حمایت استاد ویروس‌شناسی از ممنوعیت واردات واکسن کرونا/ تصمیم رهبر انقلاب حکیمانه بود/ اطمینانی به "فایزر و مدرنا" نیست

حمایت استاد ویروس‌شناسی از ممنوعیت واردات واکسن کرونا / تصمیم رهبر انقلاب حکیمانه بود / اطمینانی به "فایزر و مدرنا" نیست

گروه استان‌ها ـ به‌گفته کارشناسان و اساتید پزشکی این تصمیم حاکمیتی از دقت نظر و هوشیاری رهبر معظم انقلاب حکایت دارد و نمی‌توان به کشورهایی که تعهدات خود را به‌درستی انجام نمی‌دهند اعتماد و مواد بیولوژی تزریقی وارد کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، ابعاد پزشکی ممنوعیت ورود واکسن کرونای آمریکایی و انگلیسی و این‌که آیا علت ممنوعیت این ورود سیاسی است یا پزشکی است در گروه اندیشه و نظر با حضور اساتید پزشکی و داروسازی مورد بررسی قرار گرفت. به‌خلاف تبلیغاتی مغرضانه و عوامانه که تصمیم مقام معظم رهبری را سیاسی می‌دانند، به‌گفته کارشناسان و اساتید پزشکی این تصمیم حاکمیتی از دقت نظر و هوشیاری رهبر معظم انقلاب حکایت دارد کما اینکه نه‌تنها معظم‌له بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و حمایت معنوی و مادی از مدافعان سلامت تأکید داشته‌اند بلکه از دیرباز به‌صورت علنی و قاطع از فعالیت‌های دانش‌بنیان و رشد علمی و فناوری کشور و به‌طور خاص در فعالیت‌های علمی کنترل بیماری کووید19 حمایت کرده‌اند به‌گونه‌ای که جمهوری اسلامی ایران از معدود کشورهایی است که در تولید واکسن این بیماری پیشتاز است.

از سویی دیگر در تولید واکسن‌های آمریکایی فایزر و مدرنا از فناوری جدید «پیام‌رسان آر‌اِن‌اِی» یا «mRNA» استفاده شده است و نخستین واکسن‌هایی هستند که در دنیا با استفاده از این روش تولید شده‌اند. بنا به هر دلیل از جمله شرایط اضطراری این دو واکسن به‌خلاف پروتکل‌های جاری بدون سپری کردن تمام مراحل مختلف تست‌ها به بازار عرضه شده‌اند و از افراد استفاده‌کننده این واکسن تعهد عدم پیگیری عوارض جانبی و احتمالی حتی در ایالات متحده آمریکا گرفته می‌شود.

معاون مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه اصفهان و متخصص بین‌المللی در زمینه ویروس‌شناسی در خصوص همه‌گیری ناشی از کووید19 و شرایط به‌وجودآمده که برای بسیاری از متخصصان غیرمنتظره بود، اظهار داشت: اگرچه پیش‌بینی می‌شد که در دهه‌های نه‌چندان دور شاهد همه‌گیری ویروسی خواهیم بود اما نوع ویروس مشخص نبود و در زمان حاضر مهمترین اولویت ایجاد ایمنی سریع و کم‌هزینه است.

وی با اشاره به چالش‌های تولید واکسن بیان کرد: حتی شرکت فایزر لیستی از افرادی را که قادر به دریافت نیستند در سایت خود اعلام کرده است چراکه برخی از حساسیت‌ها برای افراد شناخته‌شده نیست و سایر افراد هم باید سیستم ایمنی سالمی داشته باشند که واکسیناسیون بر آنها انجام شود و نکته مهمتر اینکه این واکسن (فایزر و مدرنا) مراحل کارآزمایی بالینی را براساس پروتکل‌ها رعایت نکرده است.

تولید شیر فوق‌ایمنی‌زا در اصفهان علیه کووید

حسن نیلی گفت: به محصولی تأییدشده و ایمن که در واقع شیر فوق‌ایمنی‌زا است که آنتی‌بادی اختصاصی علیه کووید دارد دست پیدا کردیم و در بیمارستان الزهرا(ع) و عیسی‌بن مریم(س) استفاده شده و عارضه هم نداشته است و اگر 15 روز همزمان استفاده کنند چرخه انتقال ویروس متوقف می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: در حوزه‌های پاندمی که امنیت عمومی را شامل می‌شود حکم می‌کند زمانی که مانع ورود انسولینی با کارکرد مشخص می‌شوند حق داریم به سایر روش‌های ایمن‌سازی کشورهای دیگر مشکوک شویم. این ویروس تنوع واکنشی دارد و کسانی بودند که سه مرتبه مبتلا شدند. آنچه مشاهده می‌شود در کشورهای مختلف جمعیت به‌صورت سینوسی مبتلا می‌شوند و سطح ایمنی بالا می‌رود و خودکنترلی ایجاد می‌شود، البته در جمعیت حساس مبتلا شدن دوباره امکان‌پذیر است که ممکن است در ایران یک پیک مجدد در فروردین و اسفند داشته باشیم.

معاون مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه اصفهان تصمیم رهبری را حکیمانه دانست و افزود: در حوزه حفاظت و حراست جمعیت نقش پررنگی داریم و نمی‌توانیم به‌راحتی به کسانی که تعهدات خود را به‌درستی انجام ندادند اعتماد و مواد بیولوژی تزریقی وارد کنیم، از سویی دیگر امکان انتقال این واکسن با توجه به نیاز به یخچال‌های اختصاصی بسیار مشکل است.

عدم امکان انتقال و ذخیره واکسن فایزر و مدرنا

مهرداد زینلیان، متخصص پزشکی مولکولی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با توجه به اینکه فرمایشات رهبری معطوف به کشورهای آمریکایی و انگلیسی است و به‌لحاظ زیرساختاری کشور ما امکان نگه‌داری واکسن فایزر و مدرنا را ندارد، ابراز کرد: علاوه بر این امکان ذخیره‌سازی آن در کشور فراهم نیست و از اساس جزو سیاست‌های وزارت‌خانه نیست و جو ایجادشده یک جو روانی کاذب است. از نظر تکنولوژی امکان راستی‌آزمایی را نداریم که آیا این واکسن همان واکسنی باشد که به ما تحویل می‌دهند و گفته می‌شود تحت اجبار و فشار این واکسن تأیید شده است و این به بدگمانی بیشتر منجر می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: این ویروس مرتباً تغییر ژنتیکی می‌دهد و ماهیت تهاجمی و افرادی جوان‌تر را درگیر می‌کند و بحث ایمن شدن جامعه عملاً مطرح نیست.

ابوالفضل مصطفوی، عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز معتقد است که ویروس کرونا از گروه ویروسی مشترک حیوان و انسان است که می‌تواند جهش پیدا کند و حدس زده می‌شود از خفاش به انسان منتقل شده باشد. تفاوت واکسن مدرنا و فایزر این است که براساس کدهای ژنتیکی برای پاسخ ایجاد ایمنی استفاده شده و واکسن اکسفورد شبیه پروتئین کرونا و ویروس سارس شبیه‌سازی شده است.

وی ادامه داد: اگر 70 درصد جامعه از این ویروس ایمنی پیدا کنند، چرخه انتقال آن شکسته و محدود می‌شود. واکسن فایزر و مدرنا حتی در کشورهای خودشان با احتیاط مصرف می‌شود و همچنان واکسن به تأیید نهایی نرسیده است و ما هم اطمینان نداریم شاید مارا به‌عنوان موش آزمایشگاهی می‌خواهند استفاده کنند و به‌محض شروع زدن واکسن در این کشورها کشته هم زیاد دادند، در انگلیس هم از خانه سالمندان شروع به زدن کردند. از طرفی هم ورود این واکسن‌ها تنها یک جمعیت 30هزارتایی در یک روستا را تأمین می‌کند و صرفاً یک بازی سیاسی است که در آمریکا هم بسیاری از کارکنان بخش درمان حاضر به استفاده از آن نیستند.

مصطفوی  اشاره‌ای به شائبه‌های عوارض این واکسن و عقیم کردن دارد که آیا این واکسن‌ها با وجود ژن تغییریافته بر عقیم‌سازی مؤثر هستند یا خیر گفت: از نظر تئوری امکان‌پذیر است اما از نظر عملی خیر. امکان مخفی‌کاری که ژنی را به‌صورت صلاح بیولوژیک در واکسن استفاده کنند، وجود دارد اما امکان آن بسیار کم است و البته استفاده از واکسن به‌عنوان سلاح بیولوژیکی از لحاظ پزشکی خلاف است اما اثبات هم نشده است.

وی معتقد است: درصد و میزان مرگ‌ومیر در کشورها و حتی در شهرها به زمینه ژنتیک برمی‌گردد. با وجودی که پیش‌بینی سخت است اما معتقدیم که ویروس به‌تدریج کاهش پیدا می‌کند و از بین می‌رود و اکثر مردم گرفتند و شیوع های مختصری در ماه‌های بعدی رخ می‌دهد اما مشکل زیادی بعید می‌دانم اتفاق بیفتد.

انتهای پیام/169/ش+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon