آشوب در کاخ سفید؛ کتابی برای فهم درست از سیاست خارجی امریکا
کتاب «آشوب در کاخ سفید» نوشته جان بولتون با ترجمه سعید نصیری رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از کتاب «آشوب در کاخ سفید» نوشته جان بولتون با ترجمه سعید نصیری روز شنبه 21 دیماه 1399 در خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور برخی از شخصیتهای برجسته فرهنگی، علمی و دانشگاهی برگزار شد.
این برنامه بهصورت زنده از رادیو فرهنگ پخش و با سخنرانی قاسم صفایینژاد مدیرعامل نشر صاد آغاز شد. او به بیان اهداف نشر صاد در تولید و توزیع محتوا در سطح داخلی و بینالمللی پرداخت و گفت: نشر صاد سه شعار دارد؛ تمرکز بر نشر الکترونیک، مشارکت با مردم در تولید و توزیع محتوا و رویکرد بینالمللی در این زمینه. هدف ما تولید و توزیع محتوای عمیق برای مردم است، زیرا مصرف محتوایی ما دچار آسیبهایی شده است و مردم به محتوای سطحی روی آوردهاند که موجب پایین آمدن سطح تفکر آنها و بیثباتی جامعه خواهد شد.
صفایینژاد به رویکرد انتشار کتابها بهصورت الکترونیک اشاره کرد و گفت: نکته دیگر این است که باتوجه به شعار نشر صاد ما فقط نسخه کاغذی کتاب را در دسترس مردم قرار ندادیم، بلکه آنها میتوانند در پلتفرمهای کتاب الکترونیک قانونی کشور این کتاب را با قیمت بسیار ارزانتر از نسخه کاغذی تهیه کنند.
فاطمه نکولعل آزاد، معاون اجرایی مؤسسه مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران در ادامه این برنامه، کتاب آشوب در کاخ سفید را دارای نکات مهم دانست و گفت: این کتاب از این حیث قابل اهمیت است که بولتون در دورههای مختلف سیاست خارجی آمریکا نقشآفرینی و سیاستهای فشار حداکثری علیه ایران را دنبال کرده است. او در سال 2018 مشاور امنیت ملی امریکا میشود. ترامپ همیشه احساس میکرد سیاستهای بولتون مخاطرات آمریکا را در سطح منطقه و نظام بینالملل افزایش میدهد. در نهایت تصمیم به برکناری بولتون میگیرد و بولتون پس از برکناری تصمیم میگیرد برای اعاده حیثیت خودش این کتاب آشوب در کاخ سفید را تألیف کند.
وی درباره مفهوم آشوب که در این کتاب استفاده شده است گفت: استفاده از مفهوم آشوب به این دلیل است که نویسنده معتقد است ساختار، کارکرد خودش را از دست داده و مدیریت بروکراتیک در کاخ سفید وجود ندارد و ترامپ سیاستهای خودشیفتگی دارد و در مبارزه با کشورهای مختلف سیاستهایی را دنبال میکند که سطحی و تقلیلگرایانه است.
نکولعل آزاد در ادامه افزود: این کتاب دید روشن و عمیقی به سیاستگذاران و پژوهشگران میدهد که شناخت دقیقتری را از جریان فکری که جان بولتون نماینده آن است و همیشه در حوزه سیاست خارجی آمریکا ظهور و بروز داشته است دنبال کنند. این کتاب فهم درستی از جعبه سیاه سیاست خارجی آمریکا به ما میدهد. بهخاطر اینکه بسیاری از تحلیلگران معتقدند سیاست خارجی آمریکا خصوصاً در دوره ریاست جمهوری ترامپ مبهم و پیچیده بوده است.
از مهمانان دیگر این برنامه امیرحسین اسدی، ریاست بنیاد ملی توسعه فناوریهای کشور بود که در سخنرانی خود گفت: اگر میخواهیم ملت متمدنی شویم باید کتاب بخوانیم، اگر میخواهیم منشأ حرکت شویم باید کتاب بخوانیم. یک زمانی فقط کتاب را میخواندند و تمام میشد. الان با شبکههای اجتماعی، توییتر، اینستاگرام و اغلب وبسایتها دیگر دورانی نیست که یکطرفه صحبت کنیم. اینها امکان تعامل ایجاد میکنند. و امروز بهنظر میرسد این فضای تعاملی ایجاد شده است.
اسدی دربارهی استفاده از ظرفیت فناوری در حوزه کتاب گفت: امیدواریم این جنس از کارها در عصر فناوری بیشتر شود، که فناوری توسعهدهندهی همه زیرساختهاست. فناوری توسعهدهنده فرهنگ است، عامل پیشرفت و تمدنساز است. دوران خواندن کتاب بهصورت text بهسر آمده. کتاب دارد بهصورت کپسولی، کوچککوچک و آنالیز میشود و توسعه پیدا میکند. امروزه شبکههای مجازی کتابخانههای بزرگیاند.
انتهای پیام/