روند منفی مهاجرت در سیستان و بلوچستان/ توزیع فضای جمعیت از حالت تعادل خارج شد

روند منفی مهاجرت در سیستان و بلوچستان/ توزیع فضای جمعیت از حالت تعادل خارج شد

گروه استان‌ها- معاون سیاسی و اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به روند منفی مهاجرت در سیستان و بلوچستان و اینکه عمده تمرکز جمعیت ورودی نیز به مرکز استان صورت می‌گیرد، این مسئله توزیع فضای جمعیت  را از حالت تعادل خارج می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، ابوذر کوثری در جلسه شورای راهبردی جمعیت استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: باید برنامه‌ریزی لازم برای جوان نگه داشتن جمعیت و افزایش موالید توسط همه ارگان‌های ذیربط به صورت هماهنگ صورت گیرد.

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سیاست جمعیتی یک سیاست ثابت و واحد برای همه کشورها و برای همه زمان‌ها نیست و در حقیقت یک سیاست جمعیتی ثابت و بدون تغییر برای همه زمان‌ها و مکان‌ها وجود ندارد. فرمایش مقام معظم رهبری در باب افزایش موالید کشور هم در همین راستا قابل توضیح است.

کوثری گفت: سیاست جمعیتی خود هم یک متغیر تابع است هم یک متغیر مستقل که باید از هر دو منظر به آن پرداخته شود. به عبارتی سیاست جمعیتی یک نوع استراتژی برای دستیابی به الگوی خاص از تغییرات تعریف می‌شود. سیاستگذاری جمعیتی در واقع با لحاظ چشم‌انداز کلان توسعه یک کشور و با توجه به متغیرهای مختلف یک کشور از قبیل شرایط اقتصادی ومعیشت، سن، جمعیت، تعداد جمعیت، روند و نرخ رشد، وسعت سرزمینی، موضوع مهم امنیت ملی و ... انجام می‌گیرد.

 معاون سیاسی و اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان عنوان کرد: از همه دستگاه‌های اجرایی عضو شورای راهبردی جمعیت استان درخواست داریم آمارهای  ارائه شده توسط ثبت احوال و سایر دستگاه‌ها، و همینطور کمبودهای موجود در حوزه بهداشت و درمان و سایر بخش‌ها که همه توصیفی از وضع موجود است را به همراه تحلیل‌های لازم ارائه دهند که در نهایت بشود نتایج و پیشنهادات راهگشای فرابخشی از درون آن درآورد. مثلاً آمار ثبت ولادت و وفات بین دو ارگان ثبت احوال و علوم پزشکی‌های استان بعضاً متفاوت است که چرایی این تفاوت باید روشن شود که آیا به علت عدم ثبت وقایع حیاتی در استان بوده و یا بدلیل خرید و فروش شناسنامه و یا علل دیگر است.

وی اظهار داشت: با توجه به جوان بودن جمعیت استان با ٦٧درصد زیر 30 سال و رتبه آخر درسهم سالمندی با 3.2 درصد که میانگین کشوری 6.1 درصد است،  باید برنامه‌ریزی متفاوتی در ابعاد مختلف نسبت به سایر مناطق کشور داشته باشیم.

کوثری در مورد مهاجرت مردم استان گفت: در دوره پنج ساله از سال 1390 تا 1395 تعداد 82 هزار و 783 نفر از سایر استان‌ها به سیستان و باوچستان مهاجرت کرده‌اند و 112 هزار و 284 نفر از استان خارج شده‌اند؛ بنایراین با توجه به روند منفی مهاجرت در سیستان و بلوچستان و اینکه عمده تمرکز جمعیت ورودی به استان نیز به مرکز استان صورت می‌گیرد، این مسئله توزیع فضایی جمعیت  را از حالت تعادل خارج می‌کند؛ به ویژه اینکه مهاجرت‌های داخل استان ما هم متاسفانه از مناطق کم‌برخوردار و مرزی به مرکز استان انجام می‌شود. سیاست‌گذاری جمعیتی نباید با عدم ارائه خدمات بهداشتی برای خانواده‌ها با هم خلط شود.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: فرمایش صحیح رهبر معظم انقلاب در مورد لزوم جوان نگه داشتن و افزایش موالید، دارای الزامات مهم در همه ابعاد اجتماعی ،فرهنگی و سیاسی و اقتصادی است که برنامه‌ریزی لازم در این زمینه باید توسط همه ارگان‌ها به صورت هماهنگ به عمل آید و همزمان نیز در ارائه خدمات بهداشتی در حوزه باروری و سلامت خانواده به شکل مقتضی ارائه شود.

انتهای پیام/392/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon