بیژن میرباقری و بازگشت با سریالی در ۱۴۰۰/ چرا تلویزیون در پشتِ چند مجموعه پناه میگیرد؟
کارگردان قدیمی سینما و تلویزیون اعتقاد دارد ترس حرکت به سمت آینده باعث شده تا پشتِ چند سریال تلویزیونی که شناخته میشوند، خودشان را پنهان کنند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تلویزیون این روزها در کنار روی آوردن به ساخت فصلهای متعدد از سریالی که مورد استقبالِ بیننده قرار میگیرد، سراغِ ساخت فصل جدیدی از نوستالژیهایی همچون "روزگار جوانی" و "عملیات 125" هم رفته است. این سریسازیها در عینِ جذابیت، برخی اوقات باعث از بین بردن خاطرههای خوب مخاطب از آن مجموعه تلویزیونی شده که مصادیق بارزی دارد. اما ساخت نوستالژیهای گذشته بعد از چند دهه، ما را یاد فیلم شهر موشها میاندازد که فصل دوم آن بعد از 20 سال ساخته شد و نتوانست آن دورانِ خاطرانگیز و طلاییاش را تکرار کند.فیلمی که دیگر برای کودکِ امروز جذاب نبود بلکه برای نسلی خاطرانگیز و جذاب بود که در آن دهه گذشته "شهر موشها1" را دیده بودند.
از این جهت شاید قابل تأمل باشد که سازندگان "روزگار جوانی" باید برای نسل امروز سریال بسازند و مورد توجهشان قرار بگیرد؛ نه اینکه فقط به مخاطب آن دوران بیندیشند. البته روی آوردن به سریسازی شاید عوامل سازنده و مدیران را قدری از سوژههای بکر و موقعیتهای جدید هم دور کند. در عین حال حفظ بِرند هم اهمیت دارد و اگر درست و اصولی ساخته شوند میتوانند به کارهای ماندگارِ تلویزیونی تبدیل شوند. کما اینکه چند سریال توانستهاند خودشان را در ذهنِ بیننده قرار دهند و در هر بار پخش مجدد، جزو سریالهای پربیننده تلویزیون باشند.
برای واکاوی بیشتر این موضوع به سراغ بیژن میرباقری کارگردان پیشکسوت سینما و تلویزیون رفتیم که مدتی است در تلویزیون غیبت دارد و به تعبیر خودش اگر همه شرایط تولید فراهم شود با سریالی درام، 1400 به تلویزیون برمیگردد.
چرا سریالها ماندگار نمیشوند؟
مشروح این گپ و گفت را در ادامه بخوانید:
بیژن میرباقری درباره اینکه چرا سریالهای امروز به نسبت گذشته، ماندگاری کمتری دارند به خبرنگار تسنیم گفت: شاید یکی از علتهای مهمِ آن وجود شبکههای اجتماعی و تحول زمانهای باشد که سریالهای خارجی به نسبت گذشته سریعتر و راحتتر به دستِ مخاطب میرسد. امروز بیننده بیشترین وقت خودش را برای حضور در فضایمجازی میگذارد و یا بیشتر به VODها سر میزند. طبیعی است مخاطب مقدار زیادی ریزش کند. البته تلویزیون هم در این سالها تغییری در ماهیت و نگرش تولید سریالها و داستانهایش ایجاد نکرده و این عدم تغییر و آن فضای بازِ متنوع، باعث شده که سریالهای امروزی مثل گذشته نتوانند آن ماندگاریشان ایجاد شود.
چرا تلویزیون در پشتِ چند مجموعه پناه میگیرد؟
او درباره سریسازی و ساخت فصل جدیدی از کارهای نوستالژی چند دهه قبل، خاطرنشان کرد: شاید ترس نسبت به آینده، باعث میشود تلویزیون خودش را پشت چند مجموعه تلویزیونی که شناخته شدهاند پنهان کند و یا به تعبیری پناه بگیرد. بر این باورند همین چند اثر جواب میدهد و وارد سوژهها و افکار جدید نمیشوند. به نظرمن این ترسِ مدیریتی است که باعث شده به سراغ آنچه در گذشته جواب خودش را داده، میروند.
عدم شناخت مخاطب؛ دلیل ناکامی در سریالسازی
میرباقری تأکید کرد: تلویزیون در سریالسازی موفق نمیشود، چون مخاطب را نمیشناسد و این عدم شناخت، سریالها را بیشتر به سمتی میبرد که برای مدیران سفارشی و مناسبتی میشود. وقتی این میزان سریالهای مناسبتی به هر دلیلی تولید میشوند برآمدِ این نکته است پس ما اصرار داریم در این روند که مخاطب را از دست بدهیم و خواهناخواه مخاطب به سمت پلتفرمهای اینترنتی برود و برای آنها هزینه کند.
بازگشت با درام اجتماعی
این کارگردان سینما و تلویزیون درباره بازگشت به تلویزیون با ساخت درام اجتماعی، گفت: در حال حاضر، پروژهای را جلو میبرم که درامی اجتماعی است. کار 20 قسمتی که اگر شرایط ساخت آن فراهم شود و بگذارند با آن استانداردی که مدنظر دارم، این کار را به مرحله تولید برسانم، انشاءالله سال 1400 این سریال تولید خودش را آغاز کند و به نسبت کارهای دیگرم، تفاوتهای چشمگیری خواهد داشت.
او در خصوص جزئیات داستان این سریال تلویزیونی، خاطرنشان کرد: این درام اجتماعی قصد دارد به مردمی که دائماً روحیاتشان تغییر میکند ارزشهایی را برای این تغییر یادآوری کنند.
انتهای پیام/