خاطرنشان کرد: قبل از وقوع بحران نیز باید اقداماتی در خصوص مدیریت بحران از سوی دستگاهها انجام گیرد که به روزرسانی سامانههای هشدار یکی از این اقدامات است.
وی تصریح کرد: همه دستگاههای متولی مدیریت بحران باید سامانههای هشدار خود را فعال نگه دارند و با استفاده از اعتبارات تخصیص داده شده به این حوزه نسبت به تجهیز آن اقدام کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان افزود: وجود این سامانهها به ما کمک میکند که با آگاهی از شرایط بتوانیم مدیریت صحیحی را در زمان بحران داشته باشیم.
مرادی عنوان داشت: طبق ماده 16 قانون مدیریت بحران در حال حاضر یک سری از پروژههای پیشگیرانه را از دستگاهها استان گیلان گرفته و به سازمان مدیریت بحران کشور معرفی کردیم.
وی گفت: اگر این پروژههای پیشنهادی در استان عملیاتی شود در حوادث احتمالی شاهد کمترین خسارت هستیم اما با توجه به مبلغ اعتبار زیاد این پروژهها و شرایط کنونی کشور باید این پروژهها به شکل زمانبندی شده اجرا شوند.
مرادی افزود: برخی از دستگاهها باید خود اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند که لایروبی رودخانهها یکی از این اقدامات بوده و به دستگاههای مرتبط ابلاغ شده که به موقع نسبت به لایروبی رودخانهها اقدام کنند تا در زمان وقوع سیل شاهد آثار تخریبی از سیلابها نباشیم.
وی با بیان اینکه مهار آبهایی که از بالادست به رودخانهها میآیند و ایجاد سیلبند باید در دستور کار منابع طبیعی قرار بگیرد گفت: اگرچه قدرت سیلاب پیش بینی نشده است اما میتوان با داشتن آمادگی کامل آثار تخریبی این سیلابها را به حداقل رساند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان خاطرنشان کرد: اکنون یک برنامهریزی جامعی را در چند محور مدیریت برف، مدیریت سیل، مدیریت آتش و مدیریت زلزله در استان گیلان انجام دادیم.
وی گفت: در حوزه زلزله دستگاههای مربوطه سامانههای مربوط مانند زلزله نگارها و شتاب سنجها را در استان افزایش داده و فعال کردند در حوزه تابآوری بافت شهری و روستایی استان نیز مطالعاتی انجام شده است؛ دولت هرساله منابع خوبی را برای بازسازی این مناطق پیش بینی کرده و در گیلان نیز بانک مسکن اعتبارات خوبی در این خصوص در نظر گرفته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با بیان اینکه در بافت روستایی 80 درصد مقاومسازی بناها انجام شده افزود: بافت فرسوده استان از تابآوری کمتری برخوردار بوده و در تلاش هستیم مراکزی را برای استقرار ساکنین این مناطق در زمان وقوع زلزله ساماندهی کنیم.
مرادی ابراز داشت: یکی از برنامههای ما برگزاری مانورها بوده که بیشتر از ظرفیت دانش آموزان در فضای مجازی برای برگزاری این مانورها استفاده کردیم تا دانش آموزان آموزشها را فراگرفته و به خانوادههای خود انتقال دهند.
وی گفت: بهطور کلی در بحث زلزله اقداماتی از قبیل آموزش، مقاومسازی دستگاهها و بیمارستانها، افزایش تابآوری اماکن و همکاری مستمر با سازمان نظام مهندسی در جهت اجرای قوانین اداره کل مدیریت بحران استان انجام شده است.
انتهای پیام/614